EĞİTİM - 08 Eylül 2025 Pazartesi 11:57

Vali Aygöl zili çaldı, çocukların mesaisi başladı

A
A
A
Vali Aygöl zili çaldı, çocukların mesaisi başladı

Tunceli Valisi Şefik Aygöl zili çaldı, kentteki 10 bin 168 öğrenci ders başı yaptı.


Yaz tatilinin bitmesiyle tüm yurtta olduğu gibi Tunceli’de de 2025-2026 eğitim ve öğretim dönemi başladı. Sabahın erken saatlerinde heyecanla okullarına akın eden öğrenciler, yeniden okula dönmenin sevincini yaşadı. Tunceli Valisi Şefik Aygöl de Latif Büyükdağ İlkokulunda düzenlenen törende 2025-2026 eğitim ve öğretim döneminin ilk ders zilini çalarak yeni dönemin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, temsili fidan dikimi, günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisiyle devam etti.



"Tunceli’nin evlatları tarih yazacak"


Törene katılan ve açılış konuşmasını yapan Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, "Şu anda en güçlü yanımızın sahip olduğumuz heyecanımız, inancımız olduğuna inanıyorum. Ben ve ekibim, tüm öğretmenlerimiz, tüm velilerimiz, çocuklarımız kadar, hatta onlardan çok daha heyecanlıyız. Eğitim, bir milletin en önemli değeridir. Bizlerin görevi, çocuklarımızı içinde yaşadığımız dünyada, yüzyılda, ihtiyaçları doğrultusunda en iyi şekilde eğitmek, hayata hazırlamaktır. Bizlerin asli görevi budur. Cumhuriyetimizin 2’nci 100 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Maarif Modeli vizyonuyla, Allah’ın izniyle, öğretmenlerimizin rehberliğinde, öğrencilerimizin ve velilerimizin inancıyla, işbirliğiyle, tüm hedeflere sımsıkı yürüyeceğiz. Valimizin bize koyduğu bir hedef var, inşallah Tunceli’nin evlatları tarih yazacak" dedi.



"En büyük odak noktamız eğitim olacak"


Tunceli’de bu sene 10 binin üstünde öğrenci ve bin 200 öğretmen olduğunu belirten Tunceli Valisi Şefik Aygöl, eğitimin öneminden ve kentteki eğitim seviyesini yükseltmek için planladıkları projelerden bahsetti. 15 Eylül itibariyle her pazartesi bir okula gideceklerini ve kentin bütün kurumlarıyla birlikte çalıştay düzenleyerek eğitim alanındaki bütün sorunların giderileceğini belirten Vali Aygöl, "Bizler de bu pazartesi sabahı çocuklarımız kadar şen ve mutluyuz, heyecanlıyız. Çünkü yaz boyunca eğitim camiamızla, kurumlarımızla birlikte çocuklarımıza okullarını hazırlamak için bir hazırlık içerisindeydik. İhtiyaçlar hiçbir zaman bitmiyor ancak bizim de o ihtiyaçları karşılayacak çok büyük heyecanımız var. Biz çocuklarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamaya sene boyu devam edeceğiz. Bugün 8 Eylül Pazartesi, mesaimizi Latif Büyükdağ İlkokulu’nda yavrularımızla, çocuklarımızla, öğretmenlerimizle açtık. Bugünden itibaren, bundan sonra Allah nasip ederse her hafta pazartesi günü mesaimizi farklı bir okulda açmaya devam edeceğiz. Burada hedefimiz şu olacak, her pazartesi mesaimizi okulda açtığımızda şehre şunu ifade edeceğiz: ‘En önemli odak noktamız eğitim’ diyeceğiz. Şehrimizin valisinden ticaretine, kurumlarından eğitim alanına bütün alanlarda en büyük odak noktamız eğitim olacak. Çünkü eğer eğitimde başarılı olursak diğer bütün alanlarda başarılı olmamamız için hiçbir neden kalmamış oluyor. Çünkü geleceğimizi hazırlıyoruz, geleceğimizi mamur ediyoruz" diye konuştu.



"İlkokula kayıt oranında yüzde 15’lik bir artış oldu"


Vali Aygöl, "Biz bundan sonra eğitimimize yön vermek için bir yol haritası çıkaracağız. Şehrin bütün kesimlerini eğitimin içine dahil etmek isteyeceğiz. Burada en büyük hedefimiz, mutlu bir öğretmen, öğrenci ve veli kadrosu oluşturmak olacak. Mutlu öğretmen, mutlu veli ve mutlu öğrenciyi bir araya getirdik mi başarı kendiliğinden gelecektir. Tunceli’de bu sene ilkokula kayıt oranında yüzde 15’lik bir artış oldu. Akla hemen asker, polis atamaları gelebilir aksine polis ve jandarma atamalarında yüzde 20’lik bir düşüş oldu. Ona rağmen öğrencilerimizde yüzde 15’lik bir artış vatandaşlarımızın avdet ettiğine bir delil niteliğinde. Biz bu huzur ortamını sürdürdükçe vatandaşlarımız kendi memleketlerine dönmeye devam edecek. Bugün 10 binin üzerinde öğrencimiz ders başı yapıyor, biz de zillerini şimdi burada çalacağız. O çocuklarımızın huzurlu bir şekilde eğitimlerini yürütmesi için bin 200’ün üzerinde öğretmenimiz görev başında. Neredeyse hiçbir okulumuzda öğretmenlerimizle ilgili bir problemimiz yok, biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Yeniden ifade etmek istiyorum ki, ‘zil çalıyor, Tuncelili yavrularımızın tarih yazması için’ hayırlı uğurlu olsun inşallah" şeklinde konuştu.



Vali Aygöl zili çaldı, çocukların mesaisi başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk Hava Yolları, ikram tercihine bağlı bağış kampanyası başlattı Türk Hava Yolları, uçuş esnasında ikram tercihinde bulunmayacak yolcular adına yeni bir kampanya başlattı. Uçuş öncesinde ikram almayacağını belirten yolcuların adına çeşitli kurumlara bağış gerçekleştirileceğini duyuran THY, hem israfın önüne geçmeyi hem de sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamaya devam edeceğine dikkat çekti. Kampanya kapsamında iç hat uçuşlarında Türk Kızılayı’na, dış hat uçuşlarında ise Yeryüzü Doktorları Derneği’ne bağış yapılacak. Bayrak taşıyıcı, yolcuların dijital kanallar üzerinden önceden yaptığı "ikram almama" tercihini sosyal sorumluluk kampanyasına dönüştürerek sürdürülebilirlik ve toplumsal dayanışma hedeflerini güçlendirecek. İç Hatlarda Kızılay’a Dış Hatlarda Yeryüzü Doktorlarına destek İç hatlardaki uçuşlar kapsamında, Türk Kızılayı’na yapılan bağışlar sosyal incelemeyle belirlenen ihtiyaç sahiplerinin günlük beslenme ihtiyacını karşılamak için kullanılıyor. Kızılay’ın 31 ilde 44 aşevi ile yürüttüğü proje kapsamında engelli, yaşlı ve yemek yapamayacak durumda olan bireylere günlük 40 bini aşkın öğün ulaştırılıyor. Afet dönemlerinde de aktif rol üstlenen aşevleri, 6 Şubat depremlerinde ve Ramazan ayında yüz binlerce kişiye sıcak yemek desteği sağladı. Dış Hatlar uçuşlarında ise Yeryüzü Doktorları Derneği, açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele kapsamında özellikle hamile ve emziren anneler ile 5 yaş altı çocuklara odaklanıyor. Şiddetli açlığın görüldüğü bölgelerde beslenme sağlığı merkezleri kurarak malnütrisyon tedavisi uyguluyor, çocuklara tıbbi beslenme desteği ve mama sağlıyor.
İstanbul MSÜ Hava Harp Okulu Komutanlığı görevlileri hakkında uyuşturucu operasyonunda 3 kişiye gözaltı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ Milli Savuma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı’nun uyuşturucu kullandıklarına ilişkin ihbarı üzerine görevli 9 sözleşmeli er statüsündeki personeli gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, 6 kişi ise ’yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu Komutanlığı emrinde görevli sözleşmeli er statüsündeki bir kısım personeller hakkında Hava Harp Okulunun ihbarı üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Hava Harp Okulu tarafından yazılan ihbar dilekçesinde, erlerin kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak yada uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak’ suçunu işlediği belirtildi. İhbar üzerine harekete geçen Başsavcılık tarafından, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne verilen talimatla 9 şüpheli gözaltına alınmıştı. İfade işleminin ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen şüphelilerden kan, kıl ve idrar örnekleri alındı. Dosyada ayrıca ’Uyuşturucu madde temin etme’ ve ’Kullanımı kolaylaştırma’ suçları yönünden de inceleme başlatıldığı, bu kapsamda şüphelilerin gözaltı sürelerinin uzatıldığı öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü M.Ö., E.D.A. ve H.Y. çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, H.U., M.A.D., A.Y.I., M.Ş., A.K. ve M.A.C. isimli 6 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.