GÜNDEM - 11 Aralık 2024 Çarşamba 13:10

Arıcılara 5 milyonluk devlet desteği

A
A
A
Arıcılara 5 milyonluk devlet desteği

Şırnak’ta arıcılara devletten 5 milyonluk boş kovan desteği verildi. Yüzlerce arıcı, kovanlarını törenle aldı.


Şırnak Valiliği ile Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteklediği 5 milyonluk proje hayata geçti. İl genelinde arıcılık yapan yüzlerce arıcıya boş arı kovanı verildi. Yüzde 70 devlet yüzde 30 ise vatandaşın karşıladığı boş kovan ve arıcı malzemelerin bulunduğu set iki gündür ilçelerde dağıtılıyor. Her gün bir bölgede dağıtım yapan Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri törenle vatandaşa kovanlarını veriyor. Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde 300’e yakın arıcıya binden fazla boş kovan dağıtıldı. Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Yıldız, "Bugün Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü destekleriyle Beytüşşebap ayağı olan 134 çiftçimize bin 72 adet boş kovan dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Proje toplamda 4 bin 600 kovanlıdır. İl geneli 4.5 milyon civarında olan projemizi yüzde 70 devlet yüzde 30 vatandaş karşıladı. Bal kalitesi açısından öncüyüz. İlimiz genelinde arıcılarımıza her yıl destek çıkıyoruz. Önümüzdeki yılda arılı kovan vermeyi düşünüyoruz. Faraşin bölgesi florası çok zengin bu anlamda bizler bal ve arıcılıkta öncüyüz" dedi.



Arıcılara 5 milyonluk devlet desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt İnsan Hakları Günü’nde Filistin ve Doğu Türkistan vurgusu yapıldı Bayburt’ta İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası dolayısıyla Şehit Sebahattin Bozo Ortaokulu tarafından düzenlenen programda, Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekildi. Program, davetliler tarafından ilgiyle takip edildi. Öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler ve sahnelenen oratoryoda Filistin ve Doğu Türkistan halklarının yaşadığı zorluklara vurgu yapıldı. Program, ödül töreninin ardından Filistin yararına düzenlenen hayır çarşısının açılışıyla devam etti. Hayır çarşısında yöresel lezzetlerin yanı sıra çeşitli yiyecekler ve el emeği ürünler satışa sunuldu. Buradan elde edilen gelirin İl Müftülüğü aracılığıyla Filistin’e gönderileceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman, düzenlenen programla Filistin ve Doğu Türkistan halkının yaşadığı zulme dikkat çekildiğini belirterek, "Dünya İnsan Hakları Günü çerçevesinde Şehit Sebahattin Bozo Ortaokulu tarafından düzenlenen programa katılım sağladık. Programda özellikle Filistin ve Doğu Türkistan halkının çekmiş oldukları sıkıntıları öğrencilerimizle paylaştık. Programın devamında okulumuzun velileri ve öğretmenleri tarafından el emeği göz nuru ürünlerin satışının yapıldığı hayır çarşısının açılışını yaptık. Velilerimiz ve ilimizin protokolüyle hayır çarşısını gezdik. Buradan elde edilecek gelir, Filistin halkının yaralarını sarmak üzere Filistin’e gönderilecek" dedi. Programa katılan Bayburt Vali Yardımcısı Yunus Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar hep birlikte hayır çarşısını gezerek, alışveriş yaptı.
Erzincan Üç aylar programında Ahıska Türkleri ve protokol bir araya geldi Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Üzümlü Kaymakamı Buğra Karadağ ve İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ile birlikte Üzümlü ilçesinde ikamet eden Ahıska Türkleri tarafından mübarek üç aylar münasebetiyle düzenlenen programa katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Ahıskalı çocuklar Hadis-i Şerifler ve kasideler okuyarak ailenin önemi ile üç ayların manevi değerine ilişkin bilgiler verdi. Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen program, ilçedeki Ahıska Türklerinin kültürel ve manevi hassasiyetlerini yansıtan görüntülere sahne oldu. Programda konuşan Vali Aydoğdu, düzenlenen etkinliğin anlamına dikkat çekerek, "Bu güzel ve anlamlı programdan dolayı gençlerimizi ve çocuklarımızı tebrik ediyorum. İnsanın anavatanı kendi çocukluğudur. İlk terbiyesini ailesinden, ilk öğretmenini ise annesinden alır. Çocuklarımızı yetiştiren hocalarımıza, anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Bu geleneklerin Üzümlü’de yaşatılması çok önemli" dedi. Vali Aydoğdu konuşmasının devamında kültürel değerlerin korunması gerektiğini vurgulayarak, "Hangi asırda yaşarsak yaşayalım insan samimiyetinin ve sıcaklığının yerini hiçbir şey tutamaz. Küçüklerimize büyüklere saygıyı, aile büyüklerinin kıymetini, komşuluk hukukunu öğretmeli ve bu değerleri hayatımızda yaşatmalıyız," ifadelerini kullandı. Ahıska Türklerinin Erzincan ve Üzümlü’ye kattıkları değerlerden dolayı teşekkür eden Vali Aydoğdu, "En büyük teşekkürü bugün bu programı hazırlayan gençlerimize ediyorum. Üç aylarımız hayırlı ve bereketli olsun," dedi.