GENEL - 18 Aralık 2019 Çarşamba 18:11

’Dünya Göçmenler Günü’ etkinliğinde eğlenceli anlar

A
A
A
’Dünya Göçmenler Günü’ etkinliğinde eğlenceli anlar

Uşak Üniversitesi Uluslararası Yabancı Öğrenci Ofisi tarafından ‘Dünya Göçmenler Günü’ dolasıyla düzenlenen etkinlikte yabancı uyruklu öğrencilerin kendi yörelerine ait eşyaları sergiledikleri stantlar dikkat çekerken, etkinlikte eğlenceli anlar yaşandı.

Uşak Üniversitesi Uluslararası Yabancı Öğrenci Ofisi tarafından ‘Dünya Göçmenler Günü’ dolasıyla düzenlenen etkinlikte yabancı uyruklu öğrencilerin kendi yörelerine ait eşyaları sergiledikleri stantlar dikkat çekerken, etkinlikte eğlenceli anlar yaşandı.



Uşak Üniversitesi Uluslararası Yabancı Öğrenci Ofisi her yıl 18 Aralıkta kutlanan ‘Dünya Göçmenler Günü’ dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanı ve konferans salonunda etkinlik düzenledi. Etkinliğe Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Göç İdaresi Temsilcileri, akademisyenler, yabancı uyruklu ve yerli öğrenciler katıldığı program saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.



"Göçmen sayısı 75 milyondan 250 milyona çıktı"


Açılış konuşmasını yapan Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ferhat Karaman “Özellikle son otuz yıl tüm dünyada uluslararası göçmen sayıları 75 milyon gibi bir sayıdan 250 milyona ulaştı. Yaşanan savaşlar iç karışıklıklar sosyal, siyasal ve ekonomik sebeplerle onlarca insan yurtlarını terk edip göç etmek durumunda kalıyor. Üniversitemiz mevcut uluslararası öğrenci sayılarıyla birlikte yüksek öğretimde lokomotif görevi görüyor. Zamanla uluslararası öğrenci sayılarımızın daha da artacağını düşünüyorum. Ayrıca göçmenlerin ve uluslararası öğrencilerin Uşak’a kültürel çeşitlilik adına katkıları çok önemli" diye konuştu.



"Göçmenleri bugün değil her zaman hatırlayan bir toplumuz"


Konuşmasında Türk milletinin göçmenleri ve misafirleri her zaman hatırlayan bir topluluk olduğunu belirten Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savaş, “Bugün Göç Günü olarak ilan edilmiş Birleşmiş Milletler tarafından ama biz göçmenleri ve misafirleri her zaman hatırlayan bir topluluğuz. Geçmişte böyle oldu, bugün de böyle, gelecekte de inşallah böyle olacaktır. Uşak Üniversitesi olarak bu konunun ne kadar üzerinde durduğumuzu da hatırlatmak isterim. Biz Göç Ofisi kurduk. Yeni gelen bütün öğrencilerimiz için ilgili tüm kamu kuruluşlarıyla temas kuruyoruz. Barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamaları için onlara yol gösteriyoruz. Bu konuda Göç İdaresi ve Valiliğimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.



"Türkiye’ye aşığım"


Uluslararası akademik personel olarak konuşma yapan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ranier Maria Czıchon, "Annem ve babam Rus ordusundan bir bavulla Bavyera’ya yani güney Almanya’ya kaçıyorlar. Ben de orada dünyaya geliyorum. Bavyera halkı çok tutucu bir halktır dışarıdan gelenleri hiç sevmezler. Kötü anlamda mülteci diyerek seslenirler. Annemle 1979 yılında Türkiye’ye geldim ve o zaman aşık oldum. Daha sonra 2014 yılında vatandaşlık sınavına katıldım ve Türk vatandaşı oldum. Aynı zamanda burada hoca olarak çalışıyorum ve nazar değmesin mutluyum” şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından derslerinde üstün başarı gösteren Türkmenistan vatandaşı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencisi Azat Saparov’a İl Göç İdaresi Tarafından hazırlanan plaket, Uşak üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından takdim edildi. Ödül törenin ardından Ahıska, Afganistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Yemen uyruklu öğrencilerden yöresel şarkıları eşliğinde dans gösterileri yapıldı. Katılımcıların da tempo tutmasıyla eğlenceli dakikalar yaşandı.



