GENEL - 12 Mart 2018 Pazartesi 18:55

Trabzon’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği düzenlendi

A
A
A
Trabzon’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği düzenlendi

Trabzon’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 97.

Trabzon’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri düzenlendi.


Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinlikte bir konuşma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İstiklal Marşının vatan ve bayrak sevgisini, Türk Milletinin onurlu mücadelesini ve bağımsızlık sevdasını vurgulayan destansı bir eser olduğunu söyledi.


İstiklal Marşı’nın aynı zamanda tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğinde olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Topyekûn vatan mücadelesinin verildiği bir dönemde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm milletimize yaşattığı ortak duygu ve coşkuyla zorluklara karşı dayanma gücümüzü artırmış, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiş, güçlü bir motivasyon kaynağı olmuştur” dedi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, Mehmet Akif’in ve İstiklal marşının ruhunu taşıyanların 15 Temmuz’un da uçaklara ve tanklara karşı canlarını ortaya koyduklarını vurgulayarak, “Bu aziz millet o ruhu taşıyor. Hürriyet, vatanın birliği ve beraberliği için bir bütün olarak devletine ve bayrağına sahip çıktı. Bu hain darbe girişiminin insanların varlığını ve hayatlarını ortaya koymaları ile önlendiğini bütün dünya aziz milletimizin şahsında gördü. Bugün yine aynı şekilde tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet için 81 milyon insanı ile terörü yok etmek ve mazlumlara sahip çıkmak için hak ve adalet için bütün geçmiş tarihte olduğu gibi şimdi de silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımız Zeytin Dalı harekatı için Afrin’deler. Burada kahramanlıklar gösteren silahlı kuvvetler mensuplarımız vatan, bayrak ve mazlumların hürriyetine kavuşması için çarpışırken, kendi canlarını ortaya koymaktadır ve kahraman askerlerimiz, “milletimiz, vatanımız ve bayrağımız için canımız feda olsun” demektedirler. İstiklal marşı ruhunu bu aziz millet ve ordumuz bugün de taşımaktadır” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Vali Yavuz, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verip onları tebrik etti. Daha sonra İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde sergi açılan sergiyi gezen Vali Yavuz, sergiyi gezerek Akif’ın eserleri ve fotoğraflarını inceledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yurt genelinde olduğu gibi Uşak’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı önünde toplanan siyasi ve sivil toplum örgütleri, İsmetpaşa Caddesi’nde kortej yürüyüşü yaparak kent merkezindeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na geldi. Topluluk alana polis aramasının ardından alınırken, güvenlik önlemleri üst seviyede tutuldu. Ellerine Türk bayrağı alan işçiler ve aileleri, çalınan şarkılara eşlik etti. Kutlamalara CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Belediye Başkanı Özkan Yalım ve CHP İl Başkanı Sevinç Soner Yazgan da katıldı. Alanda kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Burada konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, tüm emekçilerin ve çalışanların 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, işçilere gerekli zamlar için uğraşacağını dile getirdi. Öte yandan Başkan Yalım’ın konuşmasının ardından CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba kürsüde tek kişinin konuşmasına tepki göstererek, partililerle alandan ayrılmak istedi. Karaoba, kendisini ikna etmeye çalışan sendika temsilcilerine, “Yalakalığa karşıyım. Bu benim partimin belediye başkanı da olsa karşıyım yalakalığa. Sendikalar konuşacaksa sendikalar konuşacak. Belediye başkanı konuşacaksa milletvekili de konuşacak. Bu herkes için geçerli” dedi. Yaşanan gerginliğin ardından tekrar miting alanına dönerek konuşma yapmak için sahneye çıkan Karaoba, herkesin 1 Mayıs’ını kutlayarak, “Bugün ben konuşmayacaktım burada. Bakın sendikaların bir özelliği vardır. Burada siyasi partiler konuşmaz. Bugün işçilerin günüdür, emekçilerin günüdür. Ancak bir kişi konuşuyorsa herkes konuşmalıdır. Tüm siyasi partilere konuşma hakkı verilmelidir. Herkes işçinin yanında ama çıkıp gerçek duygularını burada mutlaka paylaşmak zorundadırlar. Ben CHP milletvekili olarak, katıksız devrimci bir insan olarak her zaman işçinin yanındayım” diye konuştu. Konuşmaların ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaoba, “Burada Tertip Komitesi bir kişiye söz vererek diğerlerine vermemekle, ben bu işi protesto ediyorum. Böyle bir şey yok. Burada sorun bir kişinin konuşması, diğerinin konuşmaması, konuşan kişinin kişiliğiyle benim partiden, başka partiden olmasıyla ilişkili değildir. Buranın en büyük temsiliyeti, CHP’nin temsiliyeti İl Başkanımız Sevinç Yazgan’dadır. Benim il başkanımı eğer orada konuşturtmayacaksa, Uşak’ın tek CHP milletvekilini konuşturtmayacaksa bunu baştan söyleyecek. Bizim kızdığımız şey budur” ifadelerini kullandı. Kutlamalar halay çekilmesiyle son buldu.