ASAYİŞ - 19 Mart 2026 Perşembe 15:06

Sivas’ta Ramazan Bayramı’nda 780 personel görev yapacak

A
A
A
Sivas’ta Ramazan Bayramı’nda 780 personel görev yapacak

Sivas’ta vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için 780 güvenlik görevlisi bayram boyunca görev yapacak.


Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Ramazan Bayramı arifesinde Ankara yolu üzerinde bulunan uygulama noktasını ziyaret etti. Alınan trafik tedbirlerini yerinde inceleyip güvenlik güçlerinin bayramını tebrik eden Vali Şimşek, yoldan geçen araçlardaki sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Sürücülerle de sohbet eden ve bayramlarını tebrik eden Vali Şimşek, hayırlı ve güvenli yolculuklar diledi.


İl Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı ve İl Jandarma Komutanı Adem Taşkın ile birlikte açıklamalarda bulunan Vali Şimşek, mübarek Ramazan ayını geride bırakarak bir bayrama daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Vali Şimşek, "Tüm vatandaşlarımızın, tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Sevdikleriyle birlikte güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum. Tabii bayramın gelmesiyle birlikte yollarımızdaki yoğunluk da arttı. Gerek şehirlerarası yollarda gerekse şehir içi yollarda bir yoğunluk söz konusu. Bizler de bu yoğunluktan kaynaklanan trafik kazalarını önlemek, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayramı geçirmeleri, güvenlik içerisinde sevdiklerine kavuşması için gerekli tedbirlerimizi aldık. Bu amaç doğrultusunda 780 personelimiz bayram boyunca sahada olacak. Bunlardan 133’ü trafik ekibi olarak, 186’sı asayiş ekibi olarak, 18’i radar ekibi olarak ve 5’i de dron ekip olarak konumlandırıldı. Bizler de bayram boyunca zaman zaman bu ekiplerimizi ziyaret edeceğiz. Hem onlara kolaylıklar dileyeceğiz hem de vatandaşlarımızın bayramlarını kutlayacağız" ifadelerini kullandı.


Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, bir sonraki ziyaretini Şehirler Arası Otobüs Terminaline gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Adem Uzun ile birlikte terminalde yolculuk yapmak üzere bulunan vatandaşlarla tek tek sohbet eden Vali Şimşek, yolcuların Ramazan Bayramlarını tebrik etti. Vali Şimşek, otobüs şoförlerine de emniyet kemeri takmaları ve hız kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.



