YEREL HABERLER - 27 Nisan 2016 Çarşamba 15:54

Trabzon'da Kitap Şöleni Başlıyor

A
A
A
Trabzon'da Kitap Şöleni Başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3’sünü gerçekleştireceği ‘Trabzon Kitap Günleri’ fuarı kitapseverlerle buluşacak.
29 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arası düzenlenecek fuara 80 yazar ve 100 yayınevinin katılması bekleniyor. Yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programlarının yapılacağı Karadeniz’in en büyük kitap fuarı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. 29 Nisan Cuma günü saat 14.00’de yapılacak açılışla kitapseverler ile buluşacak fuar saat 09 ila 22.00 saatleri arası ziyaret edilebilecek.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 29 Nisan-8 Mayıs tarihleri arası Trabzon’da yapılacak Karadeniz’in en büyük kitap fuarına tüm vatandaşları davet ederek, “Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşayacağız” dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu, fuarda yazarların okuyucuları ile buluşacağını da ifade ederek, etkinliklerin her gününe tüm Trabzonluları davet etti. Başkan Gümrükçüoğlu, fuara Bosna’dan ve Azerbaycan’dan da edebiyatçıların katılacağını kaydederek, fuara okullardan öğrencileri otobüslerle ücretsiz olarak taşıyacaklarını söyledi.
Kitap fuarında indimlerin olacağını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Biz yayınevlerini ve yazarları halk ile buluşturmayı çok önemsedik. Bu noktada imkanları kendilerine tahsis etmeye gayret ettik. Her hangi bir ücret talep etmedik. Bu kültüre sanata edebiyata kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Gaziantep’ten bisikleti ile Türkiye turuna çıktı Gaziantep’te aşçı olarak çalışan Harun Reşit Kuzu, iş yerinden 1 ay aldığı izin sonrası bisiklet ile Türkiye turuna çıkarak Konya’nın Karapınar ilçesine ulaştı. Gaziantep’te yaşayan Harun Reşit Kuzu, bisikleti ile Türkiye turu için yola çıktı. Günde en az 5 saat pedal çeviren Kuzu, Karapınar’a ulaştı ve burada kamp yaptı. 10 yıldır Gaziantep’te aşçılık yaptığını belirten Harun Reşit Kuzu, uzun zamandır hayalinde olan bisiklet ile Türkiye turu için iş yerinden izin alarak 1 ay boyunca bisiklet ile gezeceğini söyledi. Depremi de yaşadıktan sonra bu isteğinin arttığını belirten 32 yaşındaki Kuzu, "Çoğu zaman ülkemizi gezmeye gelen yabancı turistleri görüyordum. Dünyanın bir ucundan ülkemizin güzelliklerini görmeye geliyorlar. Biz ise bu cennet vatanı gezemiyoruz diye düşünmüştüm. Bisiklete çocukluktan beri ilgim vardı. Karar verip ülkemizi gezeceğim” dedi. Günde 5-6 saat pedal çevirdiğini belirten Harun Reşat Kuzu, "İstediğim yerde durup istediğim yerleri geziyorum. Gittiğim her yerde özellikle çocuklar beni yabancı turist zannedip yabancı dil ile konuşmaya çalışıyorlar. Türk olduğumu görünce kahkahalara boğuluyorlar. Türkiye’de o kadar gezip görülmesi gereken yer var ki muhteşem bir doğası ve tarihi var. Bunları gezmekten çok mutluyum. 1 ay süresince ne kadar gezebilirsem gezeceğim. Bazen misafir edenler oluyor bazen çadırımda kalıyorum. Ama çok keyif alıyorum. Karapınar’da çok güzel bir yer Meke Gölü, Acıgöl ve tarihi yerler insanı mutlu ediyor. Ülkemizin değerini bilmeliyiz. Bu gezimde daha iyi anladım. Herkesi ülkemizin güzelliklerini görmeye davet ediyorum. Asla pişman olmayacaklar" diye konuştu.