GENEL - 25 Mart 2020 Çarşamba 21:11

Korana gözetimi altındaki öğrenci, yurtlardaki konforu paylaştı

A
A
A
Korana gözetimi altındaki öğrenci, yurtlardaki konforu paylaştı

Yurt dışından getirilip Sivas’ta KYK yurduna yerleştirilerek, korana gözetimi altına alınan öğrenci, yurtlardaki konforu sosyal medyada paylaştı.

Yurt dışından getirilip Sivas’ta KYK yurduna yerleştirilerek, korana gözetimi altına alınan öğrenci, yurtlardaki konforu sosyal medyada paylaştı.


Dışişleri Bakanlığının girişi ile İskoçya’dan alınan 305 Türk öğrenci, Sivas’ta Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Binali Yıldırım Kız Yurduna yerleştirilmişti. Yurda yerleştirilen öğrencilerden Rümeysa Kızılkaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla içerideki konforu ve kendilerine karşı gösterilen yakın ilgiyi gözler önüne serdi.


Yurtlarda Sivas Valiliğinin misafiri olan ve 14 gün boyunca gözetim altında tutulacak olan öğrencilerden Rümeysa Kızılkaya, söylenilenlerin aksine yoğun bir ilgi ve konfor ile karşılaştığını belirterek, “Hem bugün gördüklerim hem de duyduklarım karşısında buradaki insanlara çok haksızlık yapıldığını düşündüğüm için sizi de bilgilendirmek istedim. Öncelikle biz buraya gece 02.00’de indik, tek tek sırayla sağlık kontrollerimiz yapıldığı için 05.30 gibi yurttaydık. Ve bu süreçte bir sürü polis, sağlıkçı ve güvenlik görevlisi bizimle oradaydı. Çünkü ben de gelmeden tedirgindim, bilmediğiniz şey kafanızda büyüyor çünkü. Valizimizi taşımaya kadar yardım ettiler. Evet belki bir yerde insanlar işlerini yapıyorlar ama bu teşekkür etmeye engel olmamalı özellikle virüsün pandemi ilan edildiği düşünüldüğünde” dedi.



“Banyolu odalarda tek kişi kalıyoruz”


Kızılkaya, banyolu odalarda tek kişi kaldıklarını belirttiği sosyal medya paylaşımlarında ayrıca, “Dört kişilik tuvaleti banyosu içinde olan odalarda tek kişi kalıyoruz. Odanın temizliği açısından benim herhangi bir sorunum olmadı ama sorun yaşayanlar, temizlikte eksiklik olanlar olmuş, umarım onlarınki de düzelmiştir şikayet üzerine. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği olmak üzere üç öğün üç çeşit yemek veriliyor. Birkaç tane örnek ekliyorum, ailemi bilgilendirmek için çektiğim fotoğrafları sizinle paylaşıyorum. Daha bizim için bırakılan, banyo havlusu, terliği, diş macunu, diş fırçası gibi temel ihtiyaçları karşılayacak eşya vardı. Çorap bonus sanırım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin Şehir Hastanesi yöneticileri, engelli personelle bir araya geldi Mersin Şehir Hastanesi yöneticileri, Engelliler Haftası kapsamında hastanede çalışan engelli personelle bir araya geldi. Hastane yönetimi ve sosyal sorumluluk ekibi tarafından organize edilen etkinlikte, yöneticilerle bir araya gelen engelli personeller hem keyifli vakit geçirdi hem de istek ve önerilerini paylaşma imkanı buldu. Programda engelli personellere hastane yönetimi tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri de takdim edildi. Başhekim Doç. Dr. Bahar Aydınlı, engelli çalışanların her zaman yanında olduklarını ifade etti. Bu kapsamda engelli personelin çalışma hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli çalışmaları başlatmaya kararlı olduklarını vurgulayan Aydınlı, alınan istek ve öneriler doğrultusunda, engelli personellerin ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemeleri hayata geçireceklerini kaydetti. Engelliler Haftası’nın, engelli bireylerin topluma katılımlarının önemini hatırlatmak ve engelli haklarının farkındalığını artırmak için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Aydınlı, "Biz de Mersin Şehir Hastanesi olarak bu hafta vesilesiyle engelli personelimizin değerini bir kez daha vurgulamak ve onların başarılarıyla gurur duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Engelli personelimiz, azimleri ve başarılarıyla tüm topluma örnek olmaktadır. Hikayeleri, bize her şeye rağmen başarmayı öğretmektedir. Mersin Şehir Hastanesi olarak, engelli personelimizi her zaman desteklemeye ve önlerini açmaya devam edeceğiz" dedi.
Bursa Bursa’nın ‘Kraliçe inciri’ Japonya’ya gidiyor Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ile T.C. Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafında birlikte düzenlenen Japonya Pazarı Bilgilendirme toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantıya UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan ile Tokyo Ticaret Başmüşaviri Mukaddes Nur Yılmaz ve Tokyo Büyükelçiliği Müşavir ve Uzmanlarının yanı sıra İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Dr. Özlem Altındiş ve sektör temsilcileriyle yaş meyve sebze ihracatçıları katıldı. Japonya Pazarı Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Türk çiftçisinin alın teriyle üretilen yaş meyve ve sebzenin dış pazarlarda yerini alması için yoğun çalışma içinde olduklarını belirtirken, “Ürünlerimizin Japonya’ya da ihracı konusunda kiraz ile başlayan çalışmalarımızı siyah incir ile sürdürüyoruz. 2025 yılında Bursa Siyah İncirini Japon marketlerine götürmeyi, Tokyo’daki marketlerde siyah incir satılmasını hedefliyoruz” dedi. Japonya’nın meyve sebze ithalatında oldukça sıkı karantina tedbirlerinin uyguladığını belirten Tokyo Ticaret Başmüşaviri Mukaddes Nur Yılmaz da, “Bursa Siyah İncirinin niteliği itibariyle Japonya’da kendi pazarını oluşturabileceğine ve önemli talep oluşturacağına inanıyoruz” diye konuştu. Yazgan, Japonya’ya ihracatın açılmasına yönelik olarak ülkemiz tarafından yapılan bilimsel çalışmaların Japon makamlarınca kabul edilmesiyle Japonya’ya ihracata başlanabileceği ve bu süreçte bir tanıtım etkinliğinin de planlanmasının söz konusu pazar için önemli olacağını belirtti. Mukaddes Nur Yılmaz, Japonya’ya yönelik dondurulmuş sebze ve meyve ihracatında hiçbir karantina engeli bulunmadığını ve Japonya’da dondurulmuş ürün pazarının büyüme gösterdiğini söyledi. Japonya pazarında dikkat edilmesi gerekenlerden lojistiğe ve vergi hadlerine kadar farklı konuların elealındığı toplantıda, katılımcıların soruları cevaplandırılırken, geçmiş yıllarda Japonya’ya meyve sebze dışsatımı gerçekleştiren ihracatçılar da deneyimlerini paylaştılar.