SPOR - 06 Eylül 2019 Cuma 10:36

Ertuğrul Doğan: "Yönetim olarak ekonomik kararlılığımızı sürdüreceğiz"

A
A
A
Ertuğrul Doğan: "Yönetim olarak ekonomik kararlılığımızı sürdüreceğiz"

Trabzonspor’un finanstan sorumlu başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan, kulübü ekonomik olarak sıkıntılı dönemden çıkartmak için uyguladıkları doğru politikaları yönetim kurulu olarak kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Trabzonspor’un finanstan sorumlu başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan, kulübü ekonomik olarak sıkıntılı dönemden çıkartmak için uyguladıkları doğru politikaları yönetim kurulu olarak kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.


Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu’nun geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2019-2020 sezonu Süper Lig takımlarının harcama limitleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Haziran ayında yürürlüğe giren TFF Kulüp Lisans Talimatı uyarınca 2015 - 2016, 2016 - 2017, 2017 - 2018 ve 2018 - 2019 yıllarındaki gelir ve gider ortalamasına bakılarak Trabzonspor’a, 88 milyon 586 bin 650 TL’lik bir harcama limiti getirildiğini belirten Doğan, “Söz konusu tablodan da anlaşılacağı üzere 2015 - 2018 yılları arasındaki yanlış yönetim politikaları yüzünden gelirinin 7 katı oranında borçlandırılan kulübümüz, maalesef bu dönemlerin faturasını hala ödemektedir. Kulübümüz, mevcut borcunun üzerine faiz ve kur farkı da dahil olacak şekilde 2015 - 2016 sezonunda 212 milyon gelir elde etmesine karşın 326 milyon TL, 2016 - 2017 sezonunda 238 milyon TL’lik gelir elde etmesine karşın 350 milyon TL, 2017 - 2018 sezonunda ise 338 milyon TL’lik gelir elde etmesine karşın 630 milyon TL borçlandırılmıştır. Bizim dönemimize baktığımızda yani 2018 yılı nisan ayı ile 2019’un mayıs sonu itibariyle 467 milyon TL gelir elde ederken, 357 milyon TL giderimiz olmuştur. Esas faaliyet olarak 110 milyon TL kar elde etmemize rağmen, 176 milyonluk TL’lik faiz ve kur farkı etkisiyle dönemi 66 milyon TL zararla kapattık. Fakat 2019-2020 sezonu ilk üç aylık dönemdeki faaliyetlerimize baktığımızda gerek karlılık, gerek gelir, gerekse de diğer finansallar açısından çok daha olumlu bir grafik çizdiğimizi görmekteyiz. Dönemin mali tabloları önümüzdeki günlerde açıklandığında bu hususu çok daha net bir şekilde ortaya koymuş olacağız” dedi.


Başkan Yardımcısı Doğan, “2018 yılının nisan ayında göreve geldiğimizde 892 milyon TL borç vardı. Kulübümüzün bu ağır finansal yapısını düzeltmek için çok yoğun bir mesai harcadık. Bu mücadelemiz sırasında ciddi zorluklarla da karşılaştık. Bunlardan biri FIFA tarafından aldığımız transfer yasağıydı. Diğeri de gelirinin 7 katı oranında borçlandırılan kulübümüzün, Finansal Fair Play kurallarını ihlal etmesi nedeniyle UEFA tarafından Avrupa Kupaları’ndan men edilme riskiydi. Bu riski, ortaya koyduğumuz doğru politikalar sayesinde Avrupa Ligi’nden elde edeceğimiz gelirlerin yarısına el konulacak şekilde kaldırdık” ifadelerini kullandı.


Türkiye Futbol Federasyonu ile Bankalar Birliği’nin uygulamaya koyduğu yeni lisans talimatına göre transfer harcama bütçesinin 88 milyon 586 bin TL ile sınırlandırıldığını vurgulayan Ertuğrul Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:



