SPOR - 18 Haziran 2018 Pazartesi 10:29

Köprübaşı’nda nefes kesen yarış

A
A
A
Köprübaşı’nda nefes kesen yarış

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Adnan Kahveci Yol Koşusu büyük heyecana sahne oldu.

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Adnan Kahveci Yol Koşusu büyük heyecana sahne oldu.


Köprübaşı Kaymakamlığı ve Belediyesinin yanı sıra, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliğinin organizasyonuyla muhteşem doğa manzarasında yapılan koşuda kadınlarda Sümeyye Erol (Erzurum), erkeklerde ise Adem Bayram (Ankara) birinciliği elde etti.


Geçen yıl halk koşusu, bu yıl da kez yol koşusu olarak gerçekleştirilen yarış, Beşköy Adnan Kahveci Okulu önünden başlayıp Köprübaşı merkezde son buldu. 5 kilometrelik yarışmaya ülkenin dört bir yanından, aralarında milli sporcuların da bulunduğu 200 kişi katıldı. Saniyeler farkla kürsüye çıkmayı başaran yarışmacılardan ilk 5’e girenlere para ödülü, ilk 61’e girenlere ise Trabzonspor forması verildi.


Dereceye giren sporculara ödüllerini Köprübaşı Kaymakamı Serhat Sina Kaarslan, Belediye Başkanı Ahmet Tekke, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Kemal Ertürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi ile Atletizm İl Temsilcisi Adem Batar verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.