KÜLTÜR SANAT - 11 Aralık 2019 Çarşamba 18:06

Uşak Üniversitesi’nde ’Uluslararası Anı Para Tasarımları Sergisi’

A
A
A
Uşak Üniversitesi’nde ’Uluslararası Anı Para Tasarımları Sergisi’

Uşak Üniversitesi’nde dünyanın pek çok yerinden tasarımcılar ve akademisyenlerin hazırladığı 60 eserin bulunduğu "Uluslararası Anı Para Tasarımları Sergisi" açıldı.

Uşak Üniversitesi’nde dünyanın pek çok yerinden tasarımcılar ve akademisyenlerin hazırladığı 60 eserin bulunduğu "Uluslararası Anı Para Tasarımları Sergisi" açıldı.


Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin küratörlüğünü yapan Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul sergi açılışında yaptığı konuşmada tasarım ve çağdaş para tasarımları hakkında bilgi verdi. Yeni bakış açıları ve değişen formların grafik tasarım disiplinini ve ilişkili alanlarını etkilediğini anlatan Prof. Dr. Yurdakul, "Tasarımcılar üzerine düşünen kuramcılar inovasyonda birleşmektedir. İnovasyon dünyamız ve insanlar için yeni hümanist alanlar açmaktadır. Tasarımcılar yeni gelişmelerle birlikte tüm yaşam için çözümler üretmekte ve tasarım alanlarını yeniden deneyimlemektedir" dedi.


Prof. Dr. Yurdakul sergide Çin’den İspanya’ya tasarımcıların ve ülkemizden çok sayıda üniversiteden akademisyenin anı para tasarımları olduğunu belirterek, “Toplam 60 anı para tasarımı sanatseverlerle buluşuyor. Ülkemizin tarihi ve toplumsal değerleri, özellikle Uşak kenti kültürel mirası ve ülkemizin önemli bilim insanları ve sanatçıları ’Anı Para Tasarımları’nın konusunu oluşturmuştur. Sergimizin ardından bir sonraki adımımız Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültemizde anı para tasarımları konusunda workshop yapmak olacak. Bu süreçte başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere, üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi olmak üzere, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümündeki özverili akademisyenlere ve katılımcı sanatçı ve tasarımcılara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.



“Uşak Üniversitesi tasarımlarıyla adından söz ettiriyor”


Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’nin tasarım konusunda ulusal ve uluslararası mecralarda adından söz ettirdiğine dikkat çekti. Ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarından birinin tasarım olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Savaş, "Biz Uşak Üniversitesi olarak 2018 yılından tasarımın üzerine yoğunlaşma kararı aldık ve Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezini açtık. Açıldığı günden bu yana ciddi anlamda katkıları olan bir tasarım merkezi oldu. Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde tasarladığımız ürünlerimizi tanıtıyoruz. Birçok firma ile anlaşmalarımız var. Arkadaşlarımızın yaptığı tasarımlar kabul gördü ve yurt dışında sergilerde sergilendi. Bugün de çok değerli ve anlamlı bir serginin açılışını yapıyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.


Uşak Üniversitesi Uluslararası Anı Para Tasarımları Sergisi 10-20 Aralık 2019 tarihleri arasında gezilebilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yılki Kurban Bayramı’nda da üreticilerin elinde kalan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacağını bildirdi. Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak bayramın sağlıklı, huzurlu ve sorunsuz geçmesi temennisinde bulundu. Bakanlık ekiplerinin kurban satış ve kesim noktalarındaki denetimlerinin aralıksız sürdüğünü vurgulayan Yumaklı, üreticiler tarafından kurban pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanların, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ESK tarafından alınacağını hatırlattı. Yumaklı, üreticilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla, hayvan pazarlarına sevk edilmiş ancak satılamamış kurbanlıkların ESK tarafından satın alınacağını belirtti. Bu kapsamda, üreticilerin ellerinde kalan kurbanlık hayvanların 1-7 Haziran tarihleri arasında ESK tarafından satın alınacağını belirten Yumaklı, "Üreticilerimiz; İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilen sevk raporları ile kurban pazar yeri giriş, kira ve nakliye faturaları gibi belgelerle Kurumumuza başvurabilecek. TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra, Kurumumuzun Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatı doğrultusunda hayvanlar satın alınacak" bilgisini paylaştı. ESK tarafından belirlenen fiyatlar Bu kapsamda, ESK’nin bu yıl için büyükbaş kurbanlık alım fiyatları karkas kilogram başına tosunda 600 lira, düvede 530 lira ve inekte 470 lira olarak belirlendi. Küçükbaş alım fiyatları ise kilogram başına kuyruklu olarak kuzuda 480 lira, tokluda 410 lira, koyunda 400 lira, oğlakta 270 lira, çepiçte 250 lira ve keçide 200 lira oldu. Kuyruksuz olarak da kuzuda alım fiyatı kilogram başına 600 lira, tokluda 550 lira ve koyunda 490 lira olarak tespit edildi. Öte yandan, söz konusu fiyatlar tavan fiyat olup, yaş, cinsiyet, randıman ve karkas ağırlığına göre değişiklik gösterebilecek.