"Kulübümüzün gelirlerinin yüzde 70’i borç ödemeye gidecek. Geri kalan yüzde 30’u ise ilave olarak transfer harcamalarında kullanabileceğiz. Aslında maalesef bu durum defaatle anlatmaya çalıştığımız gerçeğin yeniden kamuoyuna sunulmasından başka bir şey değil! Ama tüm bunlara rağmen yönetim kurulumuz, göreve geldiği günden bu yana camiamızın da özverisiyle kulübümüzü bu sıkıntılı dönemden çıkartmak için uyguladığı doğru politikalarla süreci başarılı bir şekilde yönetmiştir, yönetmeye de devam edecektir. Aynı politikanın sürdürülmesi konusunda yönetim olarak kesin kararlıyız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Tutdere’den su kesintisi açıklaması Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yaşanan su kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tutdere, yıkımdan dolayı su kesintisine neden olan firma hakkında işlem başlattıklarını duyurdu. Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, usulsüz yıkım nedeniyle su kesintisine neden olan firma hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve birkaç saatlik süren kesintisinin yapılan çalışmalar sonrası sona erdiğini belirtti. Yıkım alanına gelerek durum hakkında bilgiler alan Başkan Tutdere, su arızasına müdahale eden belediye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek halkın mağdur olmaması için işi hızlandırılmasını ve tamiratın sağlam bir şekilde yapılmasını istedi. Başkan Tutdere, “Dün gece Hoca Ömer Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yıkım esnasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve usulsüz yıkım nedeniyle bina yola devrilerek su şebekesine zarar verdi. Adıyaman Belediyesi ekipleri de gece olaya müdahale ederek saat 01.00’da su kesintisi yaşanan mahallelere su arzını sağladı. Ancak su arzının sağlanmasının ardından aynı noktada meydana gelen yeni şebeke arızaları nedeniyle bu kez de Hoca Ömer, Kap Camii, Ulu Cami, Bahçelievler, Yunus Emre, Bahçecik, Ali Taşı, Mara ve Varlık Mahallelerinde su kesintisi meydana geldi. Yapılan çalışmalar sonucunda su yeniden şebeke hattına verildi. Vatandaşlarımızı mağdur eden firma hakkında gerekli yasal çalışmalar başlatıldı ve tutanak tutuldu. Bize düşen kısmıyla ilgili olarak kıymetli hemşerilerimizden özür diliyor, anlayışları ve sabırları için teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz olay yerinde canhıraş bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Enkazın kaldırılmasıyla birlikte tüm mahallelerimize su arzını sağlayacağız” diye konuştu.
Nevşehir Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan ’Kapadokya Gastronomi Festivali’ bu yıl ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ adı altında Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. İlki 2022 yılında yapıldığında Kapadokya bölgesinde gastronomi rüzgarını başlatan festival; yine insan, tarih ve doğa temaları üzerinden yürütülüyor. Tarih boyunca kadim topraklarda yaşamış çeşitli kültür ve inançlara sahip insanların baharın gelişini, şifa, bolluk ve bereket beklentileriyle anlamlandırarak kutladıkları Hıdırellez’in geleneksel lezzetleri öne çıkartılıyor. Katılımcılar doğanın uyanışı ile insanın yeşeren umutlarının bütünleştiği, mevsimsellik ve yerelliğin ön planda tutulduğu Kapadokya’da Bahar Sofraları etkinliği ile gastronomi alanında kanaat önderleri Kapadokya’nın gastronomi mirası ile tanışma imkânı buldu. Nevşehir Valiliği himayesinde Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile düzenlenen festival, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya bölgesinin değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan ve ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ sloganı ile sunulan öğle yemeği ile başladı. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümü mutfağında hazırlanan ve bölgeye özgü birbirinden farlı tatların bir araya getirildiği festivalde, özellikle küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı dikkat çekti. Kapadokya yöresinde yetişen bitkilerden yapılan yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte katılımcılara, taze otlu, asma yapraklı, bölgeye özgü bulgur pilavı ile sunulan kuzu yahninin yanı sıra, bazlama üzerinde karamelize edilmiş soğan ile sunulan kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler ikram edildi. Tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Saniye Gezer, bölgede yenilenebilir otlardan bir araya getirdiği su ritüeli hazırladı. Bölge özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı festivalde konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, "Kapadokya’da bu yıl 3.’sü yapılan bu festivalin gecikmiş bir festival olduğunu düşünüyorum. Bölgenin gastronomik zenginliğinin öne çıkması konusunda çok önemli bir çalışma" dedi. Akademisyen şef ve TV yapımcısı Asuman Kerkez de yenilen yemeğin damağa imza atması gerektiğini söyledi. Kerkez, "Bu festival gerçekten çok önemli, belki de yüz yıllar önceki reçeteleri burada tatma ve deneyimleme şansınız oluyor. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Her sene buraya keyifle geliyoruz. Eskiyle yeniyi bir araya getirmeyi çok iyi başarıyorlar. İçeride birbirinden güzel nefis şeyler tattık. Özellikle tatlı su balığından yapılan bir fava tabağı var. O tabak benim favorimdi. Bunun üzerine yetiğin hiçbir şey o tadı değiştiremedi. Yemek böyledir, damağınıza imza atar. Yıllar sonra bile hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.