YEREL HABERLER - 14 Nisan 2014 Pazartesi 15:17

Tokat Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

A
A
A
Tokat Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Tokat Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, toplantının açılışında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. 30 Mart seçimlerinin artık bittiğini ifade eden Eroğlu, “Bize kim oy vermiştir, kim vermemiştir. Tüm bunlar artık bitmiştir. 31 Mart sabahından itibaren Tokat’ın tamamını kucaklayan bir başkan ve bir meclis olarak insanları ötekileştirmeye, insanların diline, dinine, ırkına, siyasi görüşüne asla bakmadan Tokat’ı bir bütün halinde kucaklayan bir anlayışla belediye meclisimizi, belediyecilik anlayışını önümüzdeki 5 yılda sürdürmek en temel gayemiz” dedi.
Belediye meclisinde Tokat’ın problemlerine ve geleceğine yönelik güzel ve önemli kararlar alacaklarını ifade eden Başkan Eroğlu, “Bu yolda bizleri doğru yapan doğru istikamette giden, insanları gözeten hakkına, hukukuna önem veren şehirde yaşayan insanların gönlüne giren dualarını alan bir anlayışla hepimize çalışmayı nasip etsin” diye konuştu.
Başkan Eroğlu’nun konuşmasının ardından meclis üyeleri kendilerini tanıttı. Meclisin ilk gündem maddesi olarak gizli oylama ile Meclis 1. Başkan Vekilliği’ne 24 oyla Altan Çelik, 2. Başkan Vekilliği’ne ise 21 oyla Abdullah Karataş seçildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın ÖSYM Başkanı Ersoy, BARÜ’yü ziyaret etti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, ÖSYM Bartın METEKSAN Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz ÖSYM Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Keskin de yer aldı. ÖSYM’nin sınav süreçleri, teknolojik altyapısı, güvenlik önlemleri ve aday memnuniyeti gibi konularda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, “Ulusal ölçekte her yıl milyonlarca adaya sınav hizmeti sunan ve yaptığı faaliyetler ölçeğinde dünyanın önde gelen ölçme, seçme ve yerleştirme kurumu olan ÖSYM bünyesinde önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda bugünkü ziyarette, tüm paydaşlarıyla gayretli ve titiz çalışmaların yapıldığı bu değerli kurumumuzda hizmet süreçlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Nazik ilgileri için ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Bayram Ali Ersoy, Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Sayın Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Keskin’e teşekkür ediyorum” dedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy ise yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Rektör Uzun’a teşekkürlerini iletti. YÖK Başkanı Ersoy ve beraberindekiler daha sonra Kutlubey Yerleşkesi’ndeki Kütüphane Binasında yer alan ÖSYM Bürosuna geçerek bir dizi görüşme ve incelemede bulundu.