POLİTİKA - 06 Nisan 2026 Pazartesi 17:21

Şırnak Belediyesi araç filosunu büyütüyor: 6 yeni araç hizmete alındı

A
A
A
Şırnak Belediyesi araç filosunu büyütüyor: 6 yeni araç hizmete alındı

Şırnak Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak ve sahadaki çalışmaların daha etkin yürütülmesini sağlamak amacıyla araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Nisan ayı belediye meclis toplantısının ardından düzenlenen programda 6 yeni araç kamuoyuna tanıtıldı.


Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, her meclis toplantısı sonrası geleneksel hale getirdikleri araç tanıtımını bu ay da sürdürdüklerini belirterek, belediyenin hizmet gücünü her geçen gün artırdıklarını söyledi. Başkan Yarka, göreve geldikleri günden bu yana eski araçların yerine modern ve donanımlı araçları filoya kazandırdıklarını ifade ederek, "Şırnak’ta yapılacak çok iş vardı ama büyük ölçüde belini kırdık. Bu araçlarla artık daha güzel hizmetler sunacağız" dedi.


Filoya kazandırılan araçlar arasında 1 adet kombine kanal açma aracı, 1 adet çift kırma vinç, 1 adet su tankeri, 1 adet çift kabin transit araç ile 2 adet akülü hizmet aracı yer aldı. Özellikle engebeli arazi yapısına sahip Şırnak’ta altyapı çalışmalarını hızlandıracak vidanjör ve vinç araçlarının büyük önem taşıdığı vurgulandı. Belediyenin envanterinde daha önce bulunmayan ağır tonajlı ekipmanların da temin edildiğini belirten Yarka, 35 tonluk çift kırma hiyap ve yeni nesil kanal açma aracının hizmet kalitesini ciddi şekilde artıracağını kaydetti. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hibe edilen su tankerinin de filoya dahil edildiği bildirildi. Engelli ve yaşlı vatandaşların kullanımına yönelik olarak Millet Bahçesinde hizmet vermek üzere 2 adet golf tipi akülü aracın da alındığını aktaran Yarka, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini dile getirdi. Araçların büyük bölümünün belediye bütçesiyle alındığını vurgulayan Başkan Yarka, "Hemşehrilerimiz müsterih olsun. Bu makamda olduğumuz sürece Şırnak’a her gün daha iyi hizmet etmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.


Öte yandan, 2019 yılında 45 olan belediye araç sayısının 2026 yılı Nisan ayı itibarıyla 195’e yükseldiği öğrenildi. Yeni araçların hizmete girmesiyle birlikte belediyenin sahadaki etkinliğinin daha da artması bekleniyor.


Başkan Yarka, filoya katılan araçların Şırnak’a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.



Şırnak Belediyesi araç filosunu büyütüyor: 6 yeni araç hizmete alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi soruşturmasında serbest bırakılan 3 kişi savcının itirazı üzerine tutuklandı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada dün gece çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3 kişi, savcının itirazı üzerine tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Önceki gün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri belediye binasındaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken, CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alınmıştı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri, belediye binasında yaklaşık 5 saat süren aramalar sonucu el konulan evrak ve bilgisayarları Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürmüştü. İl Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız, dün öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edilmişti. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcının itirazı üzerine tutuklandılar Savcının karara itirazı üzerine 3 kişi, bugün akşam saatlerinde yeniden gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 isim, Bolu Adliyesi’ne götürüldü. CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız, öurada çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.