SPOR - 27 Ekim 2021 Çarşamba 18:41

Tokat’ta, Afrikalı öğrencilerin futbol heyecanı

A
A
A
Tokat’ta, Afrikalı öğrencilerin futbol heyecanı

Tokat’ta, Afrikalı öğrenciler kardeşlik futbol turnuvasında renkli görüntüler oluşturdu.

Tokat’ta, Afrikalı öğrenciler kardeşlik futbol turnuvasında renkli görüntüler oluşturdu.


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı öğrenciler arasında 10 ayrı futbol takımı kuruldu. Yaklaşık 2 haftadır devam eden turnuvanın final maçında Çatlı öğrencileri ile Türk öğrenciler karşılaştı. Tribünde bulunan yabancı öğrenciler takımlarını kendi dillerinde tezahürat yaparak destekledi. Devre arasında Afrikalı öğrenciler ellik oynadı. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı turnuvada Çat ülkesinin öğrencileri maçtan 2-1 galip ayrıldı. Kupa coşkusu yaşayan öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı.


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Muhammed Avşar, yabancı öğrencilerin kente uyum sağlamaları, bir birlerini daha iyi tanımaları amacı ile turnuva düzenlediklerini kaydetti. Çat ile Türkiye arasında oynanan final maçının oldukça heyecanlı geçtiğini belirten Avşar, “Bu organizasyonla amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz. Bu tür etkinlileri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.