EĞİTİM - 11 Ağustos 2025 Pazartesi 19:01

Şırnak Üniversitesi’nden yazılı açıklama

A
A
A
Şırnak Üniversitesi’nden yazılı açıklama

Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Dr. Sedat Çelik’in doçentlik başvurusu Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından iptal edildi.


Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından Dr. Sedat Çelik’in doçentlik başvurusunda etik ihlaller tespit ederek, doçentlik belgesinin iptal edildiği kararının 7 Temmuz’da Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) üzerinden Şırnak Üniversitesi’ne bildirildi. Bazı vatandaşlar tarafından CİMER’e şikayette bulunarak, ÜAK’ın kararına rağmen Dr. Sedat Çelik’in Şırnak Üniversitesi’nden halen doçentlik maaşı aldığını iddia etti.


İddiaların ardından yeni harekete geçen Rektörlük Dr. Çelik hakkında soruşturma başlattı. Şırnak Üniversitesi yazılı bir açıklamada bulundu. Rektörlük, Dr. Çelik’in Yüksek Okul Müdürlüğü görevinden de alınarak hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını belirtti. Rektörlük açıklamasında, "Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Sedat Çelik ile ilgili son günlerde görsel ve sosyal medyada yanıltıcı iddialar gündeme gelmiş, kamuoyunun doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur. Dr. Sedat Çelik hakkında CİMER şikayet başvuruları, üniversitemiz Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kuruluna incelemek üzere sevk edilmiş, üniversitemiz Etik Kurulu tarafından düzenlenen raporda, ’Dr. Sedat Çelik hakkında yapılan şikayet çerçevesinde inceleme yapılmış olup, söz konusu iddialardaki 8 yayının doçentlik öncesi yayınlar olduğu, doçentlik belgesinin Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının vermesi nedeni ile konunun Üniversitelerarası Kurul tarafından incelenmesi gerektiği’ kanaatine varılmıştır. Söz konusu rapor çerçevesinde üniversitemiz rektörlüğü tarafından, ilgili kişi hakkındaki dosya, gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’na gönderilmiştir. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından ilgili kişi hakkında yapılan araştırma ve inceleme sonucunda; Dr. Sedat Çelik’in doçentlik belgesinin iptal edildiği rektörlüğümüze bildirilmiştir. Bunun sonucunda; rektörlüğümüzce Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından Dr. Öğretim üyesi kadrosu talep edilmiş, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca 1 adet Dr. Öğretim üyesi kadro kullanım izni verilmiş ve Dr. Sedat Çelik’in Dr. Öğretim üyesi kadrosuna ataması yapılmıştır. Ayrıca; Dr. Sedat Çelik, rektörlük makamı oluru ile Yüksekokul Müdürlüğü görevinden alınmış olup 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 53. madde hükümleri gereğince hakkında disiplin soruşturması başlatılmış ve süreç halen devam etmektedir. Üniversitemiz mevzuat çerçevesinde hareket etmiş görsel ve sosyal medyada iddia edildiği gibi konuya kayıtsız kalınmamış, mevzuatın gerektirdiği süreçler işletilmiş ve halen işletilmektedir" denildi.



Şırnak Üniversitesi’nden yazılı açıklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Uçağın düştüğü gören vatandaşlar, o anları anlattı Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ı taşıyan uçağın düşmesin ardından vatandaşlar o anları anlattı. Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ı taşıyan 9H-DFJ kuyruk numaralı Falcon 50 tipi uçağın Haymana ilçesi Kesikkavak köyü yakınlarında düşmesi sonrası köylüler gördüklerini anlattı. Evinde istirahat ettiği sırada bir patlama sesi geldiğini ifade eden vatandaş, "İkinci patlama sesi gelince herkes sokağa döküldü. Biri trafo patlamış dedi. Sonradan uçağın düştüğünü durduk. Zaten parçaları hep görünüyordu. Sonra Jandarma ekipleri gelince bizleri oradan çıkarttılar. Oradan sağ çıkma ihtimalleri yok, kötü bir patlama oldu. Herkese geçmiş olsun" dedi. Gazi Özgür’se saat 20.00-21.00 sıralarında yüksek bir patlama sesi duyduğunu ifade ederek, "Bir de yoğun bir sis ve hafif bir yağmur vardı. Patlamanın neticesini bilemediğimizden dolayı anlık haberler yayılmaya başladı. Haberler yayılmaya başlayınca arabaya bindim. Bölgede Jandarma ekipleri dronlarla arama yapıyorlardı. Deprem oluyor ve depremden önce gelen patlama sesi gibi bir ses geldi. Kalıntıları ilk gençler görünce Jandarmaya haber vermişler. Jandarma da olay yerine geldi ve herkesi uzaklaştırdı. Uçağın enkazı bulundu" diye konuştu. Olayı anlatan Gökhan Tekin ise, "Otelde teknik servis olarak çalışıyorum. Bir patlama sesi duydum. Otelde doğalgaz patlaması oldu diye bizim otelin ismini verdiler. Bizim otelde öyle bir patlama olmadı. Sonra uçak düştüğünü söylediler. Uçak parçaları vardı, ceset vardı jandarma sokmadı bizi oraya. Ses büyüktü, deprem oldu ya da bomba patladı sandık ama sonradan uçağın düştüğünü öğrendik" şeklinde konuştu.
Ankara İletişin Başkanı Duran’dan düşen uçakla ilgili açıklama İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Libya Genelkurmay Başkanını taşıyan uçağın düşmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İletişim Başkanı Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçağın elektrik arızası nedeniyle acil durum bildirdiğini belirterek, "23 Aralık 2025 günü Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad ve maiyetindeki dört kişi ile üç mürettabatı taşıyan bir özel jet, 20:17’de Esenboğa havalimanından kalktıktan sonra 20:33’te hava kontrol merkezine elektrik arızasından kaynaklı acil durum bildirmiş ve acil iniş talebinde bulunmuştur. Uçak hava kontrol merkezi tarafından tekrar Esenboğa havalimanına yönlendirilmiş ve havalimanında gerekli önlemler alınmaya başlamıştır. Acil iniş için alçalmaya başlayan uçak 20:36’da radar ekranından kaybolmuş ve sonrasında irtibat kurulamamıştır" ifadelerine yer verdi. Olay yerinde gerekli çalışmaların devam ettiğini ve sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Duran, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı ekiplerce başlatılan arama faaliyetleri sonucunda düştüğü anlaşılan uçağa ait enkaza ulaşılmış olup, ilgili tüm kurumlarımızca gerekli çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte başta basın-yayın kuruluşlarımız olmak üzere kamuoyumuzun sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmesi; bunun haricinde sosyal medyadaki teyitsiz bilgi, spekülasyon ve komplo teorilerini dikkate almaması, dezenformasyon girişimlerine prim verilmemesi adına oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.