GENEL - 06 Kasım 2018 Salı 10:25

Sivas’ta bir göl daha yok oluyor

A
A
A
Sivas’ta bir göl daha yok oluyor

Sivas’ta su seviyesi düşerek yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelen göllere Kellah Gölü de eklendi.

Sivas’ta su seviyesi düşerek yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelen göllere Kellah Gölü de eklendi.


Sivas’ın Ulaş ilçesi merkezine 3 kilometre mesafede bulunan ve 3 dönümlük büyüklüğe sahip Kellah Gölü, son yıllarda yaşanan kuraklıklar nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. Çevresinde bulunan Tecer dağından gelen su kaynakları ile beslenen göl, mevsiminin kurak geçmesi ve yağışların az olması nedeniyle ihtiyaç duyduğu suyu toplayamadı. İlçede tarım alanlarının sulamasında kullanılan gölün kuruması, tarım faaliyetlerini de olumsuz yönde etkiledi. Gölün kuruması ile göl yüzeyinde tuz tabakası oluştu.


İlçe sakinlerinden Halil İbrahim Köse, gölde neredeyse su kalmadığını belirtip, “Eskiden su doluydu burası. Yağmurlarda az bir şey su gelmiş. Aslında Tecer dağından gelen su buraya akıyordu. Göl devamlı doluyordu. Tarlaları da suluyorduk, hayvanlar da su içiyordu. Çok yararlanıyorduk, şimdi göl kurudu. Ot bile bitmiyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da marjinal gruplar polise saldırdı İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim Meydanı’na çıkmaya çalışan gruplar polis barikatını aşmaya çalıştı. Bazı noktalarda kimi yüzlerine maske takan kişiler, polise taş, sopa ve su damacanasıyla saldırırken bazı göstericilerin yerdeki kaldırım taşlarını söktükleri görüldü. Olaylarda ise 30’a yakın emniyet görevlisinin yaralandığı öğrenildi. Tüm yurtta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, İstanbul’da Taksim Meydanı’na çıkmaya çalışan gruplar polis barikatını aşmaya çalıştı. Gruplara polis izin vermezken kimi noktalarda arbede yaşandı. Beyoğlu Dolapdere, Şişli Halaskargazi Caddesi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Fatih Saraçhane Meydanı’nda kalabalıkların arasına karıştığı öğrenilen marjinal gruplar, emniyet güçlerinin engeliyle karşılaşınca taşkınlık çıkardı. Yerden taş sökenler, damacana ile saldıranlar Yüzlerine maske takan bazı kişiler, polise taş, sopa, demir çubuk ve su damacanası gibi çeşitli şeyler atarken, bazı göstericilerin yerdeki kaldırım taşlarını söktükleri görüldü. 30’a yakın emniyet mensubunun atılan taş ve sopalarla yaralandığı belirtilirken polis, göstericilere biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası söz konusu grupların, ara sokaklara dağıldıkları öğrenildi.
Kütahya Şehit Rıdvan Gürsoy, Kütahya’da son yolculuğuna uğurlandı Kocaeli Gölcük Donanma Komutanlığı’nda geçirdiği kazanın ardından 2 yıldır tedavi gördüğü Ankara’da şehit olan Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 27 Eylül 2022 tarihinde Milli Savunma Bakanlığına bağlı Kocaeli Gölcük Donanma Komutanlığı’nda geçirdiği kaza sonucu yaralanarak Ankara GATA Hastanesi’ne kaldırılan ve 2 yıldır tedavi gören Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy (24), yaşam savaşını kaybederek şehit oldu. Bekar olduğu öğrenilen şehit Gürsoy, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesinin Kadı Mahallesi’nde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Gürsoy için Kütahya Müftüsü Dr. İrfan Açık tarafından öğle namazını müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından helallik istendi. Cenaze namazının ardından şehit, askeri törenle gözyaşları arasında Balıköy mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Mustafa Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Tavşanlı Belediye Başkanı Ali Kemal Derin, Balıköy Belediye Başkanı Hasan Mehmet Yazkan, siyasi parti ilçe başkanları, şehit ve gazi dernekleri, Kıbrıs gazileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.