GENEL - 13 Aralık 2018 Perşembe 12:50

Şırnak’ta belediye ve savcılık arasında iş birliği protokolü İmzalandı

A
A
A
Şırnak’ta belediye ve savcılık arasında iş birliği protokolü İmzalandı

Şırnak Belediyesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Denetimli Serbestlik İş Birliği” protokolü imzalandı.

Şırnak Belediyesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Denetimli Serbestlik İş Birliği” protokolü imzalandı.


Şırnak Belediyesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında haklarında kamuya yararlı işte çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin çalışmaları ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı. Cumhuriyet Başsavcısının makamında gerçekleşen protokol imza törenine Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu ve Şırnak Denetimli Serbestlik Müdürü Selman Altürk katıldı.


Başsavcı Yılmaz, 2018 yılında da benzer konuda kamuya yararlı işte çalışılması konusunda protokol imzalandığını anımsatarak, “Bu protokol bağlamında toplamda 63 yükümlü 25 bin 682 saat işlerde çalıştırıldı. Bu anlamda temizlik, park, bahçe işlerinde çalışma gerçekleştirildi. Bundan sonrada bu projemizi genişleterek devam ettirmek istiyoruz. Buna binaen bahçe, park işlerinde kullanılmak üzere belediyemize beli düzeyde yükümlü vereceğiz. Bu bağlamda Şırnak ilimizde daha güzel ve daha da güzelleştireceğiz. Bu çerçevede de yükümlülerimizi topluma kazandırıyoruz. Toplumdan soyutlamamış oluyoruz. Her iki tarafa da faydalı ve yararlı olmasını diliyorum” dedi.


Şırnak Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu ise, “2018 yılı içerisinde yine bu şekilde bir protokol imzalayıp, hükümlülerimizi kamu hizmetinde ve topluma faydalı olmaları ve aynı zamanda topluma entegrasyonlarını sağlamak amacıyla bir protokol imzalamıştık. Bu protokol çerçevesinde hükümlümüzü belediyemiz bünyesinde park, bahçe, temizlik, fen işlerinde çalıştırdık ve hem onların topluma entegrasyonlarını hem de kamu hizmetlerinde faydalı birer birey olmalarını temin ettik. Bu yılda inşallah Cumhuriyet Başsavcılığımızın ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün de katkılarıyla bu sayıyı artırarak güzel çalışmalara hep beraber imza atacağız. İnşallah ilk çalışmamızı da yakın zamanda park bahçe müdürlüğümüz bünyesinde dikimini gerçekleştireceğimiz ağaçlarla gerçekleştireceğiz. Amacımız yükümlülerimizin hem toplumsal ve sosyal hayata entegrasyonlarını sağlamak, hem de belediyemizin çalışmalarına katkı sağlamak. Ben Şırnak Cumhuriyet Başsavcımıza ve buna katkı sunan tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Çerkes soykırımının 162. yıldönümü anıldı Çerkes soykırımının 162. yıldönümü dolayısıyla Kayseri’de anma programı düzenlendi. Kayseri Kafkas Derneği tarafından Çerkes soykırımı ve sürgününün 162. yıldönümünde anma programı düzenlendi. Program çerçevesinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde toplanan vatandaşlar, ellerinde soykırımı temsil eden pankart ve görsellerle Kadir Has Kongre Merkezi’ne kadar yürüdü. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, et ve tırnak gibi iç içe geçmiş bir toplumun parçaları olduklarını ifade ederek, "Çerkes sürgününün 162. yıldönümünü idrak ediyoruz. Büyük bir trajedi neticesinde Çerkes kardeşlerimiz vatanlarından edilerek dünyanın muhtelif bölgelerine göç etmek zorunda kaldılar. O dönem tüm dünya açısından çalkantıların olduğu bir dönem, felaketlerin yaşandığı bir dönem. Biz bu güne bakmak durumundayız. Geçmişi unutmadan, asimile olmadan, kültürümüzü, dilimizi, koruyarak bugün artık ne yapabiliriz bunun telaşına düşmek lazım. Şuanda biz Çerkes, Türk, Acem, kürt diye ayırmaksızın bire toplum halinde ülkemizi, şehrimizi daha iyi müreffeh bir seviyeye getiririz, güzel hayat standartlarını nasıl oluştururuz, insanların kültürel ve sanat seviyesini nasıl yükseltiriz bunun kaygısındayız. ’Çerkes’ diye konuşmak bile ötekileştirmek. 160 yıldır neredeyse burada et ve tırnak gibi iç içe geçmiş bir toplumun parçalarıyız, hep beraber Kayseriliyiz. Onun için de biz çok mutluyuz. Hepimizin çevresinde çok sevdiğimiz yakın dostlarımız var. Dolayısıyla bu toplumun birer ferdi olarak bu ülkeyi daha güzel günlere nasıl yetiştiririz onun kaygısını güdüyoruz. Allah tekrar bu gibi günler yaşatmasın" dedi. Yürüyüşe AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Bayar Özsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.