GENEL - 22 Mayıs 2015 Cuma 17:08

Cizre'de Şiddetli Rüzgar Halı Sahayı Yıktı

A
A
A
Cizre'de Şiddetli Rüzgar Halı Sahayı Yıktı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, şiddetli esen rüzgar nedeni ile bir halı saha yıkıldı. Müdüriyet binasında bulunan bir kişi faciadan kıl payı kurtuldu.
Cizre’de şiddetli esen rüzgar bir halı sahayı yerle bir ederken, olayda halı sahanın içerisinin boş olması büyük bir faciayı önledi. Cizre Konak Mahallesi Toki konutları mevkiinde 2009 yılında üzeri branda çadır ile kapatılarak hizmete açılan bir halı saha, şiddetli esen rüzgarla birlikte yıkıldı. Öğleden sonra aniden esmeye başlayan şiddetli rüzgarın etkisine dayanamayan saha, aniden çöktü. Sahanın bitişiğindeki müdüriyet binasında bulunan bir kişi ise faciadan kıl payı kurtuldu.
Sahanın yıkıldığı sırada içerisinin boş olmasının olası bir felaketi önlediğini belirten Salih Sarak, “Şiddetli rüzgarın etkisiyle halı sahanın tamamı yıkıldı. Bizim için sevindirici olan içeride maç yapan hiç kimsenin olmamasıdır. Allah korusun bir maç esnasında çökseydi feci bir durumla karşı karşıya kalabilirdik” dedi.
Rüzgarın yerle bir ettiği halı sahada yaklaşık 200 bin liralık zararın oluştuğu belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.