EKONOMİ - 19 Aralık 2025 Cuma 12:54

Tekirdağ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 381 bin 389’a ulaştı

A
A
A
Tekirdağ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 381 bin 389’a ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2025 yılı Kasım ayı sonu itibarıyla Tekirdağ’da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 381 bin 389 olarak kayıtlara geçti.


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan 2025 yılı Kasım ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerine göre, Türkiye genelinde trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 33 milyon 371 bin 446 oldu. Kasım ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 52,4’ünü otomobil, yüzde 29,9’unu motosiklet, yüzde 12,8’ini kamyonet, yüzde 2,1’ini traktör, yüzde 1,6’sını kamyon, yüzde 0,6’sını minibüs, yüzde 0,4’ünü otobüs ve yüzde 0,2’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.


2025 yılı Kasım ayı sonu itibarıyla Tekirdağ’daki 381 bin 389 motorlu kara taşıtının 190 bin 159’unu otomobil, 6 bin 456’sını minibüs, 5 bin 521’ini otobüs, 55 bin 372’sini kamyonet, 12 bin 953’ünü kamyon, 74 bin 880’ini motosiklet, 1 bin 391’ini özel amaçlı taşıtlar ve 34 bin 657’sini traktörler oluşturdu.


Tekirdağ’da Kasım ayında noterler aracılığıyla toplam 9 bin 423 taşıtın devri gerçekleştirildi. Devri yapılan taşıtların 6 bin 47’si otomobil, 161’i minibüs, 132’si otobüs, 1 bin 553’ü kamyonet, 163’ü kamyon, 897’si motosiklet, 14’ü özel amaçlı taşıt ve 456’sı traktör olarak kayıtlara geçti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Ulu Cami dünya finalinde "Viki Anıtları Seviyor"da Türkiye birincisi oldu Vikipedi’nin uluslararası fotoğraf yarışması "Viki Anıtları Seviyor" bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlendi. 7 bini aşkın fotoğrafın yarıştığı organizasyonda, Serdar Kıran’ın karlar altındaki Bursa Ulu Cami fotoğrafı Türkiye birincisi olarak dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlenen "Viki Anıtları Seviyor" uluslararası fotoğraf yarışması kapsamında, kültürel mirasımızı yansıtan binlerce fotoğraf yarıştı. Serdar Kıran’ın Bursa Ulu Cami fotoğrafı birinciliğe, Volkan Karagülleoğlu’nun İshak Paşa Sarayı fotoğrafı ikinciliğe, İbrahim Şimşek’in Urfa’da Cami Avlusu fotoğrafı üçüncülüğe, Serhat Bürke’nin Nemrut Dağı Milli Parkı fotoğrafı dördüncülüğe, Fatih Yılmaz’ın Ortahisar Kalesi fotoğrafı beşinciliğe değer görüldü. Türkiye’nin kültürel hazineleri belgelendi Dünyanın en büyük çevrimiçi ansiklopedisi Vikipedi’nin dünyadaki kültürel anıtları belgelemek amacıyla 2010’dan beri düzenlediği uluslararası fotoğraf yarışması "Viki Anıtları Seviyor", bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlendi. Yarışmanın yerel ayağı, Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye ve Kültür Envanteri Topluluğu’nun ortak çalışması ile hayata geçti. Çalışma kapsamında, Türkiye’nin kültürel anıtlarına ait eksik fotoğrafların kolayca tespit edilebilmesi ve Commons.wikimedia.org’a yüklemelerin kolaylaştırılması için https://vikianitlariseviyor.tr/ adresinde özel bir platform geliştirildi. Yarışmaya 7000’den fazla fotoğraf katıldı Ekim ayı boyunca süren yarışma sayesinde bir ay içinde Marmara Bölgesi’den Güneydoğu Anadolu’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki kültürel anıtların 7000’den fazla fotoğrafı yüklendi. Yüklenen tüm fotoğraflar Vikipedi ve diğer Wikimedia projeleri başta olmak üzere pek çok mecrada serbestçe kullanılabilecek ve Türkiye’nin tanıtımına ve Türkiye’deki anıtları araştıran araştırmacılara katkıda bulunacak. Uluslararası yarışmaya 10 fotoğraf gönderiliyor. Türkiye jürisi, uluslararası finalde Türkiye’yi temsil etmek üzere gönderilecek 10 fotoğrafı ve içlerinden ulusal yarışmada ödül alacak ilk beş fotoğrafı belirledi. Ulu Cami’yi karlar altında gösteren Bursa Ulu Cami fotoğrafı (Serdar Kıran), arkadaki Ağrı Dağı manzarasının önündeki İshak Paşa Sarayı (Volkan Karagülleoğlu), ve suya yansıyan şadırvan görüntüsü ile Urfa’da Cami avlusu (İbrahim Şimşek); yıldızlı sessiz gecedeArtagnes heykelini gösteren Nemrut Dağı (Serhat Bürke) fotoğrafları ilk beş dereceyi elde etti. Ayrca Erhan Kalkandelen’in İshak Paşa Sarayı, Fatih Yılmaz’ın Akdamar Kilisesi, Mehmet Yılmaz’ın Perge fotoğrafları da uluslararası yarışmaya gönderilmek için seçildi. Finalde 57 ülkenin ulusal jürisinin gönderdiği kültürel anıt fotoğrafları uluslararası jüri tarafından değerlendirilecek.
Gaziantep Gece kulübünde 2 kişiyi öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi Gaziantep’te geçtiğimiz yıl bir gece kulübünde çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Necmettin Gök ve Eyüp Öğe’nin öldürülmesine ilişkin davanın 5’inci duruşması bugün görüldü. Gaziantep 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuklu sanık E.Y., tutuksuz sanık B.B.Ş., B.Ç., M.B., maktul aile yakınları, maktul avukatları ve sanık avukatları katıldı. "Eyüp benim dostum, kardeşim gibiydi" Duruşmada konuşan sanık E.Y., "Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Bilirkişi raporunda yer alan aleyhe hususları kabul etmiyorum. Avukatımın beyanlarına aynen katılıyorum. Söz konusu bilirkişi raporu gerçeği yansıtmamakta olup dosya içerisindeki CD görüntüleriyle de uyumlu değildir. Gök ailesi, suçun tamamını benim üzerime yıkmak amacıyla görüntülerden kendi lehlerine olan kısımları mahkemeye sunmaktadır. Eyüp benim dostum, kardeşim gibiydi. Buna rağmen Eyüp’ün ölümünden dahi beni sorumlu tutmaktadırlar. Ben kesinlikle Eyüp’ü vurmadım. Gök ailesinin ve sanık B.B.Ş.’nin savunmaları, B.B.İ.’yi suçtan kurtarmaya yöneliktir. Ayrıca olay başladıktan sonra işletme sahipleri tarafından neden 112 Acil Servis’in aranmadığı hususu açıklığa kavuşturulmamıştır. Eyüp yere düştükten sonra 5-6 kişi tarafından yerde tekmelendiği açıktır. Sanıklardan şikayetim devam etmektedir. Sanıkların cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Tutuksuz sanıklar ise olayda suçsuz olduklarını ifade ederek beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık E.Y.’nin tutukluluğunun devamına, dosyanın yeniden kriminal incelemeye gönderilmesine karar vererek davayı ileri bir tarihe erteledi. Olayın geçmişi Olay, 30 Haziran 2024 yılında Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Başpınar Mahallesi’nde bulunan bir gece kulübünde meydana geldi. İddiaya göre, iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte silahların çekilmesiyle kim tarafından ateşlendiği belirlenemeyen mermiler Necmettin Gök ve 6 kişiye isabet etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Necmettin Gök’ün hayatını kaybettiği belirledi. Yaralanan 6 kişi ise ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılırken olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Silahlı kavgada yaralanan 38 yaşındaki E.Y. ve 37 yaşındaki Eyyüp Öğe, ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü.