SPOR - 22 Mayıs 2016 Pazar 11:00

Ersun Yanal Akyazı'yı Yeniden Dizayn Edecek

A
A
A
Ersun Yanal Akyazı'yı Yeniden Dizayn Edecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavililerin önümüzdeki aylarda taşınmayı düşündüğü Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi’nde futbolcuların kullanacağı alanları yeniden dizayn edecek.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavililerin önümüzdeki sezondan itibaren kullanmaya başlayacağı Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi’nde futbolcuların kullanacağı tesislere A’dan Z’ye el atarak yeniden dizayn edecek. Tecrübeli teknik adam bordo-mavili takımda çalıştığı iki dönemde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, futbolcuların kullandığı alanlarda yeni düzenlemeler yapmıştı. Takımın daha rahat çalışmasına imkan sağlayacak bir takım düzenlemelerle birlikte modern teknolojik cihazlarla takımın performansını artırıcı alanlar açmıştı.
Yeni sezonda Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni , Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi’ne taşıyacak olan Trabzonspor, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın Trabzon’a gelip iş başı yapmasının ardından yeni tesislerde inceleme yapacak. Yanal, bordo-mavili takımda çalıştığı ikinci dönemde Akyazı Stadyumu’nu ve yeni tesisleri gezerek inceleme yapmış ve yetkililerden bilgi alarak fikirlerini aktarmıştı. Yeni sezonda bordo-mavili takımın başında olacak olan tecrübeli teknik adam, Trabzonspor futbol takımının kullanacağı alanlarda ise yeniden düzenlemelere gidecek. Stadyumun TOKİ’den devralınmasının ardından yeni tesislerde bir takım düzenlemeler yaparak, spor tesisine uygun bir yapılaşma kurmayı planlayan bordo-mavili yönetim bu konuda Teknik Direktör Ersun Yanal’ın ortaya koyacağı fikirler doğrultusunda hareket edecek.
Gelecek sezon fizik gücü yüksek bir takım ortaya çıkramyı hedefleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın önümüzdeki sezondan itibaren kullanmaya başlayacağı yeni tesislerde futbolcuların yaşam alanlarından, antrenman yapacakları sahalara ve kullanacağı kondisyon aletlerine kadar her alan yeniden bir yapılanma sağlamayı hedefliyor. Futbolcuların gereksim duyduğu her şeyin tesislerde sağlanması adına geniş bir rapor sunacak olan Yanal, spor salonunun dünya standartlarında son teknoloji ürünlerinin arasında yer alan spor aletlerinin salona alınmasını isteyecek. Kulübe kazandırılacak yeni aletler sayesinde futbolcuların kaliteli antrenmanlar yapmasını sağlayacak olan Yanal, eş zamanlı takip edilen sistem sayesinde ortaya çıkacak olan verilere göre hareket edecek.
Bu sezon sakatlıktan canı yanan ve birçok oyuncusundan istediği verimi alamayan Trabzonspor’da Yanal, sakatlıkların önüne geçerek her oyuncusundan tam verim almayı hedefliyor. Spor salonuna kazandırılacak teknolojik aletlerle yeni antrenman metotları uygulayarak futbolcuların nabız atım sayısı ve yorgunlukları ölçülecek. Bu sistemle birlikte Yanal, kas sakatlıklarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Antrenman sırasında nabız atımı yüksek ve yorgun olan bir oyuncunun veriler ışığında idmanı bırakması istenecek ve salonda çalışması sağlanacak. Böylelikle, sezon öncesi kamplarda yaşanan kas sakatlıklarının büyük ölçüde önüne geçilecek. Sezon başında Trabzonspor’da bir çok oyuncu kas yırtılmasıyla karşı karşıya kalmıştı ve sezona başlayamamıştı.
