ÇEVRE - 29 Kasım 2025 Cumartesi 19:59

Tokat’ta 13 bin metrekarelik yeni trafik eğitim parkuru kuruluyor

A
A
A
Tokat’ta 13 bin metrekarelik yeni trafik eğitim parkuru kuruluyor

Tokat Belediyesi, 13 bin metrekarelik eski hayvan pazarı alanında kurulacak modern Trafik Eğitim Parkuru ile direksiyon sınavlarını tek merkezde toplayarak şehir içi trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.


Tokat Belediyesi, şehir içi trafik düzenini güçlendirecek önemli bir yatırımı hayata geçiriyor. Yeniyurt Mahallesi Barbaros Caddesi’nde, eski hayvan pazarının bulunduğu 13 bin metrekarelik alanda modern ve kapsamlı bir Trafik Eğitim Parkuru kuruluyor. Proje tamamlandığında sürücü adayları için daha düzenli bir eğitim alanı ortaya çıkacak ve şehir trafiği önemli ölçüde rahatlayacak.


Direksiyon sınavları yeni merkeze taşınıyor


Tokat genelindeki direksiyon sınav güzergâhları, yeni düzenleme ile tek merkezde toplanıyor. Bu kapsamda direksiyon eğitim parkurları tamamen bu alana taşınacak, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uyguladığı direksiyon sınavları artık burada yapılacak, sürücü adayları için standartlara uygun, güvenli ve modern bir ortam oluşturulacak, sınav günlerinde yoğunluk yaşanan 600 Evler, Güneşli ve Dimes kavşağı hattı belirgin şekilde rahatlayacak. Bu düzenleme, hem eğitim süreçlerinde kaliteyi artıracak hem de şehir içi trafik yükünü azaltacak.


Proje 13 bin metrekare büyüklüğünde


13 bin metrekare büyüklüğündeki proje, Türkiye’de ilk kez bu kapsamda hayata geçirilen bir trafik eğitim alanı olma özelliği taşıyor. Geniş manevra alanları, uygulama pistleri ve sınav parkurlarıyla ulusal ölçekte örnek gösterilebilecek bir merkez tasarlanıyor. Barbaros Caddesi üzerindeki eski hayvan pazarı alanında yeni Trafik Eğitim Parkuru için hazırlıklar hızla ilerliyor. Saha düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi ve asfalt serimi uygulanıyor. Alan, kısa süre içinde eğitim pistleri ve sınav parkurları için hazır hâle gelecek şekilde şekillendiriliyor.


Başkan Yazıcıoğlu: "Bu proje Üretken Belediyecilik anlayışımızın bir sonucudur"


Proje hakkında bilgiler veren Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; "Tokat’ımızın trafik güvenliğini artıracak ve şehir içi akışı düzenleyecek önemli bir adım atıyoruz. Yeniyurt Mahallesi Barbaros Caddesi’nde, eski hayvan pazarının bulunduğu 13 bin metrekarelik alanı modern bir Trafik Eğitim Parkuru olarak şehrimize kazandırıyoruz. Direksiyon sınav süreçlerinin bu merkezde toplanmasıyla özellikle 600 Evler, Güneşli ve Dimes Kavşağı bölgesindeki trafik yoğunluğu önemli ölçüde hafiflemiş olacak. Bu çalışma, Tokat Belediyesi olarak benimsediğimiz Üretken Belediyecilik anlayışımızın bir sonucudur. Şehrimizin kaynaklarını doğru, planlı ve verimli kullanarak hem eğitim altyapısını güçlendiriyor hem de trafik düzenine katkı sağlıyoruz. Tokat’ın ulaşım kapasitesini artırmak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.



Tokat’ta 13 bin metrekarelik yeni trafik eğitim parkuru kuruluyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yedi gündür kayıp olan gence ait eşyalar arazide bulundu Hatay’da penceredeki sinekliği parçalayarak evden ayrılan psikolojik rahatsızlığı olan genç 7. gününde de aranıyor. Günlerdir kaybolan kardeşini ararken kayıp gence ait eşyaları arazide bulduklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan’a 3 yıl önce bipolar bozukluğu tanısı konmuştu. Psikolojik rahatsızlığını atlatmak için ilaç kullanan Çalışkan, 7 gün önce sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısına ait evin penceresindeki sinekliği parçalayarak evden ayrılmış ve sırra kadem basmıştı. Aile tarafından yapılan kayıp başvurusu sonrası Çalışkan’ı bulmak için AFAD liderliğinde arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları 7. gününde devam ediyor. Kardeşinden gelecek umutlu haberi bekleyen Tarık Çalışkan, Uğur’a ait eşyaları arazide bulduklarını belirterek gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. "Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı ve kardeşim için çok endişeliyiz" Kaybolan kardeşini ararken ona ait eşyalardan başka ize rastlamadıklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, "Ben kaybolan Uğur Çalışkan’ın abisiyim. Kardeşim Uğur, 7 günden beri kayıp ve en son Pazar günü dağın zirvesinde ona ait; tişört, hırka, telefon, cüzdan ve şarj aleti her şey düzgün bir şekilde katlanmış bir halde AFAD ekipleri tarafından bulundu. AFAD, jandarma, ve kendi akrabalarımızla arama çalışmaları devam ediyor. Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı. Kardeşim için çok endişeliyiz. Devlet yetkililerinden daha geniş çaplı destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.