SPOR - 14 Haziran 2018 Perşembe 13:14

Şırnak Belediyesinin ‘2. Geleneksel Spor Şenlikleri’ tamamlandı

A
A
A
Şırnak Belediyesinin ‘2. Geleneksel Spor Şenlikleri’ tamamlandı

Şırnak Belediyesi tarafından düzenlenen “2.

Şırnak Belediyesi tarafından düzenlenen “2.Geleneksel Spor Şenlikleri” finalleri yapılırken, Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, müsabakaları başarıyla tamamlayarak, futbol, atletizm ve guhşegi dallarında dereceye giren takımlara şehir stadyumunda düzenlenen törenle ödüllerini verdi.


Futbol dalında finale kalan Şırnak Belediyespor ve Bayram İlhanspor maçını şehir stadyumunda çok sayıda vatandaşla birlikte izleyen Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, maçın sonunda şampiyon olan Bayram İlhanspor’un futbolcularını tebrik etti. Turnuvanın ardından bir açıklama yapan Başkan Bedirhanoğlu, futbolda 60 takımın katıldığı müsabakalarda finale kalan iki takım ve daha önce finalist olan guhşegi ve atletizmde dereceye girenlere ödüllerini verdiklerini söyledi. Kentte her yönden değişim ve dönüşümün yanında sosyal dönüşümlere de ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Bedirhanoğlu, “Şırnak uzun süre acılara anılan bir şehir oldu ama artık sporla, sanatla, kültürle anılması için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz spor müsabakalarıyla kentteki gençlerimizi kaynaştırmak adına güzel bir birliktelik sağlandı. Bundan sonra bu spor faaliyetlerini daha da artırarak desteklemek amacındayız. Emeği geçen iş adamlarımıza ve katılan gençlerimizi kutluyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Henley & Partners uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor Uluslararası yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık konularında hizmet veren Henley & Partners, Türkiye’ye doğrudan kaliteli ve sürdürülebilir yabancı kaynak sağlamayı hedefliyor. Temel hedefi ülkelere doğrudan kaliteli ve sürdürülebilir yabancı kaynak sağlamak olan Henley & Partners’ın Türkiye ofisi, uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için çalışmalarına devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre, sektörün sadece talep tarafında kalmayarak, ayın zamanda arz tarafını da temsil eden şirket, Türkiye’ye kalıcı sürdürülebilir doğrudan yabancı yatırımı çekmek için harekete geçerken 15’ten fazla ülkeye danışmanlık yapıyor. Aktif olarak 70 ülkeyle görüşmelerini sürdüren şirket, bugüne kadar Karadağ’dan, Malta’ya, Grenada’dan, St Kitts and Nevis’e kadar hukuksal alt yapılarını, güvenlik süreçlerini ve program konumlandırılması gibi tüm operasyonlarını tasarladığı programlarla devlet danışmanlığı verdiği ülkelere milyonlarca dolarlık doğrudan yatırım sağlamaya devam ediyor. Kalıcı ve sürdürülebilir doğrudan yatırım Konu hakkında değerlendirmede bulunan Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, "Türkiye’de de yatırım göçü yoluyla kalıcı ve sürdürülebilir doğrudan yabancı yatırımı, uluslararası standartlarda şeffaflık, etik kriterler ve en sıkı güvenlik süreçleriyle cazip hale getirmek için çalışıyoruz. Uluslararası yatırımcılar çoğu varlıklarını çeşitlendirmek ve dünya çapında birden fazla yatırım alanında yeni fırsatlar oluşturmak için yatırım göçü programlarını kullanıyor. Şirketimiz global düzeyde devletlere danışmanlık hizmetleriyle yatırım göçü programlarının tasarlanmasından, hukuk alt yapılarının hazırlanmasına kadar sürekli hizmetle ülkelerin ekonomisine değer katacak yatırımlar sağlıyor" dedi.
Bolu Otomobil ile ezerek husumetlisini öldüren cinayet zanlısının cezası belli oldu Bolu’da husumetlisinin otomobil ile üzerinden geçerek ölümüne sebep olan sanığa, mahkeme heyeti haksız tahrik indirimi uygulayarak 16 yıl hapis cezası verdi. Sultan köyünde 21 Ağustos’ta gece saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre İsmail Çetin (62), köy kooperatifi nedeniyle aralarında husumet bulunan İrfan Başkalaycı’nın aracının önünü kesti. Otomobilinden inen Çetin, elindeki bıçağı İrfan Başkalaycı’ya savurarak tehdit etti. İkili arasında yaşanan tartışmanın ardından Başkalaycı, otomobiline binip gaza basarak Çetin’in üzerinden geçti. İsmail Çetin, 3 yaşındaki torununun gözü önünde olay yerinde yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan İrfan B. ise tutuklandı. Öte yandan, İrfan Başkalaycı’nın oğlunun başkan olduğu köy kooperatifinde İsmail Çetin’in denetçi olarak görev yaptığı, kooperatifteki hesaplar sebebiyle olaydan yaklaşık 6 ay önce iki aile arasında gerginlik başladığı ve zaman zaman tartıştıkları öğrenildi. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan İrfan Başkalaycı, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada son savunmasını yapan Başkalaycı, “Yüksek tansiyon, şeker ve kalp hastasıyım. Bana bıçakla yaklaşınca çok korktum. Tir tir titriyordum ne yaptığımı biliyorum’’ dedi. Mahkeme heyeti, İrfan Başkalaycı’ya haksız tahrik indirimi uygulayarak 16 yıl hapis cezası verdi.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Mayıs ayında 4 yeni destinasyon Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, peş peşe eklenen yeni rotalarla İstanbul’u dünyanın pek çok şehrine bağlıyor. Pegasus Havayolları, mayıs ayında İstanbul Sabiha Gökçen’den Bulgaristan’ın Sofya, Moldova’nın Kişinev, Kazakistan’ın Aktau ve Slovakya’nın başkenti Bratislava şehirlerine uçacak. 1 Mayıs’tan itibaren Sofya (SOF) hattı pazartesi, çarşamba, cuma günleri olmak üzere haftada üç frekansla, 5 Mayıs’ta başlayacak Kişinev (RMO) uçuşları haftada iki sefer, 12 Mayıs’ta açılacak Aktau (SCO) hattı haftada iki frekans ve 15 Mayıs’tan itibaren başlayacak olan Slovakya’nın Bratislava (BTS) seferleri çarşamba ve pazar günleri haftada iki frekans olarak gerçekleştirilecek. 2023 yılını tüm zamanların yolcu trafiği rekoruyla tamamlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yolcu sayısını yüzde 22 artırdı. Ocak-Mart döneminde 9 milyon 432 bin 83 yolculuyu misafir eden ‘Şehrin Havalimanı’, mayıs ayında eklenen 4 yeni destinasyonu ile Doğu Avrupa ve Orta Asya’da uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. İstanbul’dan Bratislava’ya direkt uçuş 15 Mayıs’ta başlayacak Slovakya seferleriyle Bratislava şehri ilk kez direkt uçuşla İstanbul’a bağlanacak. Son yıllarda giderek artan seyahat talepleri doğrultusunda Sabiha Gökçen Havalimanı, 5 Mayıs’ta ilk kez Kişinev rotasıyla Moldova’ya da bağlanacak. İstanbul’un dünyaya açılan kapısı Sabiha Gökçen Havalimanı, mayıs ayında ayrıca Kazakistan genelindeki bağlantılarını da artıracak. Türkistan, Almatı, Çimkent ve Nur-Sultan’ın (Astana) ardından Aktau (SCO) hattı İstanbul Sabiha Gökçen’den ülkeye 5. destinasyon olacak. Bu rotaların yılın geri kalanında havalimanına ilave 102 bin uluslararası yolcu kazandırması bekleniyor. Açılan ikinci pist ile kapasitesini artıran Sabiha Gökçen halihazırda 40 iç hat, 122 dış hat bağlantısı ile 53 ülkede toplam 162 destinasyona hizmet veriyor. Sabiha Gökçen, 2024’ün ilk aylarından itibaren yolcu sayısını artırarak rekor kırmaya devam ediyor. “Avrupa ve Asya bağlantılarımız çeşitleniyor” ISG İcra Kurulu Başkanı (CEO) Serhat Soğukpınar, “Dünyanın en güzel şehirlerinin başında gelen İstanbul’a herkesin yolunun düşmesini, buradaki güzellikleri herkesin görmesini isteriz. Sabiha Gökçen merkezli uçuşlar çeşitlendikçe hem bu dileğimiz biraz daha