EKONOMİ - 11 Temmuz 2020 Cumartesi 12:20

Bien ve Seranova iki marka tek çatı altına birleşiyor

A
A
A
Bien ve Seranova iki marka tek çatı altına birleşiyor

Uşak’ın en büyük seramik fabrikalarından olan ve mali sıkıntılar nedeniyle bir süredir kapalı bulunan Seranova Seramik’in, Türkiye’nin en güçlü seramik fabrikalarından biri olan Bien Seramik ile anlaşmaya vardığı belirtildi.

Uşak’ın en büyük seramik fabrikalarından olan ve mali sıkıntılar nedeniyle bir süredir kapalı bulunan Seranova Seramik’in, Türkiye’nin en güçlü seramik fabrikalarından biri olan Bien Seramik ile anlaşmaya vardığı belirtildi.


Mevcut işçisi ve personeliyle birlikte önümüzdeki günlerde yeniden açılacak olan Seranova Seramik ile ilgili ilk haberi Çimse-İş Uşak İl Temsilcisi Ali Murat Yalçındağ sosyal medya hesabından duyurdu. Umpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül,Bien Seramik Ceosu Muhittin Gümüşten Çimse-İş Uşak İl Temsilcisi Ali Murat Yalçındağ ve Umpaş Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül’ün danışmanı ve işadamı Salih Çitim’inde aralarında olduğu bir grup, bugün Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı’yı makamında ziyaret ederek konuyla ilgili bilgiler verdiler. Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı’ya Seranova Seramik’in kısa sürede açılacağını belirten Seranova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül,Bien Seramik ile anlaştıklarını ve dün imzaların atılarak Kurban Bayramı sonrası ilk startın verileceğini belirtti.



Tam kadro start verilecek


Çimse-İş Sendikası Uşak İl Temsilcisi Ali Murat Yalçındağ "Uzun süredir işçilerimizin mağduriyeti söz konusuydu. Özellikle pandemi döneminde oldukça zorlanan işçi ve emekçi kardeşlerimiz, Seranova Seramik’in değerli yöneticilerinin emek ve çabalarıyla çok yakında işbaşı yapacaklar. Bu anlaşmayla birlikte işçilerimiz ve emekçilerimiz yeniden işlerinin başına dönecekler" dedi.



İki marka tek çatı altında birleşiyor


Türkiye’nin en büyük markalarından biri olan Seranova Seramik bir çok ülkeye ihracatıyla aynı zamanda perakendede bayileri ve dağıtım filosuyla ekonomiye ciddi katkıları olan bir firma haline gelmişti. Şirketin eski yönetiminden kaynaklı bir takım mali sorunlar nedeniyle oldukça zorlu bir süreç yaşayan Seranova Seramik, geçtiğimiz günlerde yeniden açılacağını duyurmuş, ortaklarına ve çalışanlarına müjde vermişti. Bu müjdeli haberle birlikte artışa geçen Umpaş Holding hisseleri borsada yeniden tavan yapmış bu olumlu hava hisselerin 30 kuruşlardan 1 liraya kadar çıkmasına sebep olmuştu. Göreve geçtiği günden bu güne kadar Seranova Seramik’in yeniden start vermesi için aralıksız çaba sarfeden Umpaş Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül ve ekibi sonunda verdikleri sözü yerine getirerek yine Türkiye’nin en büyük markalarından biri olan Bien Seramik ile anlaşmaya vardı. Edindiğimiz bilgilere göre bu kez Seranova Seramik kadrosuna Uşak’ta Seramik Üretiminde deneyimli genç bir ismi de şirket yöneticilerine dahil ederek kadrosunu genişleteceği gelen bilgiler arasında. 2010 Yılından bu yana Seramik Üretimi sektöründe yönetici olarak çalışan konusunda uzman ve oldukça genç olduğu belirtilen isim konusunda detaylar verilmezken Seranova Seramik’in kısa zamanda yeniden start vererek üretim hayatına devam edeceği belirtildi.



Seranova Seramik ile Bien Seramik’in dün imzaladığı anlaşmanın ardından en geç Eylül ayı içinde start vereceği belirtilirken şirketin daha da büyüyerek pazarlama ağını genişleteceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de 400 kişilik aile kavgasında ortalık savaş alanına döndü: 8 yaralı, 17 gözaltı Şırnak’ın Cizre ilçesinde iki aile arasında çıkan ve yaklaşık 400 kişinin karıştığı taşlı sopalı kavgada 8 kişi yaralanırken, 17 kişi gözaltına alındı. Yaşanan arbede cep telefonu kameralarına da saniye saniye yansıdı. Edinilen bilgilere göre olay, saat 13.00 sıralarında Şırnak’ın Cizre ilçesi 84 Kavşak otobüs durakları civarı ile Cizre Halk Kütüphanesi önünde meydana geldi. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde, akraba oldukları öğrenilen iki aile arasında başlayan tartışmanın kısa sürede büyüyerek yaklaşık 350-400 kişinin karıştığı büyük bir kavgaya dönüştüğü belirlendi. Taş, sopa ve kesici aletlerin kullanıldığı kavga sırasında çevrede büyük panik yaşandı. Kavgada yaralanan 8 kişi, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, olaylara karıştığı tespit edilen toplam 17 kişi gözaltına alındı. Çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, kalabalığın birbirine saldırdığı ve polis ekiplerinin tarafları ayırmak için yoğun çaba harcadığı görüldü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.
İstanbul Fenerbahçe, Euroleague Final Four’da yaşanan aksaklıklarla ilgili resmi başvuruda bulundu Fenerbahçe, Atina’da düzenlenen Euroleague Final Four organizasyonunda taraftarların yaşadığı aksaklıklarla ilgili Euroleague yönetimine resmi olarak başvuru yapıldığını, kendilerine kapsamlı bir açıklama ve somut geri dönüş beklediklerini duyurdu. Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "22-24 Mayıs 2026 tarihlerinde Atina’da düzenlenen EuroLeague Final Four organizasyonu kapsamında, özellikle yarı final karşılaşması öncesinde ve sırasında yaşanan ciddi biletleme ve organizasyon aksaklıklarına ilişkin olarak EuroLeague nezdinde resmi girişimlerde bulunulmuştur. Kulübümüz tarafından yapılan başvuruda; taraftarlarımızın yaşadığı mağduriyetler, biletleme süreçlerinde ortaya çıkan operasyonel sorunlar, oturma düzenine ilişkin ciddi aksaklıklar ve organizasyon sürecinde yaşanan yönetim eksiklikleri detaylı şekilde kayıt altına alınmıştır. Başta taraftarlarımız olmak üzere, sporcularımızın ve teknik ekibimizin ailelerini de doğrudan etkileyen bu kabul edilemez sürece ilişkin tüm itirazlarımız ve değerlendirmelerimiz EuroLeague ile resmi olarak paylaşılmış; yaşanan aksaklıklara ilişkin kapsamlı bir açıklama ve somut geri dönüş beklentimiz de kendilerine açık şekilde iletilmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; taraftarlarımızın haklarının korunması, organizasyon süreçlerinde eşitlik ve şeffaflığın sağlanması ve benzer mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması adına sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.
Şırnak Şırnak’ta bayram alarmı: Bin 800 polisle "Huzur Şırnak" uygulaması Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, Kurban Bayramı arifesinde kent genelinde başlatılan "Huzur Şırnak" uygulaması öncesi açıklamalarda bulundu. Kentin huzur ve güvenliği için bin 800 polisin gece gündüz sahada görev yaptığını belirten Sazak, "Bizim için bayram ve tatil ayrımı yok. Şırnak’ın huzuru için 24 saat görevimizin başındayız" dedi. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan Şırnak İl Emniyet Müdürü Sazak, 9 günlük bayram tatilinin 4’üncü gününde olduklarını belirterek, şu ana kadar huzur ve güvenliği bozacak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi. Trafikte akışın kontrollü ve güvenli şekilde sürdüğünü ifade eden Sazak, tüm ekiplerin kent genelinde teyakkuz halinde olduğunu kaydetti. Valiliğin talimatları doğrultusunda güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını belirten Sazak, yaklaşık bin 800 polisin il merkezi ile birlikte 6 ilçede aktif olarak görev yaptığını söyledi. Bayram arifesinde vatandaşların huzur içerisinde bayrama girmesi için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Sazak, saat 21.00 itibarıyla il merkezi ve tüm ilçelerde eş zamanlı "Huzur Şırnak" uygulamasının başlatılacağını açıkladı. 600 personelin katılımıyla gerçekleştirilecek uygulamanın amacının suç ve suçlularla mücadeleyi daha da güçlendirmek olduğunu vurgulayan Sazak, "Şırnak’ın Beytüşşebap’ından İdil’ine kadar tüm sokaklarında ekiplerimiz görev başında olacak. Şırnak’ın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu. Emniyet teşkilatının bayram tatili boyunca tam kadro görev yapacağını belirten Sazak, "Biz Şırnak’ın emniyetiyiz" sloganını hatırlatarak, tüm Şırnaklı vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.