DÜNYA - 03 Ocak 2012 Salı 21:58

BURAK YILMAZ İPTEN ALDI

A
A
A
BURAK YILMAZ İPTEN ALDI

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Manisaspor’u 2-1 mağlup eden Trabzonspor’da golcü oyuncu Burak Yılmaz takımını ipten aldı.
Ligde lider ile arasındaki puan farkını kapatmayı hedefleyen Bordo-mavililer Orduspor maçının ardından Manisaspor maçını da kazanarak iki hafta üst üste maç kazanmış oldu.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ikinci yarıya moralli ve güven tazeleyerek girmeleri açısında elde edilen 3 puanın önemli olduğunu belirterek, " İkinci yarıya 3 puan alarak moralli ve güven tazeleyerek girmek istiyorduk. İlk yarıda 1-0 öne geçtik. Golü yiyene kadar iyiydik. Golü yedikten sonra kırılgan bir takım ortaya çıktı. Kaderine razı bir takım gibi oynadık ama golü bulunca rahatladık. Oyunun şartları ne olur ise olsun kazanılan 3 puan bize
mesafe aldırır. Kendi sahamızda yaşanılan kayıplar nedeniyle rahatsızlığımız vardı. Aynı zamanda Manisaspor’un da bize ters gelmesi bir yapısı vardı. Rakibimize karşı oynadığımız maçlarda üstünlüğümüz yoktu. Böyle de bir sıkıntımız vardı. Her şeye rağmen oyuncularımın gayretlerine teşekkür ediyorum" dedi.
Haziran ayında yaptıkları kamp ile çalışmalara başladıklarını belirten Güneş, "Haziran ayından beri hazırlık yapıyoruz ve üst üste maçlar oynuyoruz. İzin yapmayan bir takım olarak 11 günlük bir arada izin yapmaya ve hazırlanmaya çalıştık. Uzakta olan oyuncularımız gelmeleri uzun sürdü ve Antalya kampında hazır olduğuna inandığımız oyunculara görev verdik. Bazı oyuncularımız kadroya bile almadık. Oyuncuların hazır olması için onlara sağlıklı bir ortam sunmamız gerekiyor. Sahadaki oyuncularımı diğer
oyunculara göre daha hazırdı. Bunlar içerisinde hazır olmasına rağmen dalgalanmalar yaşayanlar oldu. Takımı taşıyacak oyuncuları oynatmaya çalıştık. Bazı oyuncuları kadroya alamadık. Çünkü 1.5 gün antrenman yaptılar. Colman da çok yorgundu. Onda da bir olumsuzluk vardı. Hatta kadroya almayabilirdim ihtiyaç vardı aldım" ifadesini kullandı.
"JAJA GÜNDEMİMİZDE YOK"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, eski oyuncuları Jaja’nın geri dönüp dönmemesi konusunda kendisine yöneltilen bir soruya şu yanıtı verdi, "Jaja’nın gelip gelmemesiyle ilgili gündemimizde bir konu yok. Transfer olursa ben oyuncuyu almış sayarım. Alınan iki oyuncu var. Onlar da Jebrin ve Olcan, giden de Sapara var. Gelen ile ilgili zamana bırakmak lazım. Kim ne zaman nasıl gelir, o zaman değerlendiririz. Onu da irdelemeyelim" yanıtını verdi.
KEMAL ÖZDEŞ, "BURAK’A YENİLDİK"
Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise ikinci yarının ilk maçını oynadıklarını ve bu maçta kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Oyuna iyi başladık. İstediğimizi oyunu oynadık. İlk 45 dakika bir tane pozisyon hatası yaptık. O pozisyonda da Burak başlattı ve gol oldu" dedi.
İkinci yarıya ise Trabzonspor’un iyi başladığını belirten Özdeş, "Rakibin kaçırdığı gollerin ardından bir gol atarak beraberliği sağladık. Golden sonra maçı kazanacak pozisyonları bulduk. İştahımız arttı, statta umudun kırıldığı anda golü atma istediğimiz vardı. Ama Trabzonspor en iyi yaptığı şeyde, geniş alanda pozisyon buldu ve gol attı. Bu da bize pahalıya mal oldu" ifadesini kullandı.
Seyir zevki yüksek bir maç oynadıklarını ifade eden Ödeş, şöyle konuştu, "Hakemlerin kartlarda bir standartsızlığı var. Büyük maçlarda iyi oynuyorsunuz diyorlar ama hakemler standardı göstermiyor. Galatasaray maçında aleyhimize hakem hatalarıyla karşılaştık. Bugün de Serkan’ın çekmesi var. Orda ikinci sarı kartı görse kırmızı kartla Serkan oyun dışı kalacaktı. Bu da maçın sonucunu etkiliyor."
Yenin gollerde Hüseyin’in hatası bulunduğu sorulması üzerine Özdei şu cevabı verdi, "Hüseyin’in hatası değil, Burak’ın coşkusuydu. Burak, bu pozisyonlarda çok istekliydi. Bugün Burak’a yenildik. Ama Orduspor maçını kazanacağız."
Özdeş, Trabzonspor’un transfer etmek istediği oyuncular arasında yer aldığı iddia edilen Yiğit İncedemir konusunda ise herhangi bir somut gelişmenin olmadığını belirtti.
Trabzonspor’un genç oyuncusu Aykut, ilk yarıyı Orduspor karşısında galibiyetle kapadıklarını belirterek, "İkinci yarıya da galibiyetle başlamak istiyorduk. Bunu da başardık. Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz" dedi.
Ferhat Öztorun ise sahaya galibiyet için çıktıklarını ifade ederek, "Önemli olan maçın sonucuydu. Galip gelerek istediğimizi gerçekleştirdik, Bu maça tek düşünceyle çıktık o da kazanmaktı" dedi.
Manisasporlu Akaminko ise izleyenlere iyi bir maç izlettirdiklerini belirterek, "Artık bu maça takılıp kalmamızın bir anlamı yok. Orduspor maçıyla yeniden bir çıkış yakalayacağımızı düşünüyorum" iye konuştu.
Yiğit Gökoğlan ise Trabzon’dan kötü futbol oynayıp ayrılmadıklarını belirterek, "Trabzon zor bir deplasman fakat bizim ilk 8’e girme hedefimiz vardı bununda arkasındayız. Yenilmemize rağmen zevkli bir maç oldu. Orduspor maçını kazanıp yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir