GENEL - 18 Kasım 2018 Pazar 12:36

Silopi’de Mevlidi Nebi etkinliği düzenlendi

A
A
A
Silopi’de Mevlidi Nebi etkinliği düzenlendi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Mevlidi Nebi etkinliği düzenlendi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Mevlidi Nebi etkinliği düzenlendi.


Silopi’de Sefine-i Nuh Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Koç Ortaokulu konferans salonun da düzenlenen Mevlidi Nebi etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan program Mevlidi Şerif’in okunması ile devam etti. Daha sonra ilahilerin okunduğu etkinlikte, konuşmacı olarak katılan Alimler ve Medreseler Birliği Üyesi Molla Osman Teyfur katılımcılara hitaben yaptığı Kürtçe konuşmasında Hazreti Muhammed’in ahlak ve adaletine vurgu yaptı.


Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed’in yolunda gidilmesi gerektiğine vurgu yapan Teyfur, “Bugün biz mazlum Kürtler, herkesten çok İslam’a ve Hazreti Muhammed’in önderliğine ihtiyacımız var. Peygamberin dinini, ahlakı ve adaletini takip ettiğimiz zaman Selahaddin Eyyubi dönemi gibi zafere ulaşanlardan oluruz, kardeşlik ve rahmet üzerimize serpilir. Hazreti Muhammed’in iyice tanıyalım, dinimizi iyice tanıyalım, dinimize sahip çıkalım, okuyun, tanıyın ve amel edin ayrıca Muhammedi ahlak ile tebliğ edin. Şerefli, izzetli, şefkatli, adaletli, ahlaklı önderlerimizi tanıyıp, sahtekâr, pislik ve şeytani önderlerin yolundan gitmemeliyiz. Zalim ve Allah’tan korkmayan liderler hayatlarımızı cehenneme çevirdiler. Tekrar bu kötülüklerden kurtulmak istiyorsak Hazreti Muhammed’in yoluna dönmemiz gerekiyor” dedi.


Program, okunan ilahilerin ardından son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris Belediyesi’nden sezon öncesi temizlik Marmaris Belediyesi, turistik mahallelerde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Temizlik İşleri ekipleri; yol, kaldırım ve ortak kullanım alanlarını köşe bucak temizleyerek çevre kirliliğine neden olan atıkları ortadan kaldırırken; sokak yıkaması da yapıyor. Marmaris Belediyesi, sezon öncesi kent genelinde sürdürdüğü temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda merkez mahalleler ile kırsal mahallelerde kapsamlı temizlik ve düzenleme çalışması gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar Turunç, Söğüt, Bozburun ve Selimiye’de yapılan çalışmalar diğer mahallelerde de devam edecek. 9 günlük bayram tatili için de yürütülen çalışmalar kapsamında mahallelerin yoğun olarak kullanılan cadde ve sokakları ile kaldırım ve ortak kullanım alanlarını detaylı şekilde temizledi. Çevre sağlığını tehdit eden ve görüntü kirliliğine neden olan evsel ile hacimli atıklar toplanarak mahalle genelinde daha temiz ve düzenli bir görünüm sağlandı. Ayrıca yıkama işlemi de yapılarak dezenfeksiyon da sağlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Koordinatörü Barış Ünlü, kent genelinde daha temiz, düzenli ve yaşanabilir bir Marmaris hedefiyle çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Tüm ekip olarak bir şekilde hem bayrama hem de turizm sezonuna hazırlanıyoruz. Mahallelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda temizlik çalışmalarımızı planlı ve programlı bir şekilde sürdürüyoruz. Özellikle misafirlerimizi ağırlayacağımız turistik mahallelerimizde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Amacımız, hem vatandaşlarımızın hem de kentimize gelen misafirlerimizin daha temiz, sağlıklı ve konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak. Çalışmalarımıza belirli aralıklarla mahallelerimizde devam edeceğiz" dedi.