KÜLTÜR SANAT - 24 Temmuz 2023 Pazartesi 12:59

Akçaabat’ta festival sona erdi

A
A
A
Akçaabat’ta festival sona erdi

Trabzon’un Akçaabat ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali sona erdi.


20-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılan 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’ne yurt içinden ve yurt dışından yöresel halk oyunları grupları katıldı. Halk Oyunları Grupları festival boyunca Edirne, İnegöl, Silifke, Antalya, Moldova ve Akçaabat Kız Halkoyunları Ekibi, Rusya, Ankara, Gaziantep, Çarşamba ve Akçaabat Erkek Halkoyunları birer gösteri sundu. Festivalin son akşamında Cemal Kaygusuz, Cengiz Çoban, Pelin Karaağaçlı ve Onay Şahin sahne aldı. Alanı hınca hınç dolduran coşkulu kalabalık sanatçıların birbirinden güzel şarkılarıyla eğlendiler. Karadeniz şarkılarının eğlenceli ve dinamik ismi Onay Şahin unutulmaz bir konsere imza attı. Onay Şahin sahnede coştu, dinleyenleri de festival alanında coşturdu. Kemençe ve tulumun eşlik ettiği Karadeniz şarkılarını ustalıkla seslendiren Onay Şahin’i dinlemeye gelenler eğlenceye doydular.


Festival sonrasında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Hıdırnebi Yaylasında başladığımız, kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterileri, sportif faaliyetler, resim ve el sanatları sergileri, yöresel sanatçı konserleri, Uğur Işılak, Ece Seçkin konserleri ile devam ettiğimiz festivalimizi Onay Şahin konseri ve Akçaabat horon ekibi gösterisi ile sonlandırıyoruz. Rusya’dan, Moldova’dan, Ankara’dan, Gaziantep’ten, Samsun’dan, Edirne’den, Bursa’dan, Mersin’den, Antalya’dan, dost ve kardeş diyarlardan ilçemize gelen halk oyunları ekiplerimize minnettar olduğumuz belirterek özellikle teşekkür etmek istiyorum. Gönüllü turizm elçilerimiz olan halk oyunları ekiplerimizi, Akçaabat’ımıza yakışır bir şekilde ağırlayıp, bizlerden memnun kalarak onları memleketlerine uğurluyoruz” dedi.


31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, Akçaabat Belediyesi Erkek Horon Ekibinin muhteşem horon gösterisiyle sona erdi.


Akçaabat’ta festival sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta kadınların emeği beğeni topladı Kahramanmaraş kadınların, ’Sunum Peçete Atölyesi’ ve ’Eski Tepsiler ile Geri Dönüşüm Atölyesi’nde hem el becerilerini geliştirme hem üretme hem de sosyalleşme imkanı buldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda toplumun farklı kesimlerine yönelik etkinlik ve projelerini artırarak sürdürürken, kadınlara yönelik yeni bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Kadınların sosyal yaşama katılımını artırmak, üretime teşvik etmek ve geri dönüşüm bilincini güçlendirmek amacıyla düzenlenen atölye çalışmaları, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Karaziyaret Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen program kapsamında "Sunum Peçete Atölyesi" ve "Eski Tepsiler ile Geri Dönüşüm Atölyesi" düzenlendi. Toplam 60 kadının katıldığı etkinliklerde kadınlar hem el becerilerini geliştirme hem de sosyalleşme imkanı buldu. Atölyelerde katılımcılar, geçmişten günümüze ulaşan eski oya ve nakışları değerlendirerek şık sunum peçeteleri hazırladı. Bunun yanı sıra kullanılmayan eski tepsiler de çeşitli dekoratif dokunuşlarla yenilenerek modern bir görünüme kavuşturuldu. Etkinlik boyunca kadınlar yalnızca yeni ürünler tasarlamanın mutluluğunu yaşamakla kalmadı, aynı zamanda yeni arkadaşlıklar edinerek keyifli vakit geçirdi. Büyükşehir Belediyesinin kadınların sosyal hayata daha aktif katılım sağlaması amacıyla düzenlediği atölyeler, katılımcılara hem üretmenin hem de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşattı. Atölyeye katılan Kübra Alagöz, etkinliğin kendisi için oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Sunum peçetesi yapım atölyesine katıldım. Önceden büyüklerimizin yaptığı oya kenarlarını sunum peçetesine dönüştürüyoruz. Burada olmak keyifli, heyecan verici hem de kendime bir şeyler katıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel’e bu atölye için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Gediz OSB’de başkanlık görevi Dr. Yunus Altıngemi’ye geçti Kütahya’nın Gediz ilçesinde faaliyet gösteren Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı, OSB toplantı salonunda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Yusuf Kaptan’ın seçildiği kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gediz Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gökhan Değirmenci tarafından okunan faaliyet raporu oy birliğiyle ibra edildi. Genel kurulda, Gediz OSB’de 38 firmanın faaliyet gösterdiği ve yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlandığı bilgisi paylaşıldı. Toplantıda konuşan Gediz Kaymakamı Emrah Uzun ile Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, organize sanayi bölgesinin ilçenin ekonomik gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan adayları Yusuf Naci Cebecioğlu ile Dr. Yunus Altıngemi de yaptıkları konuşmalarda, göreve seçilmeleri halinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde 36 üye oy kullandı. Yapılan oylamada iki aday eşit oy alınca, Divan Başkanlığı tarafından kura çekimine gidildi. Çekilen kura sonucunda Dr. Yunus Altıngemi, Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Altıngemi, birlik ve beraberlik mesajı vererek şunları söyledi: "İnşallah birlik beraberlik içinde organize sanayi bölgemizi en güzel yerlere taşıyacağız. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte hiçbir sanayicimizi ayrıştırmadan, ticaretimizi artırmak ve ihtiyaç duyan sanayicilerimizin yanında olmak için çalışacağız. OSB’mizi çok daha güzel noktalara taşıyacağımıza inanıyorum." Dr. Yunus Altıngemi başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Tolgahan Türk, Beyhan Koyuncu, Süleyman Serol Alpar, Onur Güngör, Soykan Bayrak, Cengiz Önündür, Süleyman Akgün ve Recep Bilir yer aldı.