ÇEVRE - 02 Ocak 2026 Cuma 10:26

Kardeşlerin Tokat usulü kayak macerası

A
A
A
Kardeşlerin Tokat usulü kayak macerası

Tokat’ta inşaat işiyle uğraşan iki kardeş, çocukluklarında babalarının yaptığı ağaç kızaktan esinlenerek sandalye bacaklarından "Tokat usulü" kayak takımı yaparak kaydılar.


Tokat’ta inşaat işiyle uğraşan Ekrem ve Birkan Sönmez kardeşler, çocukluk yıllarında babalarının kendileri için yaptığı ağaç kızaktan esinlenerek sıra dışı bir kayak takımı yaptı. Sandalye bacaklarını kullanarak kendi imkânlarıyla hazırladıkları "Tokat usulü" kayak takımlarıyla kar üzerinde kayan kardeşler, ortaya renkli görüntüler çıkardı.


Kar yağışını fırsata çeviren Sönmez kardeşler, yaptıkları ilginç kayak takımlarını ayakkabılarına sabitleyerek kaydı. Kimi zaman birbirlerine destek olarak kayan kardeşler, çocukluk hatıralarını yeniden yaşadı.


İnşaat ustalığı kayak takımına dönüştü


Küçük imkânlarla büyük bir eğlence yaşadıklarını belirten Ekrem Sönmez; "1990 yıllarında babalarımız bize ağaçtan kızak yapardı. Ormandan eğimli ağaçları seçerdiler, önleri kalkık fındık çubuğundan kayak takımı yaparlardı. Bizlerde bunlarla yüksek yerlerden kayardık. Şu zamanda ormandan ağaç bulmak zordu. Mesleğimiz de inşaat olunca demir sisteminden ne kadar olabilir diye düşündük. Bunu günümüze uyarladık. Sandalyenin eğimli kısmını tutum yeri yaptık ve metale vidaladık" dedi.



Kardeşlerin Tokat usulü kayak macerası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğu kurtaran komşu: "10 saniye daha geç kalsaydım çocuğun anca parçalarını bulabilirlerdi" Ankara’da sahipsiz köpek sürüsü tarafından saldırıya uğrayan 8 yaşındaki çocuğu kurtaran komşusu, "10 saniye daha geç kalsaydım çocuğun anca parçalarını bulabilirlerdi" dedi. Olay, Altındağ ilçesinin Atıfbey Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okuldan evine dönen 1. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Davut E., sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Olayı fark eden komşusunun müdahalesiyle ilkokul öğrencisi çocuk kurtarıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından yaralı çocuk hastaneye kaldırıldı. Tedavisi devam eden çocuğun ağabeyi, sokaklardaki başıboş köpeklerin toplatılması için çağrıda bulundu. "Köpekler çocuğu paramparça etmişler, kardeşimin hiçbir yeri sağlam kalmadı" Başıboş köpeklerin kardeşinin her yerini yaraladığını söyleyen Abdul Elhamid, "Kardeşim otobüsten indikten sonra eve gelirken köpeklerin saldırısına uğruyor. Köpekler çocuğu paramparça etmişler, hiçbir yeri sağlam kalmadı. Burası köpeklerle dolu. İşe giderken köpekler bize bile saldırıyor, korkuyoruz. Geçen günlerde burada Afgan bir çocuğu da köpekler paramparça etti. Yetkililer köpekleri toplarsa en azından içimiz rahatlar, çocuklar da okula rahat gidebilirler. Kardeşimin tedavisi şu an devam ediyor. Köpekler, kardeşimin kafatasını ve ayaklarını her yerini komple yaralamışlar" dedi. "Köpeklerden korkuyoruz, sürekli saldırıyorlar" Sokak köpeklerin, çocuk veya yetişkin fark etmeksizin herkese saldırdığını aktaran İmat Garipo ise, "Köpekler sürekli çocuklara saldırıyor. Çocuklar okula gidemiyor, otobüsten iner inmez köpekler saldırıyor. Köpekleri toplasınlar, işe bile gidemiyoruz. Köpeklerden korkuyoruz" diye konuştu. "10 saniye daha geç kalsaydım çocuğun anca parçalarını görebilirlerdi" Saldırıya uğrayan çocuğu kurtarırken köpeklerin kendisine de saldırdığını söyleyen Mehmet Dilek, "Eşimle beraber doktordan dönerken köpeklerin boğuşmasını gördüm. Boğuşmada yaklaşık 20 tane köpek vardı, hepsi de kangal cinsindeydi. İlk başta çocuğu köpeklerin arasında fark etmedim. Çocuğu gördüğümde zaten kendinden geçmişti. Köpeklerin arasında girdim, bana da saldırdılar. Çocuğu kucağıma aldığımda her tarafı kan içindeydi. 10 saniye daha geç kalsaydım çocuğun anca parçalarını bulabilirlerdi. Yetkililerden başıboş köpekler konusunda önlem almasını istiyorum" şeklinde konuştu.
İstanbul Sultan Selim Mahallesi’nde tekli eğitime geçiş sağlandı Ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin aynı binada eğitim gördüğü Yaşar Doğu Okulu’nda eğitim şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yeni bir düzenleme yapıldı. Okulun yanında bulunan binanın Seyrantepe Mahallesi’ne taşınmasının ardından boşalan yapı, Kağıthane Belediyesi tarafından yenilenerek Yaşar Doğu İlkokulu olarak hizmet verecek. Kağıthane Belediyesi, ilçede eğitimin fiziki altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Sultan Selim Mahallesi’nde bulunan Yaşar Doğu Okulu’nda önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Öğrenciler Şubat ayı itibarıyla tekli eğitim sistemine geçiyor Daha önce ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin aynı binada, sabahçı-öğlenci sistemiyle eğitim aldığı Yaşar Doğu Okulu’nda eğitim şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yeni bir adım atıldı. Yaşar Doğu Okulu’nun yanında bulunan okulun Seyrantepe Mahallesi’ne taşınmasının ardından boşalan bina Kağıthane Belediyesi tarafından baştan sona yenilenerek Yaşar Doğu İlkokulu olarak hizmet verecek. 21 derslik ve 3 ana sınıfından oluşan yeni Yaşar Doğu İlkokulu’nun hizmete girmesiyle birlikte öğrenciler tekli eğitim sistemine geçmiş olacak. Şubat ayı içerisinde başlayacak eğitim süreciyle, öğrencilerin daha verimli ve sağlıklı bir ortamda eğitim alması hedefleniyor. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ilçede bu dönemde yapılan yeni okul yatırımlarıyla birlikte tüm eğitim kurumlarında tekli eğitime geçileceğini belirterek yenilenen okulun öğrencilere, ailelere ve ilçeye hayırlı olmasını diledi.