ASAYİŞ - 13 Şubat 2026 Cuma 13:00

Öldürülmeden önce yaptığı yardım işaretiyle gündeme gelmişti

A
A
A
Öldürülmeden önce yaptığı yardım işaretiyle gündeme gelmişti

Tokat’ta ’uluslararası yardım işareti’ ile gündeme gelen kadın cinayeti davasına devam edildi, kaza süsü verilerek öldürülen kadının acılı baba duruşmada "Çocuğumu geri getirsinler" diyerek isyan etti.


Tokat kent merkezinde 29 Mart 2025 tarihinde Topçam Mahallesi Akşemsettin Caddesi’nde meydana gelen olayda; motosiklet kazası ihbarı üzerine bölgeye giden ekipler Hatice Yalman ile Mustafa Koç’u yaralı olarak bulmuş. Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yalman yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yapılan incelemelerde Yalman’ın vücudunda kazaya bağlı olmayan darp izleri tespit edilmiş, 400 metre mesafede bulunan kanlı taşlardaki kar örneklerinin Yalman’a ait olduğu anlaşılmıştı. Kaza soruşturması cinayet davasına dönüşürken, öldürülen kadının olaydan dakikalar önce girdiği bir büfede uluslararası yardım işareti yaptığı anlaşılmıştı.


Büfe çalışanı yardım işaretini anlamadı


Yalman’ın hayatını kaybetmesinden yaklaşık 2 saat önce Tokat merkezde bir büfede, uluslararası literatürde "yardım çağrısı" olarak bilinen el işaretini yaptığı görüntüleri ortaya çıktı.


Mustafa Koç hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebi


Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mustafa Koç hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 82’nci maddesi çerçevesinde "Kasten adam öldürme" suçlaması ile dava açıldı.


Tokat 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasına tutuklu sanık Mustafa Koç ile birlikte tutuksuz yargılanan Ö. S., N. K., F. S., M. S., K. T., H.S. ve M. S., taraf avukatları ve Hatice Yalman’ın yakınları katıldı.


Acılı baba "Çocuğumu geri getirsinler"


Hatice Yalman’ın babası Duran Yalman, mahkeme salonunda Mustafa Koç’a haykırarak; "Benim çocuğumu getir. Benim kızımı yarım saat alacağım deyip götürdü. Çocuğumu geri getirsinler" dedi. Yaptığı taşkınlık üzerine Dursun Yalman, mahkeme salonundan çıkartıldı.


Savcı mütahasında, Mustafa Koç ve yardım yataklık yaptığı iddia eden şüpheliler için kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlaması ile müebbet hapis cezası istedi.


Mahkeme, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlaması için 6 Mart 2026 tarihine erteledi.



Öldürülmeden önce yaptığı yardım işaretiyle gündeme gelmişti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de evlilik kredisinden faydalanan çiftler için temsili kına gecesi Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi" çerçevesinde evlilik kredisinden faydalanan gençleri bir araya getiren aile buluşması etkinliği gerçekleştirildi. Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan evlilik kredisinden faydalanan çiftler için huzurevinde temsili kına gecesi etkinliği düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, geleneklere uygun olarak gelinin kınası yakıldı. Gençlerin mutluluğuna ortak olan huzurevi sakinleri, bu özel günde tecrübelerini paylaşarak çiftlere nasihatlerde bulundu. Etkinliğe katılan çiftler, büyük heyecan yaşadı. Evlilik yolundaki ilk adımı atan genç çiftler, huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdi. Gençlik yıllarını hatırlayan huzurevi sakinleri de zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesinin ardından evlenecek gençlerin desteklenmesi çerçevesinde evlilik kredisi programı uygulanmaya başlandı. Edirne’de de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, ‘Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında, aile buluşmaları etkinliği gerçekleştirildi. Programda, proje kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu’ndan sağlanan krediden yararlanarak evlenecek çiftlere hediyeler verildi. Etkinliğe, Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, müdürlük çalışanları ve huzur evi sakinleri katıldı. Etkinlikte yeni evlenecek çiftlerle, huzurevi sakinleri buluştu. Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, bakanlığın 2025 yılı içerisinde evlenecek gençlere rahat evlilik yapsınlar, evlilik masraflarının bir kısmını karşılasınlar diye evlilik kredisi çıkardığını hatırlattı. Kredilerden faydalanan gençlerle yıl içerisinde birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Tohumcu, "Bugün de bu gençlerimizle yine bir araya gelelim, bugün de bir kendileriyle buluşalım, nişanlı olup bu krediden faydalanıp evlenecek bir gencimize de temsili bir kına yapalım, hep beraber eğlenelim, kendilerini bir tebrik edelim istedik" dedi. Tohumcu, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a ve projeye katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu. Tohumcu’nun konuşmasının ardından pasta kesildi ve temsili olarak kına gecesi etkinliğine geçildi. Etkinlikte oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenen gençler, yaşlılarla birlikte keyifli bir gün geçirdi. Düzenlenen etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, kurum müdürleri, personeller ve huzurevi sakinleri katıldı.