DÜNYA - 31 Mart 2012 Cumartesi 09:56

TRABZONSPOR AVANTAJ PEŞİNDE

A
A
A
TRABZONSPOR AVANTAJ PEŞİNDE

Sahasında bu sezonun en kritik maçını Fenerbahçe ile yapacak olan Trabzonspor zorlu müsabakaya tarihi gözle bakıyor. Bordo-mavili takım Hüseyin Avni Aker Stadyumu`nda taraftarlarının 3 Temmuz 2011`den itibaren hasretle beklediği bir karşılaşmaya çıkacak olmanın heyecanını yaşarken, Karadeniz ekibinde tüm hesaplar rakibini devirip Play-off`da avantaj yakalama üzerine yapılıyor.
Spor Toto Süper Ligi`nin 33. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan karşılaşma şüphesiz bordo-mavili takım açısında büyük bir önem taşıyor. Lider Galatasaray ile 17 ve Fenerbahçe ile arasındaki 10 puanlık farkı, play-off öncesi aşağıya çekmeyi hedefleyen Karadeniz ekibi, taraftarı önünde sahadan 3 puanla ayrılarak bu sezon yaşadığı kötü dönemi de unutturmak istiyor. Trabzonspor ayrıca geçtiğimiz sezonda beri ezeli rakibi ile yaşadığı şampiyonluk polemiği nedeniyle Avni Aker`den galibiyet sevinci yaşayarak 3 Temmuz 2011`den buyana yaşadığı gerginliği hafifletmeyi amaçlıyor.
Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Trabzonspor, başkent deplasmanında Gençlerbirliği karşısında son dakikada yediği golle sahadan 1-1`lık skorla ayrılırken, Türk Telekom Arena`da sarı-kırmızılı takım karşısında aynı skor ile 2 puan kaybederek iki haftada 4 puan kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Gözünü Fenerbahçe derbisinden alacağa 3 puana çeviren bordo-mavililer ezeli rakibi Fenerbahçe`yi sahasında devirerek play-off öncesi Şampiyonlar Ligi umutlarını artırmak istiyor.
TRABZONSPOR`DA SARI ALARM
Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor`da, Orduspor maçı öncesi ise sarı kart alarmı verildi. Fenerbahçe ile oynanacak olan kritik maçta bordo-mavili takımda 5 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncuların yüksek tempoda geçmesi beklenen Fenerbahçe karşılaşmasında sarı kart görmesi halinde ligin son haftasında oynanacak olan Orduspor maçında forma giyemeyecek. Trabzonspor`da Giray, Colman, Serkan, Olcan ve Henrigue gibi önemli oyuncuların sarı kart sınırda bulunması teknik direktör Şenol Güneş`i harekete geçirdi. Play-off`a kadar ligde toplaya bildiği kadar puan toplamayı hedefleyen bordo-mavililerin teknik patronu oyuncularını uyararak dikkatli olmalarını istedi. Hakemle gereksiz yere diyaloğa girmemelerini oyuncularından isteyen Güneş, sadece 3 puana odaklanmaları gerektiğini belirtti.
BORDO-MAVİLİLER RÖVANŞI ALMAK İSTİYOR
Fenerbahçe ile Spor Toto Süper Ligi`nin ilk yarısının 16. haftasında İstanbul`da oynadığı karşılaşmayı 1-0 kaybeden Trabzonspor, sahasında rövanşı almak istiyor. Bordo-mavililer ligin ilk yarısında İstanbul takımlarıyla oynadığı maçları kaybederken ikinci yarıda ise söz konusu rakiplerin karşısında üstün olan taraf oldu. Trabzonspor ilk yarıda sahasında sırasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Beşiktaş`a 1-0 mağlup olurken, Galatasaray`a 3-0 mağlup oldu. Deplasmanda ise Fenerbahçe`ye 1-0 mağlup olmuştu. Karadeniz ekibi ikinci yarıda ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor`u 2-0, Beşiktaş`ı 2-1 yenerken, Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Bordo-mavili takım Fenerbahçe`yi de yenerek hem rövanşı almak hem de lig yarışına yeniden ortak olmak istiyor.
TRABZONSPOR İÇ SAHADA UMDUОUNU BULAMADI
Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, bu sezon oynadığı 32 maçta 15 galibiyet 9 beraberlik 8 mağlubiyet elde ederken, attığı 59 gole karşılık kalesinde 38 gol gördü ve 54 puan topladı. Bordo-mavili takım söz konusu maçlarda ise iç sahada 10 galibiyet, 1 mağlubiyet, 5 beraberlik elde etti. Attığı 35 gol karşılık kalesinde ise 21 gol gördü ve 31 puan topladı.
Öte yandan Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan zorlu karşılaşmayı dev bir basın ordusu takip edecek. 1 Nisan Pazar günü Hüseyin Avni Aker`de saat 19.00`da başlayacak olan müsabaka için 250`yi aşan basın mensubunun maç için akretide olduğu belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir