GENEL - 18 Mayıs 2010 Salı 18:43

Demirkapı Dağı'nda kurtarma operasyonu

A
A
A
Demirkapı Dağı'nda kurtarma operasyonu

mantar toplamaya giden 2 vatandaş kalça ve kollarını kırınca, asker ve AKUT ekibi, PKK'lıların üs bölgesi olarak kullandıkları dağa korkusuzca girerek yaralıları kurtardı.

 

 

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Demirkapı dağına mantar toplamaya giden 2 vatandaş, düşerek kalça ve kollarını kırınca asker ve AKUT ekibi, kış aylarında PKK'lıların üs bölgesi olarak kullandıkları dağa korkusuzca girerek yaralıları kurtardı.


Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Salördek köyünde ikamet eden Ali Kamer Menteş (45) ile Süleyman Özmen (47) isimli 2 kişi, mantar toplamak için PKK'lı teröristlerin kış aylarında üs bölgesi olarak kullandıkları Demirkapı dağına tırmandılar. Sabah saat 06.00 sıralarında dağa tırmanan Ali Kamer Menteş ve Süleyman Özmen, yaklaşık 3 bin 800 metre yükseklikte zirveye çıktıktan sonra ikisi birlikte kayarak taşlık bir bölgeye düştü. Ali Kamer Menteş'in kalçası kırıldı, aynı zamanda başından yaralandı, Süleyman Özmen'in ise kolu kırıldı.

 

Şans eseri telefon çeker bir bölgede olmaları sebebiyle yaralılar Pülümür'ün Doğanlı köyünü arayarak yardım istediler. Doğanlı köylüleri 155 ve Jandarmayı arayarak yardım istemeleri üzerine Akut ekipleri, Polis ve Askerler korkusuz bir şekilde PKK'nın kış kampı olan Demirkapı dağına tırmanışa geçti. İhlas Haber Ajansı muhabiri Haydar Yavuzak da ekiple birlikte 7 kilometrelik bir dağ tırmanışı gerçekleştirdi ve AKUT ekibi yaralılara ulaştı.

 

İlk müdahaleyi gerçekleştirdikten sonra yaralıların elle taşınarak aşağı indirilemeyeceğinin anlaşılması üzerine bölgeye askeri Skorski helikopter çağırılarak önce kalça kırığı ve beyin tıravması geçiren Menteş, helikopterle Kırmızı Köprü Karakolu'na bırakıldı. Yeniden havalanan helikopter Süleyman Özmen'i almak üzere tekrar havalandı ve yere inmeden tek bir tekerini yere değdirerek tehlikeli bir şekilde Süleyman Özmen'i alıp Kırmızı Köprü Karakolu'nda bulunan Menteş'i de alarak Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

 


PKK'lı teröristlerin kış aylarında üs bölgesi olarak kullandıkları dağa tırmanan AKUT ekibinden Hüseyin Çakıcı "Sabah bize telefon geldi, dağa gittik ve aradık. Yaralılara ulaşıp ilk müdaheleyi yaptıktan sonra helikopter gelip yaralıları aldı" dedi.

 


HAYDAR YAVUZAK - TUNCELİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Türkiye onu yoldan geçenlere bahçesinden ikram ettiği meyvelerle tanıdı, bugün acı haber geldi Isparta’nın Sav beldesinde "Hayır Bahçesi" ile tanınan ve yetiştirdiği ürünleri ücretsiz dağıtan 85 yaşındaki hayırsever İbrahim Çakmakçı, evinin bahçe girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. Olay, akşam saatlerinde Isparta’nın Sav beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, "Hayır Bahçesi" olarak bilinen alanda yetiştirdiği ürünleri vatandaşlara ücretsiz olarak ikram eden 85 yaşındaki İbrahim Çakmakçı, ziyaretçiler rahat girip çıksın diye bahçesinin girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Olayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çakmakçı’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Çakmakçı’nın cansız bedeni hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre ölümün doğal nedenlerden kaynaklandığı değerlendirilirken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak. 30 yıl boyunca yoldan geçen herkes onun bahçesinde payını aldı Öte yandan Çakmakçı, 15 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden eşiyle birlikte kurduğu ‘Hayır Bahçesi’nde, yaklaşık 30 yıldır yetiştirdiği meyve ve sebzeleri yoldan geçenler ile ziyaretçilerle ücretsiz olarak paylaşıyordu. Kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gören İbrahim dedenin bu yılki tek hedefi ise bahçesinin yıllık 5 bin ziyaretçiye ulaşmasıydı. Acı haberi alan İbrahim Çakmakçı’nın sevenleri ise bölgede büyük üzüntü oluşturdu.