GENEL - 07 Ocak 2012 Cumartesi 17:46

ÇORLU KENT KONSEYİ`NDEN "ANGUS KOKUSU İSTEMİYORUZ" AÇIKLAMASI

A
A
A
ÇORLU KENT KONSEYİ`NDEN "ANGUS KOKUSU İSTEMİYORUZ" AÇIKLAMASI

Çorlu Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan ’Angus Kokusu İstemiyoruz’ konulu imza kampanyasına ilişkin olarak Çorlu Belediye binası önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Katılımın az olduğu basın açıklamasına Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Bülent Belen de katıldı. Her iki vekil de birer konuşma gerçekleştirerek çiftliğin kanunsuz olduğunu savundu.
Çorlu Kent Konseyi tarafından başlatılan imza kampanyası ve sivil toplum kuruluşlarına yapılan çağrıların ardından düzenlenen basın açıklamasında ilk konuşmayı Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramazan Cesur gerçekleştirdi. "Bizleri buraya getiren kokunun kaynağı, yanı başımızda kurulan sığır çiftliğidir" diyen Cesur, "Aslında tam bir çiftlik de değil. Çünkü üretim yapılan bir tesis değil. İthal edilen sığırların ve küçükbaş hayvanların karantina süresince bekletildiği, büyük marketlere ve et piyasasına arz
edildiği, bir tür toplama kampıdır. Kış aylarında olmamıza rağmen; söz konusu çiftlik tam kapasite ile çalışmamasına rağmen; müthiş bir tiksinti kaynağı olarak evlerimize kadar ulaşan kokusu, tüm halkımızda büyük bir nefret uyandırmaktadır" dedi.
MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de Çorlu Kent Konseyi’nin mecliste başlattığı mücadeleye destek olarak imza kampanyası başlattığını belirterek, "Angus çiftliği ilk önce benim doğup büyüdüğüm Ulaş beldesinde açıldı. Orada müthiş bir koku salmaya başladıktan sonra Ulaş Belediye Başkanının desteği ile mücadeleye başladık. 12 Haziran seçimlerinden önce ulusal bir televizyon kanalında oradaki rezillik yayınlandı, görüntüler yayınlandı ve o görüntüleri seyreden ülkemize hayvan ihracatı yapan Avustralya
ülkesindeki hayvan üreticileri birliği Türkiye`ye hayvan ihracatını yasakladı. Sebep evrensel hayvan haklarına riayet edilmemesi olarak gösterildi" diye konuştu.
Basın açıklamasında konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de çiftliğin yasalara aykırı olarak yapıldığını öne sürerek, "Çorlu, Tekirdağ daha da genel manada Trakya maalesef ki iktidar tarafından sahipsiz bölge, herşeyin yapılabileceği, uygulanabileceği ve buna karşın insanların, halkın, vatandaşlarımızın sessiz kaldığı bir bölge olarak görülüyor. Ne zamana kadar, ta ki bugüne kadar. Artık bundan sonra bu tarz çalışmaların, bu tarz uygulamaların artık sona ermesi gerekiyor" dedi.
Köprülü ayrıca, "İl Genel Meclisi üyelerimiz bu konudaki çalışmaları ile söz konusu hukuksuz ve kanunsuz angus çiftliğinin yıkılması noktasında encümen kararı aldılar. 1 hafta önce il genel meclisi bu çiftliğin yıkılması noktasında bir karar aldılar" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasına milletvekilleri Emre Köprülü ve Bülent Belen`in yanı sıra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları, bazı il genel meclisi üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, dernek yöneticileri, köy ve mahalle muhtarları, CHP İlçe Başkanı Adnan Kum, Prof. Dr. Halim Orta, Prof. Dr. Tamer Dodurka, İl Genel Meclisi üyesi, Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman da katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir