GENEL - 25 Ağustos 2015 Salı 17:30

Ştso Başkanı Geliş: “Söylenecek Harf Bile Kalmadı”

A
A
A
Ştso Başkanı Geliş: “Söylenecek Harf Bile Kalmadı”

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞTSO) Osman Geliş, lafların mermi olarak uçuştuğu sürece kardeşlik, barış ve huzur ortamının tesis edilemeyeceğini belirterek, söyleyecek laf değil harf bile kalmadığını dile getirdi.
ŞTSO Başkanı Osman Geliş, yaşanan olaylar ve çatışmalı ortama ilişkin açıklamalarda bulundu. Geliş, artık, “Çözüm ya da barış olur mu?” şeklindeki tartışmaların anlamını yitirdiğini belirterek, yapılması gereken çözüm ve barışı bulmak olduğunu kaydetti. Mevcut ortamın sürdürülebilir bir yanının olmadığının herkesçe kabul edilmesi gerektiğine dikkat çeken Geliş, “Bir an önce PKK, koşulsuz olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dile getirdiği gibi hak arama modelini silahla değil, demokratik yollarla aramalıdır. Devlet ve hükümet yetkilileri de halkı incitecek bir üsluptan uzak durmalı ve var olan sorunların çözümü noktasında daha kalıcı ve kucaklayıcı demokratik bir ortamın yaratılması sağlanmalıdır” dedi.
“MEDYA KATKI SAĞLAMALI”
Ulusal ve yerel medyaların haberlerinde tarafsız davranması gerektiğine işaret eden Geliş, “Ulusal ve yerel medyanın haber ve yorumları tarafsızlığını korumalı ve bu yangınının söndürülmesine katkı sağlamalıdır. STK’lar da yerel yetkililer ile sıcak ilişkiler kurmalı ve tansiyonu düşürmek için girişimlerde bulunmalıdır. Bunu sürdürülebilir bir şekle getirmelidir” diye konuştu.
“LAFLAR MERMİ OLUP UÇUŞTUĞU SÜRECE KARDEŞLİK, BARIŞ VE HUZUR ORTAMI TEMİN EDİLEMEZ”
Artık söylenecek laf değil, harf bile kalmadığını vurgulayan Geliş, şunları kaydetti:
“Laflar mermi olup uçuştuğu sürece kardeşlik, barış ve huzur ortamı temin edilemez. Bir an önce bütün siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve kanaat önderlerinin ülkenin geleceğine mevcut ortamın sürdürülebilir olmadığı büyük riskler taşıdığı ve akan kanın durması, çok büyük ekonomik riskler taşıyan bu sorunun bir an önce iyileştirilip, son bulması için herkese sağduyulu ve sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum.”
“HERKES VE HER KESİM ÇABA GÖSTERMELİ”
Ateşin sönmesi ve kanın durması için herkesin ve her kesimin çaba sarf etmesini istediğini de anlatan Geliş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dünyanın ve ülkemizin bu kadar demokratikleştiği bir dönemde silahın çare ve çözüm olmadığı, demokrasinin çare ve çözüme ilaç ve araç olmasının yollarını aramalıyız ve zorlamalıyız. Seçim takviminin netleştiği bu sürede önümüzdeki seçimin daha istikrarlı ve daha demokratik geçmesi için bütün siyasi partilerin üsluplarını gözden geçirip, yapıcı, bütünleştirici bir dil kullanmalarını temenni ediyoruz. Seçimin ülkemize ve bölgemize bir an önce huzur ve barış getirmesini diliyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.