EKONOMİ - 23 Ağustos 2025 Cumartesi 09:30

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nı 7 ayda 297 bin kişi kullandı

A
A
A
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nı 7 ayda 297 bin kişi kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2025 yılının Ocak-Temmuz döneminde havalimanlarından yararlanan yolcu sayıları ile ilgili elde ettiği verileri paylaştı.


2024’ün Ocak-Temmuz döneminde 243 bin 322’si iç hatlara, 4 bin 252’si ise dış hatlara olmak üzere 247 bin 574 kişinin faydalandığı Nuri Demirağ Havalimanı´ndan 2025’in aynı döneminde 291 bin 125’i iç hatlara, 5 bin 962’si ise dış hatlara olmak üzere toplam 297 bin 87 kişi faydalandı.


Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan faydalanan yolcu sayısı 2025’in Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre iç hatlarda yüzde 20, dış hatlarda yüzde 40, toplamda ise yüzde 20 oranında arttı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıra dışı düğün organizasyonunda cam vitrine alınan gelin ve damat, tır ile Fethiye caddelerinde gezdirilirken, daha sonra düğün salonunda vinçle tırdan indirildi. Fethiyeli iş adamı Hüseyin Çetinkaya, eşi Ayla Çetinkaya ile birlikte oğlu Berat Çetinkaya’ya unutulmaz bir düğün organizasyonu yaptı. Hüseyin Çetinkaya gelin ve damat için özel bir cam vitrin tasarladı. Adeta bir cam fanusa benzeyen cam vitrini süsletip üzerine "Camlar şeffaf, kalpler tertemiz" diye yazdırdı. Cam vitrin içerisine gelin ve damat için masa ve sandalye de yerleştirilip, çiçeklerle süslendi. Damat Berat Çetinkaya ile gelin Merve Sarıman bu özel düğün töreniyle evlendi. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin siyaset, esnaf ve ticaret dünyasından yoğun katılımın olduğu düğün töreninde gelin almaya özel yaptırılıp tıra yüklenen cam vitrin ile gidildi. Cam vitrin kız evinde vinçle tırdan indirilirken, gelin Merve Sarıman ve damat Berat Çetinkaya dualarla cam vitrine girdi. Cam vitrin vinçle tekrar tıra alkışlar arasında yüklendi. Gelini alan damat tarafları konvoy eşliğinde Seydikemer ilçesinden Fethiye’ye hareket etti. Tırda gelin ve damadı cam vitrinde görenler bu anı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Tır üzerinde cam vitrin içinde Çatalarık Mahallesi sosyal tesislerine çift geldiğinde çok sayıda davetli alkış tuttu. Cam vitrin içindeki çift burada da vinç yardımıyla tırdan yine alkışlar arasında indirildi. Fethiyeli iş adamı Hüseyin Çetinkaya düğün organizasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Biz camın şeffaflığı gibi kalbimizin şeffaflığını vitrine koyduk. Bu güzelliği oğlumuz ve gelinimize yaşatmak istedik. Böyle bir güzelliğin dünyada benzersiz ve ilk defa olmasını istedik. Çok şükür öyle de oldu. Bize destek olan düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Muğla Fethiye’de sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde düğün salonuna getirilirken tırdan vinçle indirildi Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıra dışı düğün organizasyonunda cam vitrine alınan gelin ve damat Tır ile Fethiye caddelerinde gezdirilirken daha sonra düğün salonunda vinçle tırdan indirildi. Fethiyeli iş insanı Hüseyin Çetinkaya eşi Ayla Çetinkaya ile birlikte oğlu Berat Çetinkaya’ya unutulmaz bir düğün organizasyonu yaptı. İş insanı Hüseyin Çetinkaya gelin ve damat için özel bir cam vitrin tasarladı. Adeta bir cam fanusa benzeyen cam vitrini süsletip üzerine ’camlar şeffaf, kalpler tertemiz" diye yazdırdı. Cam vitrin içerisine gelin ve damat için masa ve sandalyede yerleştirilip, çiçeklerle süslendi. Damat Berat Çetinkaya ile gelin Merve Sarıman bu özel düğün töreni ile evlendi. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin siyaset esnaf ve ticaret dünyasından yoğun katılımın olduğu düğün töreninde gelin almaya özel yaptırılıp tıra yüklenen cam vitrin ile gidildi. Cam vitrin kız evinde vinçle tırdan indirilirken, gelin Merve Sarıman ve damat Berat Çetinkaya dualarla cam vitrine girdi. Cam vitrin vinçle tekrar tıra alkışlar arasında yüklendi. Gelini alan damat tarafları konvoy eşliğinde Seydikemer ilçesinden Fethiye’ye hareket etti. Tırda gelin ve damadı cam vitrinde görenler bu anı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Tır üzerinde cam vitrin içinde Çatalarık Mahallesi sosyal tesislerine çift geldiğinde çok sayıda davetli alkış tuttu. Cam vitrin içindeki çift burada da vinç yardımıyla tırdan yine alkışlar arasında indirildi. Fethiyeli iş insanı Hüseyin Çetinkaya düğün organizasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ’Biz camın şeffaflığı gibi kalbimizin şeffaflığını vitrine koyduk. Bu güzelliği oğlumuz ve gelinimize yaşatmak istedik. Böyle bir güzelliğin dünyada benzersiz ve ilk defa olmasını istedik. Çok şükür öyle de oldu. Bize destek olan düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.