ÇEVRE - 08 Temmuz 2023 Cumartesi 13:34

Türkiye’nin en zehirli yılanı tavuk kümesine girdi

A
A
A
Türkiye’nin en zehirli yılanı tavuk kümesine girdi

Tunceli’de tavuk kümesine girerek bir tavuğu zehirleyen koca engerek, doğa koruma ve milli parklar görevlisi tarafından kümesten çıkarılarak doğal ortamına salındı.


Olay, Tunceli merkeze bağlı Aktuluk Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre tavuk kümesinde koca engerek gören vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye giden ekipte yer alan doğa koruma görevlisi Murat Özel, yılan yakalama maşasıyla engereği bulunduğu alandan çıkarmaya çalıştı. Engereğin direnmesi ve kümesin dar olması sebebiyle Özel, yılanı kuyruğundan tutarak kovaya koydu. Vatandaşlara, yılana öldürmedikleri için teşekkür eden Özel, bu tür durumlarla karşılaşıldığında vatandaşların müdahalede bulunmak yerine kendilerine haber vermesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık 2 metre boyundaki koca engerek, doğa koruma görevlisi Murat Özel tarafından yeniden doğal ortamına salındı.


Koca engerek, Türkiye’nin en zehirli yılanı olarak biliniyor ve son zamanlarda Tunceli’de sık sık görülüyor.


Türkiye’nin en zehirli yılanı tavuk kümesine girdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt Belediyesi Mayıs ayı kültür sanat etkinlikleri başlıyor Esenyurt’ta Mayıs ayı boyunca her yaş grubuna hitap eden kültür ve sanat etkinlikleriyle ilçe sakinlerini dopdolu bir programla buluşacak. Sergiden söyleşiye, tiyatrodan konsere, çocuk etkinliklerinden sinema gösterimlerine kadar birçok etkinlik, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Esenyurt Belediyesi, Mayıs ayı boyunca her yaş grubuna hitap eden kültür ve sanat etkinlikleriyle ilçe sakinlerini dopdolu bir programla buluşturuyor. Sergiden söyleşiye, tiyatrodan konsere, çocuk etkinliklerinden sinema gösterimlerine kadar birçok etkinlik, Mayıs ayı boyunca Esenyurt’un farklı kültür merkezlerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Program kapsamında ilk olarak 4-10 Mayıs tarihleri arasında Torium AVM’de "Anneler Günü El Emeği Sergisi" sanatseverlerle buluşacak. 5 Mayıs Salı günü saat 14.00’te Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde Pedagog ve Yazar Necla Koytak’ın katılımıyla "Annenin Önemi ve Ailedeki Yeri" başlıklı söyleşi düzenlenecek. Çocuklara yönelik etkinlikler kapsamında 9 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’te Nene Hatun Kültür Merkezi’nde "Pepo Show" sahnelenecek. Aynı gün saat 19.30’da Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde Klasiklerden Günümüze Türk Müziği mini fasıl konseri gerçekleştirilecek. Anneler Günü’ne özel programlar çerçevesinde 10 Mayıs Pazar günü saat 18.00’de Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde "Kalbimizden Annelere Türküler" konseri düzenlenecek. Kültür sanat takvimi kapsamında 11 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00, 12.00 ve 14.00’te Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi’nde "Türkülerle Tarih ve Medeniyet Söyleşileri" programı yapılacak. 12 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Eğitimci-Yazar Gri Koç gençlerle buluşarak "YKS’de Derece Taktikleri" söyleşisini gerçekleştirecek. Sanat etkinlikleri kapsamında 13 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te Kadın Sanat Merkezi’nde "Tezhip Sanatında Üslup" söyleşisi yapılacak. Aynı gün saat 20.00’de Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde Esenyurt Belediye Tiyatrosu tarafından "Sara’yı Evlendirmek" adlı yetişkin tiyatrosu sahnelenecek. Müzikseverler için 14 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun sahne alacağı "Ses Ver Anadolu" konseri gerçekleştirilecek.
İstanbul Fatih’te 11 kişinin kurtarıldığı yangında güçlükle uyandırıldı: "Çok ağır depremde bile uyanmadım" İstanbul’un Fatih ilçesinde bir binanın altında bulunan Happy Center isimli zincir marketin deposunda çıkan yangın paniğe neden oldu. Üst katlara yayılan duman nedeniyle binada mahsur kalan 11 kişi itfaiye ekiplerince kurtarılırken, güçlükle uyandırıldığını söyleyen vatandaş, "Çok ağır depremde bile uyanmadım" dedi. Edinilen bilgiye göre, Fatih ilçesi Cibali Mahallesi Karadeniz Caddesi’nde bulunan Happy Center isimli zincir marketin deposunda saat 10.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 5 katlı binanın altında yer alan depoda büyüyen yangın nedeniyle yoğun duman binanın üst katlarına yayıldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bu sırada caddede kurulan pazarda bulunan esnafın yangına ilk müdahaleyi yaptığı öğrenildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken binada mahsur kalan vatandaşları da tahliye etti. "Çok ağır depremde bile uyanmadım" Üst katlarda mahsur kalan 11 kişi, itfaiye ekiplerinin merdivenli araçlarıyla kurtarıldı. Yangına uykusunda yakalanan şahsı bir yanda eşi telefonla arayarak uyandırmaya çalışırken, diğer yandan da itfaiye ekipleri yoğun çaba sarf etti. Ekipler uzun uğraşlar sonucu Mehmet Sıtkı Erdoğdu’yu uyandırarak dışarı çıkardı. Uykusunun ağır olduğunu belirten Mehmet Sıtkı Erdoğdu "Uyuyordum. Eşim aradı. Çok ağır depremde bile uyanmadım. Sağ olun teşekkürler" dedi. Yangına müdahale eden pazarcı Tuncay Ege, "İlk önce sigara dumanı zannettik. Olayı ilk başta anlayamadık. Benim tezgahın arkasında giriş var. On palet mal gelmiş. Ondan dolayı söndüremiyorlar. 5 dakika içinde duman sızınca anlayamadık. Depo yanıyor. Esnaf olarak 10 dakika içinde çadırları kaldırdık. Esnaf olmasa şu an bu marketi göremezdik. Esnaf olarak yardım ettik. Birlik ve beraberlik içinde pazarcı olarak itfaiyeye yol açtık. Bu esnafın sayesinde olan bir şey" diye konuştu. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, olay yerinde soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlattı.