GENEL - 20 Mart 2018 Salı 11:21

’Fındık’ temalı fotoğraf birinci oldu

A
A
A
’Fındık’ temalı fotoğraf birinci oldu

Türkiye’de gelecek kuşakların fındıkla ilgilenmesini sağlamak amacıyla yapılan sosyal çalışmalar kapsamında Ferrero firması tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında ’fındık’ temalı fotoğraf birinci oldu.

Türkiye’de gelecek kuşakların fındıkla ilgilenmesini sağlamak amacıyla yapılan sosyal çalışmalar kapsamında Ferrero firması tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında ’fındık’ temalı fotoğraf birinci oldu.


Ferrero firması tarafından 5 yıl önce uygulanmaya başlanan ‘Değerli Tarım’ kapsamında Trabzon, Giresun Ordu, Düzce ve Sakarya’daki bazı okullarda öğrencilere, fotoğrafçılıkla ilgili temel bilgiler verilip fotoğraf yarışması düzenlendi. Eğitimler sonrası Trabzon Çarşıbaşı Anadolu Lisesi, Giresun Yağlıdere Anadolu Lisesi, Ordu Gürgentepe Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi öğrencileri çektikleri fotoğraflar ile yarışmaya katıldı.


Trabzon’un Çarşıbaşı Anadolu Lisesi’nde yarışmaya katılan 20 öğrencinin katılımı ile yapılan yarışmada 10. sınıf öğrencisi Dilara İhtiyar ’fındık’ fotoğrafı ile birinci oldu.


Yarışmada birinci olan öğrenciye ödülü Ferrero Değerli Tarım Trabzon Bölge Müdürü Dinç Ozan Demiral tarafından verildi.


Hediye ve sertifikanın verilmesinin ardından proje hakkında bilgiler veren Değerli Tarım Trabzon Bölge Müdürü Dinç Ozan Demiral "Proje kapsamında burada yaptığımız etkinlikleri, sosyal ve zirai uygulamaları bölgemize tanıtmayı hedefliyoruz. Şu anda okulumuz ile ortak yürüttüğümüz proje içerisinde öğrencilerimize fotoğraf üzerine verdiğimiz eğitim sonrası çektikleri fotoğraflar üzerinden bir değerlendirme yaparak bu alandaki kabiliyetlerini ve başarılarını görmeyi amaçladık" dedi


Yarışmada birinci olan Dilara İhtiyar ise Ferrero firmasına teşekkür ederek, "Öncelikle kamera ile ilgili profesyonel bir eğitim verildi ve çekim esnasında da verilen eğitimi uygulayarak fotoğrafları çektik. Etkinlik kapsamında çok güzel şeyler öğrendik" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası’nı Konyaaltı Belediyespor kazandı HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final’de bugün oynanan final maçında A.P. Yalıkavak’ı 30-21 yenen Konyaaltı Belediyesi şampiyon oldu. Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda oynanan Mehtap Şimşek ve Pınar Ünlü Hatipoğlu hakem ikilisinin yönettiği maçta ilk yarıyı da Konyaaltı Belediyesi 13-11’lik skorla önde kapattı. Karşılaşmayı da 30-21’lik skorla kazanan Konyaaltı Belediyesi, HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. Karşılaşma ve sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Konyaaltı Belediyesi’ne kupa ve madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan verdi. Kupa ikincisi Yalıkavak’a ise kupa ve madalyalarını THF Asbaşkanları Ediz Erkovan ve Serpil Çapar takdim etti. Dörtlü Final’in en iyi oyuncusu seçilen Sevilay İmamoğlu Öcal’a da ödülünü HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan ile THF Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan verdi. Hakemler: Mehtap Şimşek, Pınar Ünlü Hatipoğlu A.P. Yalıkavak: Rombescu, Buket Seven 1, Yasemin Özgür 6, Perihan Topaloğlu Acar 4, Yeliz Özel 1, Zehra Oğuz, Sude Karademir, Barbosa 1, Fatma Akgün, Tuana Akman, Ece Sözmen 4, Chebbah, Kübra Sarıkaya, Ümmügülsüm Bedel 3, İlke Yıldız, Edanur Burhan 1 Konyaaltı Belediyespor: Sevilay İmamoğlu Öcal 2, Mben Bediang, Vieira, Gakidova 4, Ceylan Aydemir 5, Diğdem Hoşgör 9, Baranik 2, İkhneva 4, Edanur Çetin 2, Oleksandra, Gjorgjijevska 2