DÜNYA - 26 Şubat 2012 Pazar 18:03

SPOR TOTO SÜPER LİG

A
A
A
SPOR TOTO SÜPER LİG

Spor Toto Süper Ligi’nin 28. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Mersin İdman Yurdu’nu konuk eden Trabzonspor, rakibine 3-2 mağlup oldu.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada soldan Beuneo’nun ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta kafalardan seken topu Nobre altıpas önünden ağlara gönderdi. 2-0
54. dakikada sol taraftan gelişen Trabzonspor atağından Cech’in yaptığı orta kale sahası içindeki Henrigue’yi aşınca topu Boum kornere gönderdi.
60. dakikada Volkan pasına ceza sahası içine sol çaprazdan bindirme yapan Cech’in şutu kaleciden döndü. Dönen topa Halil’in kafa vuruşu yine kaleciden döndü. Boşta kalan topa Cech’in vuruşu bir kez daha Hakan’dan döndü. Halil’in ikinci vuruşunda ise top ağlarla buluştu. 2-1
66. dakikada Olcan’ın sağ taraftan kale sahası içine gönderdiği topa Henrique istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak auta çıktı.
68. dakikada Olcan sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine girdi. Vuruşu ise savunma oyuncularına çarparak havalandı. Kalesinden çıkan Hakan topu kontrol etti.
83.dakikada Adrian pasına ceza sahası içinde bekletmeden mükemmel bir vuruş yapan Olcan’ın şutu kaleci Hakan’ın sağından ağalarla buluştu. 2-2
87. dakikada Adrian pasında topu önüne alan Halil Altıntop’un vuruşunu kaleci Hakan iki hamlede kontrol etti.
88. dakikada ceza sahası sol köşesine gönderilen pası kontrol edip rakibinden kurtulan Hasan’ın vuruşu Tolga’nın üstünden ağalarla buluştu. 3-2
STAT: Avni Aker
HAKEMLER: Yunus Yıldırım xx, Erdinç Sezertam xx, Ekrem Kan xx
TRABZONSPOR: Tolga xx, Serkan xx, Mustafa Yumlu x, Giray xx, Cech xx, Zokora x (Halil Altıntop dk. 46 xx), Colman xx, Volkan x (Adrian dk. 75 x), Olcan xxx, Alanzinho xx, Henrique x
YEDEKLER: Onur, Zeki, Aykut, Celustka, Ferhat
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş
MERSİN İDMAN YURDU: Hakan xxx, İbrahim xx, Boum xx, Çağdaş xx, Mustafa xxx, Ben Yahia xx, Hakan xx, Erman x (Hasan dk. 83 x), Beuneo xx (İlhan dk. 59 x), Moritz xx (Delev dk. 65 x) Nobre xxx
YEDEKLER: İbrahim Şehiç, Nduka, Da Silva, Tarık
TEKNİK DİREKTÖR: Nurallah Sağlam
LLER: Nobre (dk. 33 ve 46), Hasan (dk. 88) (Mersin İdman Yurdu), Halil Altıntop (dk. 60), Olcan (dk. 83) (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Bueno, Boum, Ben Yahia (Mersin İdman Yurdu), Mustafa Yumlu, Alanzinho, Giray (Trabzonspor)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor Kilis’te kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zahter, kentin yöresel lezzetleri arasında öne çıkıyor. Zahter ve zeytinyağıyla yapılan kahvaltıların yanı sıra sabah saatlerinde tüketilen ciğer de Kilis kahvaltısında dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor. Kilis’te yöresel mutfağın önemli lezzetlerinden biri olan zahter, kentin tarihi mekanlarında kurulan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kilis’te yöresel kahvaltının sunulduğu mekanlardan biri geçmişte roketlerin düştüğü tarihi yapıda hizmet verirken, bir diğer işletme ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait eski bir hamamın restorana dönüştürülmesiyle misafirlerini ağırlıyor. Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde restoran işletmeciliği yapan Erdoğan Aktaş, yaklaşık 10 çeşit içerikten oluşan Kilis zahterinin kahvaltı sofralarının baş tacı olduğunu söyledi. Aktaş, zahterin içerisinde leblebi nohudu ve susam gibi ürünlerin bulunduğunu belirterek, yöresel peynirli semirsek, lor semirsek ve Kilis kahkelerinin de kahvaltıda öne çıktığını ifade etti. Yaklaşık 17 yıldır tarihi bir mekânda Kilis halkına hizmet verdiklerini söyleyen Aktaş, "Kilis kahvaltısını özetlemekten ziyade yaşamak lazım. Sıcak pidenin tadına bakman, zeytinyağına zahteri banman lazım" dedi. Müşterilerden Habib Polat ise Kilis’e