POLİTİKA - 11 Mayıs 2023 Perşembe 12:43

Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan Trabzon’a Boztepe müjdesi

A
A
A
Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan Trabzon’a Boztepe müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzon Milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzonlular’a Boztepe ile ilgili müjde vererek “Boztepe Şehir Kışlasını Trabzon’a kazandırdık.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzon Milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzonlular’a Boztepe ile ilgili müjde vererek “Boztepe Şehir Kışlasını Trabzon’a kazandırdık. 70 bin metrekare çok kıymetli bir arazi. Yürüme yolları, spor alanları, koşu parkurlarıyla birlikte burası çok farklı bir yaşam alanı olacak” dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzon Milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Yüzyılı Vizyon Projeleri Lansman toplantısında konuştu. Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayları ve davetliler katıldı.


Seçim sürecini barış içinde ve sükunetle bitirip, Türkiye’nin geleceği için önemli bir noktayı aşacaklarını belirten Karaismailoğlu, 14 Mayıs seçimlerini Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olarak gördüklerini söyledi.


Bundan sonra ortak akılla uzun vadeli planlar yapacaklarını, şehri Trabzon’da yaşayanlarla yönetmeye çalışacaklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Trabzon’dan alacağımız güçle birlikte hızlı bir şekilde işlerimize devam edeceğiz. Devam eden işlerimizi bir an önce bitireceğiz. Sonucunda da Trabzon kazanacak. Türkiye kazanacak” dedi.


Trabzon Yeni Havalimanı’nın denize dolgu şekilde yapılacağını, çok özel proje olacağını anlatan Karaismailoğlu, “Mevcut havalimanımızın terminalinde bazı eksiklikler var, onlara da önümüzdeki hafta başlıyoruz. Yan tarafa CIP yapacağız. Ayrıca, İstanbul’dan 3 tane körük getiriyoruz. Üst kattan direkt körükle uçağa binme imkanımız olacak. Dış hatlarda da gelişle gidişi birbirinden ayırarak misafirlerimize yeni havalimanımız yapılana kadar biraz daha konforlu bir hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.


Sadece ulaştırma yatırımı değil, diğer yatırımları da gündemlerinden çıkarmadıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, Trabzon Şehir Hastanesi’nin de çok önemli yatırımlarından bir tanesi olduğunu dile getirdi. Karaismailoğlu, “Burası da Şubat 2025’te Trabzon’un hizmetinde olacak. 900 yataklı olarak planlandı, ama altyapısı 1500 yatağa kadar çıkabilecek kapasitede. Aynı anda 33 tane ameliyatın yapılabileceği hakikaten Türkiye’nin en kaliteli ve en modern hastanelerinden biri olarak hizmet verecek. Yani burada hem karayollarımız hem demiryollarımız, raylı sistemlerimizle birlikte şehirle de bağlantısını kurduğumuz, ulaşım ihtiyaçlarını da çözdüğümüz çok önemli bir proje” şeklinde konuştu.


Küçük sanayi sitesinin yeni alanındaki kamulaştırma işlemlerine TOKİ tarafından başlanıldığını, bunun müjdesini de kendilerine verdiklerini anlatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:


“Boztepe’nin üst tarafında askeriyenin kullandığı bir alan vardı. Burası geçmişte konu olmuş, ama daha sonra iş kilitlenmiş, bir yerde kalmıştı. Belediye Başkanımızla konuştuğumuzda buranın devralmasını talepte bulunduklarını ve ilerleyemediklerini söylediklerinde, hemen Milli Savunma Bakanımızı aradık. Hulusi Akar Komutanımızla beraber olağanüstü uğraştık ve 10 günlük bir kısa sürede bütün işlemleri tamamladık ve 70 bin metrekare büyüklüğündeki Boztepe Şehir Kışlasını artık Trabzon’a kazandırmış olduk. Boztepe Kışlası 70 bin metrekare çok kıymetli bir arazi. Bu araziyi en güzel şekilde yürüme yolları, spor alanları, koşu parkurlarıyla birlikte burası çok farklı bir yaşam alanı olacak. Ganita gibi, Boztepe Seyir Terası gibi burası da şehrimize değer katan çok özel bir proje. Burası için Hulusi Akar’a, Cumhurbaşkanımıza gönülden teşekkür ediyoruz. İşte hizmet budur. Şu an protokol işlemleri de tamamlandı, kısa zamanda Büyükşehrimiz burayı elden geçirecek, fazla da yapı yapmaya gerek yok. Zaten mevcut haliyle, spor alanları açısından biraz daha zenginleştirildikten sonra şehrimize uzun yıllar hizmet edecek ve burada beraber yürüyecek, beraber koşacağız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Valisi Canbolat’tan Kurban Bayramı mesajı Ankara Valisi Yakup Canbolat, Kurban Bayramı dolayısıyla bayram mesajı yayımladı. Ankara Valisi Canbolat, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, "Manevi iklimiyle gönüllerimizi buluşturan mübarek Kurban Bayramı’nı, Ankaralı hemşehrilerimle birlikte karşılamanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayım. Bayramlar; sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının güç kazandığı, kırgınlıkların geride bırakıldığı, küskünlüklerin yerini muhabbetin, mesafelerin yerini yakınlığın aldığı müstesna zaman dilimleridir. Paylaşma ve merhametin hayat bulduğu bu anlamlı günlerde; büyüklerimizi ziyaret etmek, ihtiyaç sahiplerinin yanında olarak onlara destek elini uzatmak ve her şeyden önemlisi bizleri bir arada tutan milli ve manevi değerleri yaşatmak, kadim medeniyet anlayışımızın en kıymetli yansımaları arasında yer almaktadır. Bu mübarek günlerde; şehit ailelerimizi, kahraman gazilerimizi, yaşlılarımızı, öksüz ve yetim çocuklarımızı yalnız bırakmamak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek ve bayramın sevincini hep birlikte paylaşmak büyük anlam taşımaktadır. İhtiyaç sahiplerine uzanan her yardım eli, gönüllerde oluşan her tebessüm ve gösterilen her vefa, milletçe taşıdığımız dayanışma ruhunun en kıymetli göstergelerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ankaralı hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, bayramın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, bereket, kardeşlik ve esenlik getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Çorum Çorum’da arefe günü mezarlıklar ziyaretçilerle doldu Çorum’da Kurban Bayramı arefesinde, yurt içinden ve yurt dışından memleketlerine gelen vatandaşlar, yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek için mezarlıklara akın etti. Kurban Bayramı tatili vesilesiyle farklı şehirlerden ve ülkelerden Çorum’a gelen vatandaşlar, arefe gününde geleneksel mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirdi. Kent merkezinde bulunan tarihi Ulu Mezarlık başta olmak üzere şehirdeki tüm mezarlıklarda sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Hayatını kaybeden yakınlarının kabirleri başına gelen vatandaşlar, mezarları temizleyip çiçekleri suladıktan sonra Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. "Tüm Türkiye’nin Kurban Bayramı mübarek olsun" Aile büyüklerinin kabirlerini ziyaret eden Mustafa Enver Teryaki, "Aile büyüklerimizi, vefat edenleri ziyaret etmeye geldik. Kur’an-ı Kerim okuduk, dualarımızı ettik. Yarın da Kurban Bayramı, kurbanlarımızı keseceğiz. Herkese kazasız, belasız, güzel bir şekilde Kurban Bayramı’nı geçirmesini diliyorum. Tüm Türkiye’nin Kurban Bayramı mübarek olsun" dedi. "İlk önce kimsesizler mezarından başladık" Ananesiyle birlikte kimsesizler mezarlığından başlayarak yakınlarının kabirlerini ziyaret eden Yusuf Efe Ünlü, "Bugün arefe olduğu için akrabalarımızın kabirlerini ziyarete geldik. İlk önce kimsesizler mezarından başladık. Ondan sonra ailemizin mezarlılarının gezdik. Yarın Kurban Bayramı, heyecanlıyız. Kurbanımızı keseceğiz, bağış yapacağız" diye konuştu. "Burada abim yatıyor onun mezarına geldim" Bilal Çöl isimli vatandaş ise, "Burada ağabeyim yatıyor, onun mezarına geldim. Bayram arefe günü ölülerimizi, mezarlarımızı ziyaretlere başlar. Allah nasip etsin. Bayramın birinci günü, ikinci günü de kurban kesimi, büyükleri ziyaretle devam edecek. Bayramın büyük bütünlükle, dini bir bütünlükle, saygı, sevgi, hoşgörü ile geçmesini temenni ediyorum" şeklinde ifade etti.