YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 09:18

ÇERKEZKÖY`ÜN SUYUNU İÇEN BİR DAHA BIRAKIP GİDEMEZ

A
A
A
ÇERKEZKÖY`ÜN SUYUNU İÇEN BİR DAHA BIRAKIP GİDEMEZ

Özel Gülerçin Koleji tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinin bu haftaki konuğu Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem oldu.
ÖNEMLİ OLAN NE KADAR BAŞARDIОINIZ
Kolej`in Yemekhanesi`nde düzenlenen programda öğrencilerin meslek seçimlerine ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Ertem, özellikle inşaat mühendisliği, diğer mühendislik dalları ve doktorluk gibi mesleklerin avantaj ve dezavantajlarını sıralayarak ``Seçtiğiniz meslek kadar, o mesleği ne kadar başarıyla yürüttüğünüz de önemli. Eminim ki, öğrenim hayatından sonra çok da güzel mevkilerde olacaksınız, ama hangi mesleği seçerseniz seçin çok çalışmak durumundasınız. Çalışarak derslerinizde başarı göstererek ve iyi birer öğrenci olarak inşallah önümüzdeki dönemler de her biriniz bu ülkenin yararına çalışacak elemanlar olacaksınız`` Diye konuştu.
SİYASET MESLEK DEОİLDİR
Siyasetin bir meslek olarak algılanmaması gerektiğini dile getiren Başkan Ertem ``Zaten Belediye Başkanı veya Milletvekili olanlar, herhangi bir meslek grubundan belirlenmiş insanlar değillerdir. Her meslek grubundan insan siyasette yer alabiliyor. Burada önemli olan iki nokta, seçtiğiniz mesleği ne kadar başarılı yaptığınız ve aktif siyasetin içinde yer almanızdır. İleride, öğrenim hayatınızı sekteye uğratmayacak şekilde siyasetin içinde yer alın. Çünkü bir doktor olarak veya bir mühendis olarak, bulunduğunuz ilçenin veya yaşadığınız ülkenin kaderinde rol alamazsınız. Ancak siyasetin içinde yer alarak, ilçenizin, ilinizin veya ülkenizin kaderini değiştirebilirsiniz.`` Diyerek, buna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı örnek gösterdi.
ÇERKEZKÖY ANA KUCAОI GİBİDİR
Çerkezköy`e ilişkin duygularını da dile getiren Başkan Ertem ``Yaklaşık 21 sene önce, iş dolayısıyla Çerkezköy`e geldim. Gelen herkesi, ana kucağı sıcaklığıyla kucaklayan bir ilçedir Çerkezköy. Bana da aynı sıcaklıkla kucak açtı. Zaten Çerkezköy`ün suyunu içen, bir daha bırakıp gidemez Çerkezköy`den`` ifadelerini kullandı.
SKATEPARK MÜJDESİ
Öğrencilerin sorusu üzerine, Çerkezköy basınından da övgü ile söz eden Başkan Ertem, yine öğrencilerin bir başka sorusu üzerine Çerkezköy`e yakın zaman için ``˜Skatepark` kuracakları bilgisini de verdi. Ertem ``Skateparkla ilgili olarak da projemizi hazırladık, yakında ihalesi yapılacak. Bir iki ay içinde bitireceğiz ve çok güzel bir Skatepark olacak`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Geleceğin sporcularını belirleme çalışmaları sürüyor 2022-2023 sezonunda Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme programı kapsamında Afyonkarahisar’da yapılan taramalarda başarılı olan yaklaşık 350 sporcu, ara ölçümlere alınıyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda bulunan 3 farklı salonda gerçekleştirilen ölçümler 4 gün sürecek. Yapılacak ölçümlerde sporcuların genel tarama, denge, reaksiyon, koordinasyon ve mekik koşusu gibi çeşitli becerileri değerlendiriliyor. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da ara ölçümleri yerinde takip ederek sporculara ve antrenörlerine destek verdi. Kasapoğlu, yaptığı açıklamada yetenekli sporcuların keşfedilmesi ve spora yönlendirilmesinin önemini vurguladı. Bu sayede Afyonkarahisar’ın spor alanında daha da ilerleyeceğini ve ulusal ve uluslararası alanda daha fazla başarı elde edeceğine inandığını söyledi. Ara ölçümler, sporcuların gelişmelerini takip etmek ve hangi branşa daha uygun olduklarını belirlemek için yapılıyor. Başarılı olan sporcular ilgili branşlarda daha ileri eğitimler alacak ve milli takımlara yükselme şansı yakalayacak. 11 bin 500 öğrenci taranacak Öte yandan 2023-2024 sezonunda genel tarama ölçümleri devam ediyor. Afyonkarahisar’da tüm il ve ilçelerde 3.’ncü sınıf öğrencilerinin taramalarını yapan yetenek taraması ekibi hastalık veya herhangi bir nedenden dolayı ölçümleri yapılamayan öğrencilere ulaşmaya devam ediyor. Afyonkarahisar’da bütün 3’ncü sınıf öğrencilerinin taranmasına önem verdiklerini belirten İl Müdürü Kasapoğlu, şuana kadar yaklaşık 10 bin öğrencinin ölçümlerinin yapıldığını belirterek dönem sonuna kadar 11 bin 500 öğrencinin ölçümlerinin tamamlanacağını ifade etti.
Kırşehir Jandarma Genel Komutanlığı’nın zırhlı araçları ilgi odağı oldu Kırşehir’de düzenlenen Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği’nde, savunma sanayi teknolojisine ilgi beklenenin üzerinde oldu. Cacabey meydanında açılan ve 2 gün süreyle açık kalacak olan şenlikte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öncülüğünde bilimsel çalışmalar sergileniyor. Şenlik içerisinde çadırlar kurularak stantlar açıldı. Bilimsel çalışmaların yanı sıra kamu kurumları da açtıkları stantlarla Uzay ve Bilim Şenliği’ne teknolojik gelişmeleriyle destek sundu. Jandarma Genel Komutanlığı’na ait zırhlı araçlar gençlerin ilgi odağı olurken insanlar, JÖH personelleriyle fotoğraf çektirebilmek için yarışa girdi. İlk kez zırhlı bir araç gördüğünü söyleyen Berzan Batı adlı genç; "İlk kez askeri araca biniyorum. Savunma sanayi gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Bu durum bizi heyecanlandırıp mutlu kılıyor" dedi. "Savuna sanayi 20 yılda hamle yaptı" Uzay ve Bilim Şenliğinin açılışında konuşan KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltma çalışmalarının 20 yılda arttığını belirtti. Karahocagil açıklamasında; "Rahmetli Turgut Özal döneminde başlayan F-16 montajlarının yapılmaya başlamasıyla havacılık çalışmaları yeniden hayata geçirilmeye başlanmış ve son 20 yılda Hürkuş, Hürjet, KAAN, Atak, Gökbey, ANKA, Aksungur, Akıncı, Bayraktar ve pek çok son teknolojik ürünler hayata geçirilmiştir" dedi. Tarihi mücadelelerin akıldan çıkmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Rektör Mustafa Kasım Karahocagil açıklamasını şöyle sürdürdü; "Daha adil bir dünya için kendinizi yetiştirecek sonra Ahi Evran’ın dediği gibi ’Hak, sabır, akıl, ahlak’ ile çalışıp istikbale yürüyeceksiniz. Gençler, dünyanın 5’ten büyük olduğunu bütün dünyaya gösterecekler."