Program gösterilerin sonunda, fuaye alanında yöresel kıyafetler ve enstrümanlar sergilenmesinin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Başkan Ekinci, vatandaşlarla bayramlaştı Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, Kurban Bayramının ikinci gününde kurum çalışanları, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Sorgun Belediye binasında bayramlaşma programında vatandaşlarla buluşan Başkan Ekinci, güncel konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Sorgun’un son 6-7 yıldır yapılan çalışmalarla beraber şehir görünümüne geldiğini belirten Ekinci, Bosna Hersek’te yapılan kültürel çalışmalara değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Her birimize hayırlı olsun, Bosna Hadzici Beldiyesi’nde Sorgun Parkı ve Kardeşlik Çeşmesini açmış bulunmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun. Her birinizin hayrını da Cenabı Allah kabul etsin. Bizler Sorgun Belediyesi ile Hadzici Belediyesi bir kardeşlik oluşturdu. Bu kardeşlik neticesinde de orada her birimizin gururla söyleyeceği, gittiğimiz zaman da uğrak verebileceğimiz bir parkımızı inşa ettik. İnşallah Cenabı Allah nasip kısmet ederse o bölgeye Kınalı Hasan’ın ismini taşıyan bir yürüyüş yolu, bisiklet yolu da yapmayı planlıyoruz. Onunla ilgili görüşmelerimizi de bu gittiğimizde heyet olarak gerçekleştirdik." Başkan Ekinci ayrıca 6 yıldır ilçedeki pek çok noktada altyapı, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattını tamamladığını ifade etti. "Cumhur İttifakının karşısında yer alanlar bizim üzerimizden Cumhur İttifakını yıpratmaya çalışıyor" Sorgun’da ve Türkiye’deki Cumhur İttifakı hususuna değinen Başkan Ekinci, "Sorgun’da Cumhur İttifakı; hem AK Parti hem de Milliyetçi Hareket Partisi bileşenleriyle belki de şimdiye kadar olmadığı kadar uyumlu bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ama kendisini Cumhur İttifakı’nın karşısında gören bir güruh var. Sosyal medya yorumlarına bakın. Bunu çok ciddi bir şekilde hissedersiniz. Cumhur İttifakına itiraz eden yani AK Parti ve MHP birlikteliğinin oluşturduğu Cumhur İttifakının karşısında yer alan siyasi partileri tercih eden insanlar, bizim üzerimizden Cumhur İttifakını yıpratmaya çalışıyor. Konunun özeti budur" ifadelerini kullandı. "Yılmadan, yıkılmadan Sorgun için çalışmaya devam edeceğiz" Sorgun’un modern bir çehreye ulaştığını belirten Başkan Ekinci, "Şunu iyi ayırmak lazım. Belediye yatırımları, belediye hizmetleri ile genel siyaseti de birbirinden ayıran bir mantıkla hareket etmek lazım. Nihayetinde Sorgun her birimiz için hizmet noktasında yaptığımız çalışmalarla beraber aslında göz dolduran bölgesinde nihayetinde kendinden söz ettiren, geldiği noktada da gerçekten bir şehir görüntüsüne kavuşmuş olan bir ilçedir. Bu yatırımlar bizim öncülüğümüzde hem Milliyetçi Hareket Partisi hem AK Partili arkadaşlarımızın desteğiyle beraber ciddi manada göreceksiniz ki önümüzdeki dönemler bunun meyvelerini daha iyi göreceğiz, daha iyi alacağız. Çalışma arkadaşlarımla beraber 2019’dan bu zamana kadar ve bundan sonraki süreçte de hiç durmadan yılmadan yıkılmadan Sorgun için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
İstanbul İstanbul’un fethi etkinlikleri çerçevesinde SOLOTÜRK İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında İstanbul’da çevre tanımlama ve İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı. Boğazda gerçekleştirilen uçuş nefes kesti.Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu gerçekleştirecek. SOLOTÜRK Kol Komutanı Pilot Yarbay Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı M. Erhan Aydemir, Yenikapı Meydanı’nda vatandaşları nefes kesici şovlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Gösteri uçuşu öncesi bugün Yenikapı Meydanı’nda Çevre Tanıma Uçuşu ve İstanbul Boğazı’nda selama uçuşu gerçekleştirdi. Masmavi deniz ve gökyüzüyle bütünleşen uçuş, nefes kesti. Yurt ve yurt dışında sayısız gösterilere imza atan F-16 gösteri ekibi SOLOTÜRK unutulmaz anlar yaşattı."SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz"SOLOTÜRK gösterisini izlemeye gelen Coşkun Akboğa, gururlu olduğunu belirterek, "Geldik, gördük. Uzaktan geldik çocuklarım istediği için" dedi.Kaan Emre Gündoğan isimli vatandaş, "Burada bugün çok gururluyuz. Türk havacılığının, SOLOTÜRK’ü izlemeye geldik bugün. SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz. Ülkemizin çeşitli yerlerinden izleyenleri var. Farklı illerden, farklı ilçelerden gelen vatandaşlarımız var. Çok gururlu bir şekilde SOLOTÜRK’ü izlemekteyiz" diye konuştu.Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olduğunu belirten bir vatandaş ise, "Gururumuz, Türk Silahlı Kuvvetleri. Bende Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekliyim. İzlemeye geldik, hem bugün izleyeceğim, hem yarın izleyeceğim. Ailecek Kartal’dan geldik" dedi.Öte yandan, SOLOTÜRK ekibi, 29 Mayıs 2026 tarihinde saat 18.00’de Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu icra edecek.