GENEL - 20 Temmuz 2019 Cumartesi 10:05

Kaybolduktan 25 saat sonra bulunan çocuk o anları anlattı

A
A
A
Kaybolduktan 25 saat sonra bulunan çocuk o anları anlattı

Tokat’ın Almus ilçesinde yaylada kaybolduktan 25 saat sonra bulunan 11 yaşındaki Engin Çelikdemir, yaşadığı tehlikeyi dile getirerek "Yattığım yer bayır kır gibi bir yer sandım.

Tokat’ın Almus ilçesinde yaylada kaybolduktan 25 saat sonra bulunan 11 yaşındaki Engin Çelikdemir, yaşadığı tehlikeyi dile getirerek "Yattığım yer bayır kır gibi bir yer sandım. Ama orası uçurummuş tam görememişim" dedi.


Tokat’ın Almus ilçesinde yoğun sis nedeniyle yaylada kaybolduktan sonra bir gecesini ormanlık alanda geçiren ortaokul 3. sınıf öğrencisi Engin Çelikdemir yaşadığı o anları İhlas Haber Ajansı’na (İHA) anlattı. Yaylaya çıktığında sisin bir anda bastırdığını ve yönünü kaybettiğini ifade eden Çelikdemir, "Kaybolduğumu anlayınca bir süre yürüdüm. Hava kararınca yorulmuştum, ayak bileklerim ağrımaya başlamıştı. İki taşın arasında yattım. Sabah uyanınca bir süre daha yürüdüm. Tekrar uykum geldi. Bu sırada beni buldular. Açıkmadım, çeşme vardı su soğuk olduğu için dişlerim de ağrıdığı için içmedim” dedi.



Uçurumun kenarında uyumuş


Sisli havanın kalkmasını beklediğini ifade eden Çelikdemir, “Sis olmasaydı bir tepeye çıkar burası neresi diye gözlemek aklıma geldi ama sis vardı. Daha öncede sisli hava olmuştu ama o zaman iki kişi idik, kaybolmamıştık. Uyurken büyük bir kayanın sırtından düştüm. Hava çok soğuktu rüzgar esiyordu. Yattığım yer bayır kır gibi bir yer sandım. Ama orası uçurummuş tam görememişim” diye konuştu.



"Çocuğumuza kavuştuk"


Baba İsa Çelikdemir ise yaşadıkları o anları dile getirerek, “Engin inekleri getirmek için evden çıkıyor saat: 15.00’de. Her gün bir yakınımızla giderdi, o gün tek başına çıkmış. Hava sisli olduğu içinde yolunu kaybetmiş. Bizde gece saatlerine kadar aradık ama bulamadık. Geceyi aramayla geçirdik. Ertesi gün akşam saatlerinde sis dağılmaya başladığı sıralarda bulundu. 25 saat çok kötü geçti. İçimizde bulacağımız ümidi vardı. Çocuğumuza kavuştuk. Sevinçliyiz” diye konuştu.



25 saat sonra köylüler buldu


Almus ilçesine bağlı Çevreli beldesinin bin 700 rakımlı Çifte Tekne Yaylası’na hayvancılık yapan Nefse ve İsa Çelikdemir çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Engin Çelikdemir hayvanları getirmek için sisli havada çadırdan ayrıldı. Akşamüzeri hayvanların başıboş olarak ahıra dönmeleri üzerine aile oğullarını aramaya başladı. Ailesinin durumu köydeki komşularına bildirmesi üzerine köylülerde çocuğu aramaya başladı. Gece bulunamayan çocuğu arama çalışmaları sabahta devam etti. Jandarma Bora timi ve AFAD ekiplerinin de katıldığı arama çalışmaları sırasında köylüler kayıp çocuğu yaklaşık 4 kilometre uzakta Kapıağzı Yaylası uyumak üzereyken buldu. Geceyi soğuk havada ormanlık alanda geçiren Çelikdemir, ailesine tekrar kavuşmanın sevincini yaşadı. Almus Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Çelikdemir’in sağlık durumu iyi olduğu kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.