GENEL - 06 Mayıs 2020 Çarşamba 18:07

Eşme Kaymakamı’ndan korona vakaları artışı iddialarıyla ilgili açıklama

A
A
A
Eşme Kaymakamı’ndan korona vakaları artışı iddialarıyla ilgili açıklama

Uşak’ın Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, ilçedeki bir fabrikada 50’den fazla çalışanının korona virüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından ilçedeki vaka sayısı arttığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Uşak’ın Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, ilçedeki bir fabrikada 50’den fazla çalışanının korona virüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından ilçedeki vaka sayısı arttığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.


Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, ilçede faaliyet gösteren bir firmada çalışanların belli bir oranında pozitif vaka olduğunu ve bu durumun ilçe genelindeki vaka sayısını artış yönünde etkilediği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Özdemir, korona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerin ilçede eksiksiz uygulandığını ve kurallara uymayan vatandaşlara ise belirli yaptırımların uygulandığını belirtti. Özdemir, "Bu tedbirler sayesinde bu güne dek birkaç vaka ile sınırlı tuttuğumuz pozitif vaka sayısı, son birkaç gün içerisinde ilçemizde faaliyet gösteren bir fabrikamızdan alınan numunelerden bir kısmının pozitif olması nedeniyle ilçemiz genelinde belirli bir ölçüde artış göstermiştir" dedi.



"Halkımız tedbiri elden bırakmasın"


Kamu görevlileri olarak salgının boyutunu düşük seviyede tutmak amacıyla var gücüyle çalıştıklarını ifade eden Özdemir, "Ancak bu salgınla mücadelede kamu gücü ile alınan tedbirler kadar halkımızın kendiliğinden alacağı tedbirlerin de bir o kadar önemli olduğu hatırdan çıkarılmamalıdır" dedi.


Özdemir vatandaşlara yönelik her türlü ihtiyacı karşılayacaklarını da belirterek, "Evlerinde kalma durumunda olan vatandaşlarımıza yönelik olarak da başta gıda, ilaç ve maaş ödemeleri gibi birçok ihtiyaç halihazırda Vefa Sosyal Destek Grubumuz tarafından karşılanmaya devam edilmektedir. Mücadelenin başarısı ve kısa sürede olumlu sonuçlar almak için evde kalmaya ve tedbirde ısrarcı olmaya devam edelim" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kurbanlıklar alıcı buldu, yetiştirici bayrama mutlu girdi: "Dedikleri fiyata verdik, milleti kurbansız göndermedik" Kırıkkale’de bayramın ilk gününde hayvan pazarında hareketlilik sürerken, satışlardan memnun kalan yetiştiricilerin yüzü güldü. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Selami Güneşli, "Satışlardan memnunum. Allah bereket versin. Milleti kurbansız ve etsiz göndermedik. Dedikleri fiyata verdik" dedi. Kırıkkale’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde hayvan pazarlarında son pazarlıklar yapıldı. Pazarda küçükbaş hayvan fiyatları 17 bin liradan başlayarak 30 bin liraya kadar yükseldi. Yetiştiricilerin büyük bölümü, geçen yıla göre satışların daha iyi geçtiğini söyledi. Bazı yetiştiriciler getirdikleri hayvanların tamamını satarken, bazıları ise ellerinde az sayıda kurbanlık kaldığını belirtti. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Selami Güneşli, 40 küçükbaş hayvandan 33’ünü sattığını ifade ederek, "Allah bereket versin. 40 tane küçükbaş hayvanımız vardı, 7 tane kaldı. Müşterilerimizi bekliyoruz. Fiyatlar 25 bin, 27 bin ve 30 bin lira arasında değişiyor. Satışlardan memnunum. Allah bereket versin. Milleti kurbansız ve etsiz göndermedik. Dedikleri fiyata verdik" dedi. Pazardan memnun ayrılan yetiştiricilerden Murat Olgun da, "Geçen seneye göre bu sene satışlarımız çok güzeldi. 100 tane kurbanlık getirdik, şu an 12 tane kaldı. Herkese şimdiden iyi bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı. Pazarın 14 yaşındaki en genç yetiştiricilerinden Hamza Çubuk ise 30 hayvanla pazara geldiklerini söyledi. Çubuk, "Son 2 tane kaldı. Onları da satabilirsek köye gideceğiz inşallah. Köyde daha pahalıya satıyoruz, burası biraz ucuz gidiyor" diye konuştu. Mustafa Eşmebaş ise 40 hayvandan 36’sını sattığını belirterek, "Aza kanaat edersek memnun oluyoruz. Kurban satışlarından memnunuz. Satışlar iyi geçti. 40 tane hayvan aldık, 36 tanesini sattık. Bu sene satışlar hızlı gitti" dedi. Rıza Karataş da pazara getirdiği 19 hayvanın tamamını sattığını dile getirerek, "Bayram satışları iyi geçti. Arefe günü ve bayramın birinci günü satışlar iyiydi. Alanların kurbanlarını Allah kabul etsin. Biz de paramızın bereketini gördük" açıklamasında bulundu. Yaklaşık 200 küçükbaş hayvanla pazara gelen Yasin Çilingir ise 150 civarında hayvan sattıklarını söyledi. Çilingir, fiyatların 17 bin liradan başlayıp 30 bin liraya kadar çıktığını belirterek, bazı hayvanları bekledikleri fiyatın altında satmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Bir başka yetiştirici de 140 hayvanın tamamını arefe günü sattığını belirterek, "Mutluyum. Önceki dönemlerde biraz hüsran oluyordu ama bu sene mutluyuz. Hayvanlarımızı bitirdik, mutlu bir şekilde ayrılacağız" diye konuştu.
İstanbul Esenyurt Belediyesi’nden kaçak kesimhanelerde denetim Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde kaçak kurban kesimlerine karşı yoğun denetim gerçekleştirdi. Bayramın ilk günü sabahın erken saatlerinde sahaya çıkan zabıta ekipleri, belirlenen kesim alanları dışında kurban kesimi yapan kişilere anında müdahale etti. Vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik ve güvenli ortamlarda gerçekleştirebilmesi amacıyla denetim gerçekleştiren Esenyurt Belediye ekipleri, belirlenen kesim alanları dışında yapılan kesimlere izin vermedi. İzinsiz kesim yapan vatandaşlar uyarılırken, gerekli idari işlemler uygulanarak tutanak tutuldu ve kesim işlemleri durduruldu. Denetimlerde zabıta memurlarına kimliğini vermek istemeyen bazı vatandaşlar ise cezadan kaçamadı. İlçe genelindeki boş araziler, sokak araları ve uygunsuz alanlarda denetimlerini aralıksız sürdüren zabıta ekipleri, çevre ve halk sağlığını tehdit edecek görüntülerin oluşmasının önüne geçti. Ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren sahadaydı İlçede hizmet veren 7 kesimhanede düzenin sağlanması için görev yapan ekipler, denetimlerine devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinden oluşturulan kurban yakalama timleri de aktif olarak görev aldı. Kesimhanelerde Esenyurt Belediyesi’ne bağlı sağlık personeli muhtemel yaralanmalara karşı hazır beklerken, veteriner hekimler de kurbanlık hayvanlarla ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için görev yaptı. Temizlik ekipleri ise kesim alanlarında hijyenin sağlanması için yoğun bir çalışma yürüttü. "Denetimlerimiz aralıksız devam edecek" Zabıta Memuru Ömer Azgın, "Kurban Bayramı dolayısıyla kaçak kurban kesim noktalarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Dükkan önleri, sokaklar ve boş araziler gibi belediyemizin belirlediği alanlar dışında kurban kesimi yapanlara müdahalede bulunuyoruz. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında gerekli idari işlemleri uyguluyoruz. Esenyurt Belediyesi olarak Kurban Bayramı süresince denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi.