ASAYİŞ - 02 Mayıs 2012 Çarşamba 13:58

SİVAS`IN İMRANLI İLÇESİNDE 100 ÖОRENCİ SÜTTEN ZEHİRLENDİ

A
A
A
SİVAS`IN İMRANLI İLÇESİNDE 100 ÖОRENCİ SÜTTEN ZEHİRLENDİ

Sivas`ın İmranlı ilçesinde okullarda dağıtılan sütten içerek zehirlenen 100 ilköğretim okulu öğrencisi hastaneye kaldırıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü `Okul Sütü Akıl Küpü Projesi` kapsamında öğrencilere süt dağıtımı bugün başladı. İmranlı`daki ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler, dağıtılan sütü içtikten bir süre sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle İmranlı Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.
Bazı öğrenciler okulda ayakta tedavi edilirken, öğrencilerden bazıları dağıtılan sütlerin içinden yabancı cisimlerin çıktığını ileri sürdü.
Çocukların zehirlenmesi üzerine veliler okullara akın ederken, polis ekipleri de okullarda olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı.
Öfkeli veliler zaman zaman sinirlerini hastane personeli ve okul yöneticilerinden almaya çalıştı.
Doktorlar, sütlerin bekletilmiş olabilme ihtimali üzerinde dururken, hastaneye kaldırılan çocuklar gözlem altında tutuluyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Altından değerli sakız, fiyatı dudak uçuklatıyor Kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen kenger sakızının fiyatı çeyrek altını geçti, yarım altın fiyatına kafa tutuyor. Sivas’ta ilkbahar aylarında doğada kendiliğinden yetişen kenger bitkisinin kökünden elden kenger sakızının faydaları saymakla bitmiyor. Doğada kendiliğinden yetişse de toplaması oldukça zor olan bu sakızın kilogram fiyatı çeyrek altını geçerek adeta yarım altınla yarışır hale geldi. Sakızın toplanmasının güç olması, toplayan kişi sayısının az olması dolayısıyla fiyatlar yükselirken kenger sakızı, birçok özelliğiyle de şifa dağıtıyor. Sakızın diş sağlığına, yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırmalarına, mide ağrısı ve şişkinliğine ve migren rahatsızlığına iyi geldiği biliniyor. Yurt dışına da gönderilen kenger sakızı, yurt gelen gurbetçiler tarafından da yoğun talep görüyor. “Tanesi 20, bir kilogram fiyatıysa 5 bin lira” Kenger sakızının satışını yapan ve sakız fiyatının çeyrek altın fiyatını geçtiğini belirten Abdurrahman Güler, “Bu sakız topraktan çıkartılan bir sakızdır. Kenger otunu bıçakla kesip kanatıyorlar. O kesikten toprağa beyaz bir sıvı akıyor. Birkaç gün kuruması bekleniyor ve daha sonra topraktan toplanıyor. Toplanması oldukça zahmetli. Kenger sakızına oldukça rağbet var. Özellikle midesinde rahatsızlık olan, yüz felci geçiren, kulak ağrısı olan insanlara çok faydalı bir sakız. Şu an sakızın tanesi 20 lira, bir kilogram fiyatıysa 5 bin lira. Kilogram fiyatı çeyrek altını geçti yarım altınla yarışır hale geldi. Bu sakızı aldıklarında ilk önce iyice yıkamalılar. Bir hafta boyunca çiğnenebilir” dedi.