MAGAZİN - 02 Eylül 2022 Cuma 10:47

Uşak’ın kurtuluşunda Manga rüzgarı esti

A
A
A
Uşak’ın kurtuluşunda Manga rüzgarı esti

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Uşak Merkez’de Manga grubu sahne aldı. Çok sayıda sevenlerinin katıldığı konserde renkli görüntüler ortaya çıktı.



Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.senesine özel Uşak Belediyesi’nin etkinlikleri hız kesmeden sürdü. Kutlamalar çerçevesinde Uşak’ın en işlek meydanı olarak bilinen Ata Park Meydanı’nda dünyaca ünlü rock grubu “Manga” sahne aldı. Binlerce vatandaşın katıldığı konserde bir çok renkli görüntüler ortaya çıkarken grubun solisti Ferman’ın Uşakspor atkısı taktığı anlarda vatandaşlar tarafından alkışlandı. Konser sonunda Uşak Belediye Başkanı rock grubuna çeşitli hediyeler taktim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da bayram öncesi güvenlik ve sağlık tedbirleri artırıldı Erzincan Valiliği, Ramazan Bayramı öncesinde il genelinde alınan güvenlik, trafik ve sağlık tedbirlerini açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 20 Mart 2026 Cuma günü başlayacak bayram tatili süresince vatandaşların huzur ve güven içinde bayram geçirebilmesi için tüm ilgili kurumların eş zamanlı olarak sahada olacağı bildirildi. Açıklamada, valilik koordinasyonunda Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ve Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bayram boyunca 140 ekip ve 1.164 personelin görev yapacağı belirtilerek, asayiş ve trafik denetimlerinin aralıksız sürdürüleceği ifade edildi. Trafik kazalarının önlenmesi, yoğunluğun kontrol altına alınması ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla tüm birimlerin teyakkuz halinde olacağı vurgulanan açıklamada, vatandaşlara trafik kurallarına uyma çağrısı yapıldı. Sağlık hizmetlerine ilişkin bilgilendirmede ise Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bayram süresince 438 personelin görev yapacağı kaydedildi. Personelin 110’unun acil servislerde, 276’sının diğer servislerde, 18’inin Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 36’sının ise evde sağlık hizmetlerinde çalışacağı bildirildi. Ayrıca 20 ambulans ve 10 evde sağlık aracıyla kesintisiz hizmet sunulacağı belirtildi. Öte yandan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin halk sağlığı ve güvenli gıda arzı için bayram boyunca sahada olacağı, 14 gıda denetçisinin görev yapacağı ifade edildi. Elektrik, su, doğalgaz ve iletişim hizmetlerinde yaşanabilecek arızalara karşı ilgili kurumların gerekli önlemleri aldığı belirtilen açıklamada, itfaiye ekiplerinin de olası yangın ve benzeri durumlara karşı hazır bekletileceği kaydedildi. Açıklamada ayrıca Erzincan Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin fahiş fiyat ve tarife denetimlerini sürdüreceği, 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde ise 21 personelin görev yapacağı bildirildi.