KİŞİSEL DİYET PROGRAMLARI
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın üzerinde durduğu bir diğer konusu futbolcuların beslenme alışkanlıkları. Bordo-mavili takımda göreve başlar başlamaz mutfakta çalışan personel ile özel bir toplantı yapacak olan Yanal, burada bir takım düzenlemelere gidecek. Sezon başı hazırlık kampında Yanal, oyuncuların durumlarına göre kişisel diyet programını hayata geçirecek.Yağ yakma oranlarını dengede tutacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun Mübadil Yemekleri Şenliği Samsun’un Bafra ilçesinde Türk Mutfağı etkinleri kapsamında mübadelenin 100. yılında “Samsun Mübadil Yemekleri Şenliği“ düzenlendi. Sürmeli Mahallesi’nde düzenlenen etkinlik, festival havasında geçti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte 80 çeşit yemek sergilendi.Açılış konuşması yapan Bafra Balkan Türkleri Dernek Başkanı Süleyman Özata, “Sadece federasyonumuzun başkanlığında Samsun’da 130 köy taranarak şu anda 103 yemeğimizin 80 tanesini bugün göreceksiniz. Tün Samsun tarandığında 400‘ün üzerinde yemek olur. Biz Gaziantep, Kahraman Maraş, Adana’dan aşağı kalmayız" dedi. Samsun Rumeli Dernekleri Başkanı Salih Meriç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı’nın selamlama konuşmalarının ardından konuşan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, “Osmanlı İmparatorluğu döneminde yeni fethedilen yerlere yerleştirilen Türkler tarih boyunca evladı fatihan olarak isimlendirilmişlerdir. Balkanlardaki Türk varlığının en büyük nişaneleri bunlardır. Lozan Antlaşması’nın mübadele hükümleri gereği yaklaşık 500 bin Türk göç ederek ülkemizin birçok ilinde iskana tabi tutulmuştur. Gazi Mustafa Atatürk bu nedenle mübadillerin, ’kaybedilmiş toprakların azizi hatıraları’ olduğunu söyler. Gastronomi ekibi olarak bizler mübadelenin 100. yılında Türk Mutfağı Haftası içerisinde onlara da yer vererek, Türk tarihinde önemli bir yeri olan bir mülki idare amiri olarak Samsun’un tüm ilçelerini gezdik. Vezirköprü’den Çarşamba, Terme’ye kadar. Oralara gitme sebebimiz şuydu: Her şey doğduğu topraklara aittir. O topraklardan ayırırsanız bir çiçek gibi gastronomi değerleri de solar. Bu nedenle keşif gezilerimizi ortaya koyduk, eylem planlarımızı hazırladık. Bu eylem planlarımızdan bir tanesi de mübadelenin 100. yılı vesilesiyle Samsun mübadil yemeklerini sunmaktı. Bafra ilçemizde 1 merkez mahallemiz olmak üzere 4 dış mahallemizde mübadillerimiz yaşamakta. Bu insanlarla konuştuk, hemhal olduk, onları dinledik. Onların güzel çalışmaları bizlere ilham kaynağı oldu. Bir ağaçın kökü varsa , milletlerin de tarihi vardır. Bir insanın ruhu varsa, insanların da kültürleri vardır. Kültür bir medeniyetin ruhudur. Bir milleti yüceltir. Ona kişilik ve karakter kazandırır. O vesile ile biz de mübadilleri evladı fatihan olarak gördüğümüz için onların da mutfağından 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutladığımız Türk Mutfağı Haftası içerisinde onları da görmek istedik. Onlar bize değer kattı, biz onlardan çok şey öğrendik. Samsun’un çok gastronomi değerleri olduğunu biliyorum. Dün itibarıyla Samsun Bafra bidesi dünyanın en kaliteli 10 ekmeklerinden bir tanesi olarak seçildi. Yine bunda Samsun pidelerimiz de var. Biz ayırt etmiyoruz. Samsun’un o kadar bahsedilecek gastronomi değeri var ki, onlar da bir sonra ki seferde ön plana çıkar ve bu listelerde yer alır diye düşünüyorum. Ben Samsun’un gastronomi gücüne inanıyorum, çok kuvvetli olduğunu düşünüyorum çünkü 17 ilçeyi gezmiş ve 2 bin kilometre gezen bir kardeşiniz olarak Samsun’un bu değerlerine yürekten inanıyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Bafra Balkan Türkleri Halk Oyunları ekibinin gösteri ile devam eden etkinlikte, konuklar pistte Rumeli havaları eşliğinde oyunlar oynadı. Etkinlik hazırlanan yemeklerin ikramı ile son buldu. Etkinliğe katılan vatandaşlar emekleri çok güzel bulduklarını söyleyerek, bu tür etkinliklerin devam etmesini söylediler. Bafra Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, “ 17 ilçeyi gezdik ama en önemlisi burası oldu. Mübadil yemekleri ve diğer çeşitler açısından son derece önemli. Samsun’da yenilebilir bin 800 ot var, bunun çok büyük envanteri Bafra’da. Dolaysıyla ot yemekleri açısından çok zengin bir bölge. Nokul ve pide de coğrafi işareti olan ürünler. Dolayısıyla aslında baktığımızda bir turist Bafra’ya geldiği zaman sadece 2 günlük gastronomi ile geçirebilir. Onun için son derece önemli bir yer haline gelecek" açıklamasında bulundu. (ŞU-