SPOR
27 Nisan 2024 Cumartesi - 23:23 Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.
Kasapoğlu, 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu değerlendirdi
27 Nisan 2024 Cumartesi - 17:24 Kasapoğlu, 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu değerlendirdi Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 7. gün etabı olan İzmir (Çeşme)-İzmir etabını değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye’nin yedinci etabına 25 takımdan, 175 bisikletçi katıldı. Çeşme Kalesi’nden başlayan yarış Karşıyaka İskelesi’nde son buldu. Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise yarışta dereceye giren sporculara ödül taktim etti. Yarışmaya dair açıklamalarda bulunan Kasapoğlu, yarın İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda girişin gerçekleşeceğinin altını çizerek, bisikletin misyon sahibi bir spor olduğunu söyledi. "Türkiye’nin spordaki başarısı artarak devam edecek" Bisiklet kültürünü ve bisikletin kullanımını güçlendirmeye yönelik pek çok adım attıklarını ifade eden Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şunları kaydetti: "Bu anlamda birçok başarılı çalışma gerçekleştirdik. Bundan sonra da inanıyorum ki bu doğrultuda çabalar, çalışmalar en güçlü şekilde devam edecek. Türkiye’nin spor ülkesi olma noktasındaki adımları, Türkiye’nin spordaki başarısı da artarak devam edecek. Her yıl üstüne ekleyerek, başarıları büyüterek ve bu anlamda heyecanı daha güçlü kılarak yoluna devam ediyor. Bisiklet spor branşı olarak özel bir branş. Hem sporun tüm güzelliklerini bünyesinde barındırıyor hem de sağlık ve çevre dostu olarak çok özel bir misyon taşıyor." "Heyecanımızı artırarak yolumuza devam edelim" Çevreye karşı bu duyarlılığı artırma noktasında bir mesajla bu yarışın gerçekleştiğini aktaran Kasapoğlu, "İnanıyorum ki sporun birleştirici, iyileştiren ve rehabilite eden yönüyle; hem bisikletteki çabalarımızı hem diğer branşlardaki heyecanımızı arttırarak yolumuza devam edelim. İzmir halkının bu anlamdaki heyecanı her yıl bizlere ayrı mutluluk sağlıyor. Ben bu vesileyle de değerli İzmirli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)
27 Nisan 2024 Cumartesi - 16:50 Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Kasımpaşa, sahasında Samsunspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı lacivert-beyazlı ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 3. dakikada Hajradinovic’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aytaç Kara, kaleci Okan Kocuk’u çalımlayarak meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 1-0 27. dakikada savunmanın hatasında topu alan Da Costa, dar açıdan uzak köşeye yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı yandan az farkla auta yolladı. 28. dakikada Taylan Antalyalı’nın sağ çaprazdan sert şutunda top kaleci Gianniotis’te kaldı. 35. dakikada Aytaç Kara’nın sol taraftan ceza sahasına ortasında Da Costa kafa vuruşunu yaptı, kaleci Okan Kocuk’u geçen top uzak direğe çarpıp dışarı gitti. Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Porozo, Yasin Özcan, Ben Ouanes, Gökhan Gül, Fall, Hajradinovic, Aytaç Kara, Ngoy, Da Costa Yedekler: Ali Emre Yanar, Omeruo, Sadık Çiftpınar, Thomas Zai, Oğulcan Çağlayan, Sarp Yavrucu, Selim Dilli, Sadiku, Emirhan Yiğit Teknik Direktör: Sami Uğurlu Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Bola, Bennasser, Tait, Holse, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Fofana, Ntcham, Dimata, Schindler, Yunus Emre Çift, Soner Gönül, Mustafa Tan, Osman Çelik, Muja Teknik Direktör: Markus Gisdol Gol: Aytaç Kara (dk. 3) (Kasımpaşa) Sarı kart: Fall (Kasımpaşa)