özgü zahterin önemine dikkat çekerek, "Biz kahvaltıya zahter ve zeytinyağıyla başlarız. Kilis zahteri bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı. Meşetlik Mahallesi Meşetlik Meydanı’nda bulunan ve eski bir hamamın restorana dönüştürüldüğünü belirten işletmeci Mehmet Ali Alisinanoğlu da Kilis kahvaltısının zenginliğine vurgu yaptı. Alisinanoğlu, "Zahterimizi zeytinyağı ve taş fırında pişen sıcak ekmekle sunuyoruz. Kilis yeşil ve siyah zeytini, ardından tatlı olarak gün pekmezi ve tayin kürek pekmeziyle kahvaltımızı tamamlıyoruz. Ayrıca Kilis’te sabah kahvaltısında ciğer tüketimi de yaygındır. İşe gitmeden önce arkadaşlarla buluşup ciğer yemek artık gelenek haline geldi" şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 yıldır Kilis’te yaşadığını belirten müşterilerden Mehmet Karaoğlan, "Kilis’te kahvaltıya zahterle başlanır. Kahvaltı menüsü oldukça geniş. Adanalıyım ama Kilis’in kahvaltı sofraları da en az Adana kadar meşhur" dedi. Adana’dan gelen zahterin kahvaltıdaki önemini duyduklarını belirten Nuri Çetin ise, "Eski hamamdan restorana çevrilen bu mekânda tatmak istedik. Yaklaşık iki buçuk aydır hafta sonları gelmeye çalışıyoruz. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.
Kilis Kilis’te sabah kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor Kilis’te kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zahter, kentin yöresel lezzetleri arasında öne çıkıyor. Zahter ve zeytinyağıyla yapılan kahvaltıların yanı sıra sabah saatlerinde tüketilen ciğer de Kilis kahvaltısında dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor. Kilis’te yöresel mutfağın önemli lezzetlerinden biri olan zahter, kentin tarihi mekanlarında kurulan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kilis’te yöresel kahvaltının sunulduğu mekanlardan biri geçmişte roketlerin düştüğü tarihi yapıda hizmet verirken, bir diğer işletme ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait eski bir hamamın restorana dönüştürülmesiyle misafirlerini ağırlıyor. Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde restoran işletmeciliği yapan Erdoğan Aktaş, yaklaşık 10 çeşit içerikten oluşan Kilis zahterinin kahvaltı sofralarının baş tacı olduğunu söyledi. Aktaş, zahterin içerisinde leblebi nohudu ve susam gibi ürünlerin bulunduğunu belirterek, yöresel peynirli semirsek, lor semirsek ve Kilis kahkelerinin de kahvaltıda öne çıktığını ifade etti. Yaklaşık 17 yıldır tarihi bir mekânda Kilis halkına hizmet verdiklerini söyleyen Aktaş, "Kilis kahvaltısını özetlemekten ziyade yaşamak lazım. Sıcak pidenin tadına bakman, zeytinyağına zahteri banman lazım" dedi. Müşterilerden Habib Polat ise Kilis’e özgü zahterin önemine dikkat çekerek, "Biz kahvaltıya zahter ve zeytinyağıyla başlarız. Kilis zahteri bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı. Meşetlik Mahallesi Meşetlik Meydanı’nda bulunan ve eski bir hamamın restorana dönüştürüldüğünü belirten işletmeci Mehmet Ali Alisinanoğlu da Kilis kahvaltısının zenginliğine vurgu yaptı. Alisinanoğlu, "Zahterimizi zeytinyağı ve taş fırında pişen sıcak ekmekle sunuyoruz. Kilis yeşil ve siyah zeytini, ardından tatlı olarak gün pekmezi ve tayin kürek pekmeziyle kahvaltımızı tamamlıyoruz. Ayrıca Kilis’te sabah kahvaltısında ciğer tüketimi de yaygındır. İşe gitmeden önce arkadaşlarla buluşup ciğer yemek artık gelenek haline geldi" şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 yıldır Kilis’te yaşadığını belirten, Müşterilerden Mehmet Karaoğlan "Kilis’te kahvaltıya zahterle başlanır. Kahvaltı menüsü oldukça geniş. Adanalıyım ama Kilis’in kahvaltı sofraları da en az Adana kadar meşhur" dedi. Adana’dan gelen zahterin kahvaltıdaki önemini duyduklarını belirten Nuri Çetin , "Eski hamamdan restorana çevrilen bu mekânda tatmak istedik. Yaklaşık iki buçuk aydır hafta sonları gelmeye çalışıyoruz. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.