gerçekleşiyor hem de ‘Şehrin Havalimanı’ olarak başta İstanbul’a ve Türkiye’ye erişimi konforlu ve kolay hale getiriyoruz. Bu bakımdan yeni iş birlikleriyle destinasyon sayımızı artırmaya ve ortaklıklarımızı güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mayıs ayında destinasyon ağımıza ekleyeceğimiz Sofya, Kişinev, Aktau ve Bratislava şehirleriyle Avrupa ve Asya bağlantılarımız biraz daha çeşitlenmiş olacak. Ülkemize hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Acun Ilıcalı, Slovenya’nın köklü takımlarından Maribor’u alıyor Acun Ilıcalı, uzun araştırmalar sonucunda Slovenya Ligi’nin köklü takımlarından Maribor’u satın almaya karar verdiğini duyurdu. İngiltere Championship takımlarından Hull City’nin sahibi olan Acun Ilıcalı, satın alacağı yeni takımı duyurdu. Sportklub’a açıklamalarda bulunan Ilıcalı, Hull City’e benzer başarı öyküsü yazabilecek bir ekip aradıklarını ve bunun için de uzun süredir çalıştıklarını belirtti. Detaylı araştırmalardan sonra Slovenya’yı seçtiklerini aktaran Acun Ilıcalı, "Çünkü büyük bir potansiyele sahip harika bir spor ülkesi olduğunuzu fark ettim. Burası spora karşı çok olumlu yaklaşımı olan bir ülke, birçok küresel spor dalında büyük yıldızlara sahipsiniz, spor sizin için çok önemli bir konu. Her şeyden önce futbolda bile çok fazla yeteneğiniz var. Slovenya’daki hangi kulübün bize en uygun olduğunu araştırdıktan sonra bu kulübün Maribor olduğuna karar verdik. Geçen hafta Maribor’daydım, şehri, stadyumu ve kulübü yöneten insanları gerçekten çok sevdim. Biliyorsunuz bu sene Avrupa’da Maribor’un rakibi Fenerbahçe’ydi. Muhabir olduğum dönem Maribor, Beşiktaş’a karşı oynuyordu. O zaman bile Türk medyasına Maribor’la ilgili haber yapıyordum. Diğer kulüplere de saygı duyuyorum, Mura çok başarılı, Olimpija Avrupa’da da büyük bir isim ama Maribor da öyle. İki ay boyunca araştırdık ve düşündük ama sonunda bir karar verilmesi gerekiyor. Şimdi ise takım ve ben bu projenin harika taraftarlarla, harika insanlarla ve harika bir şehirle doğru proje olduğu konusunda kararlıyız" şeklinde konuştu.
Ankara Kayınvalidenin yüzüne tüküren koca kusurlu sayıldı Yargıtay’dan boşanma davalarında emsal olacak bir karar çıktı. Buna göre eşinin annesine tüküren koca ağır kusurlu sayıldı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi boşanma davalarında emsal bir karara imza attı. Ankara’da görülen bir boşanma davasında ilk derece mahkeme eşlerin birbirlerine farklı şekilde kusurlu davranışlarının olmasının yanında davalı erkeğin eşine sürekli olarak fiziksel şiddet uyguladığı, agresif ve saldırgan olduğu, ayrıca eşinin annesinin yüzüne tükürmek suretiyle aşağıladığından boşanmalarına karar verdi. Taraf avukatları davada alınan bazı kararlara itiraz ederek istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesine (BAM) başvurdu. İstinaf taleplerinin incelenmesinin ardından tarafların talepleri reddedilince bu kez temyize gidildi. "Kayınvalidenin yüzüne tüküren koca ağır kusurlu sayıldı" Temyiz incelemesinin ardından Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de tarafların itirazlarını bu yönde reddederek eşinin annesinin yüzüne tükürmek suretiyle aşağılamasını kusurlu bir davranış olduğuna karar verdi. Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi: "Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olan olaylarda, davalı erkek ağır kusurludur. Gerçekleşen kusurlu davranışlar aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder niteliktedir. Hal böyle iken, tarafların eşit kusurlu kabul edilmesi ve bu hatalı kusur belirlemesine bağlı olarak davacı kadının maddi ve manevi tazminat isteklerinin reddedilmesi doğru değildir."