Sivas’ta Ramazan Bayramı’nda 780 personel görev yapacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta Otogarı’nda biletler kısa sürede tükendi Ramazan Bayramı öncesi Isparta Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk artarken, ana seferlerde biletler kısa sürede tükendi. Isparta’da Ramazan Bayramı öncesi şehirlerarası ulaşımda hareketlilik yaşanıyor. Bayram tatili ile okullardaki ara tatilin aynı döneme denk gelmesi, otogarda yoğunluğun erken başlamasına neden oldu. Memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar, Isparta Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde uzun kuyruklar oluşturdu. Geçmiş bayramlarda olduğu gibi ana seferlerin kısa sürede dolduğu gözlemlenirken, özellikle öğrenciler bilet bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Artan talep nedeniyle bilet fiyatlarının yükselmesi de bazı vatandaşların tepkisine yol açtı. Otobüs firması yetkilileri, bayram arifesinde ek seferlerin planlandığını ancak gidiş yönünde yoğunluk yaşanırken dönüş seferlerinde araçların boş kaldığını belirtti. Bu durumun firmalar açısından zarara neden olduğu ifade edilirken, bazı ek seferlerin iptal edildiği bildirildi. Öğrenciler bilet bulmakta zorlandı, fiyatlardan şikayetçi Bayram için memleketine gitmek üzere yola çıkan öğrenci Volkan Baran, "Psikoloji öğrencisiyim, 4 yıldır Antalya’dayım. Bayram için memleketime gidiyorum. Bilet işini son güne bıraktığım için bulmakta zorlandım. Antalya’da talep fazla olduğu için yer bulmak gerçekten zor oluyor. Daha önce bayramlarda Antalya’da kalıyorduk ama bu kez gitmek istedim. Herkese tavsiyem biletlerini erken alsınlar. Fiyatlar da benim ilk geldiğim yıla göre oldukça artmış, şu an 350 TL civarında. Bir öğrenci için gerçekten pahalı" dedi.
Adana AK Parti Sözcüsü Çelik: "Barış masasını kuracak lider Erdoğan’dır" AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Herkesin arzu ettiği şey barış masasının bir an evvel kurulması. Barış masasının kurulacağı yer bütün krizler için Türkiye’dir. Barış masasını kuracak lider de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Adana İl Başkanlığı’nda bayramlaşma programına katıldı. Çelik, "Dünyanın en karışık zamanlarından, en zor zamanlarından bir tanesindeyiz. Gerçekten belki de on yıllar boyunca, yüzyıllar boyunca hatırlanacak büyük bir kaosun içerisinden geçiyoruz. Etrafımızda büyük türbülanslar, büyük sarsılmalar yaşanıyor. Bunun içerisinde Türkiye önünü görebilen, tüm bu belirsizliğin içerisinde yoluna devam edebilen bir iradeyle yönetiliyor" ifadelerini kullandı. "Krizlerin içinden milletimizi, memleketimizi çıkartacağız" Dünyanın önümüzdeki dönemde daha büyük türbülanslar beklediğini gösteren Çelik, "Cumhurbaşkanımızın liderliği, dünyanın demokratik yollarla seçilmiş liderleri içerisinde en tecrübeli lider olması, pek çok krizi yönetmiş olmanın getirdiği birikimi ve tabii ki özellikle bölge barışı ve dünya barışı konusunda atılması gereken adımlar konusundaki güçlü duruşu Türkiye için her zamanki avantajlarını bugün daha önemli, daha kıymetli, daha stratejik hale getirmiştir. Gazze’deki soykırım, İsrail’in başlattığı soykırım bugün bu İsrail saldırganlığının Lübnan’a, Suriye’ye ve en son olarak da maalesef İran’a dönük olarak gerçekleşmesi, Amerika ile birlikte İran’a saldırmış olmaları önümüzdeki dönemde daha büyük türbülansların herkesi beklediğini gösteriyor. Bunun içerisinde bu program vesilesiyle birbirimizi bir kere daha pekiştirerek inşallah tüm bu krizlerin içinden Cumhurbaşkanımızın dirayetli siyasetiyle ülkemizi, memleketimizi, milletimizi çıkaracağız" diye konuştu. "Barış masasını kuracak lider Erdoğan’dır" Barış masasının bir an evvel kurulması gerektiğini de vurgulayan Çelik, "Herkesin arzu ettiği şey barış masasının bir an evvel kurulması. Barış masasının kurulacağı yer bütün krizler için Türkiye’dir. Barış masasını kuracak lider de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hepimizin arzusu kan dökülmesinin bir an evvel durması ve bu adımların atılmasıdır. Bütün bu acılar tabii bize eşlik ederken bu acıların bitmesi temennisiyle herkesin bayramını tebrik ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından Çelik, partililer ile bayramlaştı.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da kent protokolü vatandaşlarla bayramlaştı Şanlıurfa Valiliği tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programı, Balıklıgöl’de bulunan Hasan Padişah Camii avlusunda vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın yanı sıra Milletvekilleri İbrahim Eyüpoğlu, Mehmet Ali Cevheri ve Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Aksoy, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile kamu kurumlarının yöneticileri ve çok sayıda personel, siyasi partiler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşma programında vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Vali Şıldak, bu yıl ikincisi düzenlenen halk bayramlaşmasının geniş katılımla gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programın arife gününde yapılmasının tercih edildiğini belirten Şıldak, "Şanlıurfa’nın birliği ve beraberliğini yansıtan, devlet ile milletin kaynaşmasına vesile olan anlamlı bir buluşma gerçekleştirdik. Katılım sağlayan bütün vatandaşlarımıza ve kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi. Programın ardından İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Naci Aldemir ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, Ramazan Bayramı süresince alınan güvenlik ve trafik tedbirlerine ilişkin bilgi verdi. Bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en üst seviyeye çıktığı özel zamanlar olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, bayramın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi temennisinde bulundu. Tüm Şanlıurfalıların bayramını tebrik eden Vali Şıldak, özellikle trafik kurallarına uyulması konusunda önemli uyarılarda bulundu. Açıklamasında İçişleri Bakanlığı’nın "Bayram Sensiz Olmaz" mottosuna dikkat çeken Vali Şıldak, denetimlerin amacının ceza yazmak değil, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu ifade etti. Bayram süresince yağışlı havanın etkili olacağını hatırlatan Vali Şıldak; hız sınırlarına uyulması, emniyet kemeri takılması, cep telefonu kullanılmaması, motosiklet sürücülerinin kask takması gibi temel kurallara riayet edilmesi gerektiğini vurguladı. Bayram boyunca emniyet ve jandarma ekiplerinin sahada yoğun şekilde görev yapacağını belirten Vali Şıldak, günlük ortalama 2 bin 300 personelin 530 araçla 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacağını açıkladı. Vatandaşların herhangi bir olumsuz durumda 112 Acil Çağrı Hattı üzerinden ilgili birimlere kolaylıkla ulaşabileceğini hatırlatan Vali Şıldak, kamu hizmetlerinde bayram süresince aksama yaşanmayacağını ifade etti. Açıklamasında bayramlarda zaman zaman yaşanan silah kullanımı konusuna da değinen Vali Şıldak, bu tür olayların önemli ölçüde azaldığını belirterek vatandaşlardan silah kullanmamalarını istedi. Vali Şıldak, açıklamasını "Şanlıurfa’mız güzel gelişmelerle gündeme gelsin, bayramımız kazasız ve huzur içinde geçsin" temennisiyle tamamladı.