EĞİTİM - 23 Eylül 2022 Cuma 16:41

Uşak Üniversitesi’nde yeni öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi

A
A
A
Uşak Üniversitesi’nde yeni öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi

Uşak Üniversitesi’nde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda kayıt yaptıran yeni öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi.

Uşak Üniversitesi’nde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda kayıt yaptıran yeni öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi.



Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için düzenlenen oryantasyona Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da katıldı. Rektör Savaş, Uşak Üniversitesini tanıtan bir sunum yaparak öğrencilere öğretim hayatlarını en verimli şekilde nasıl tamamlayacaklarını anlattı.


Prof. Dr. Savaş öğrencileri; öğrenci odaklı ve kaliteli yükseköğretim hizmeti sunmayı amaç edinen Uşak Üniversitesini seçtiklerinden dolayı tebrik etti. Sohbet havasında geçen buluşmada Prof. Dr. Savaş, “Her zaman söylüyorum, kampüsümüz sizlerle güzel. Sizlerin sınıflardaki, laboratuvarlardaki ve sosyal alanlardaki varlığından güç alıyoruz. Uşak Üniversitesi ailesi olarak siz değerli öğrencilerimizle yeni eğitim-öğretim yılına sevinçle, heyecanla, mutlulukla başladık. Uşak Üniversitesine hoş geldiniz.” dedi.



Üniversite eğitiminin, kişinin hayatındaki önemli yolculuklardan biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Savaş, gençlere tavsiyelerde bulundu. Üniversite eğitimi sırasında kişinin hedeflerini iyi belirlemesini ve bu hedeflere ulaşma yolunda çalışması gerektiğinin altını çizen Rektör Savaş, “Sizler bizim için, bu ülkenin geleceği için önemlisiniz. Uşak Üniversitesi olarak sizleri, gelecek planlamanızda nitelikli rehberlik anlamında her zaman destekliyoruz. Biz sizi iyi bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Elbette siz de hedeflerinize ulaşmada çalışmayı ihmal etmemelisiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilin, istek, dilek ve şikayetlerinizi bize iletin. Başarılı ve üretken bir üniversite hayatı geçirmenizi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.



Eğitim sürelerini zamanında ve en verimli şekilde tamamlayabilmeleri adına öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Savaş, “Size sunduğumuz imkanları etkin ve verimli bir şekilde değerlendirdiğinizde, ulusal ve uluslararası başarılar elde edeceğinize inancım tamdır” dedi.



“Kendiniz için, aileniz için ve bu millet için bir idealiniz olsun”


Değişen dünya düzeninde eğitim, öğretim yöntem ve teknolojilerinin yanı sıra, düşünme biçimlerinin de bu hızlı değişimin içinde yer aldığının altını çizen Prof. Dr. Savaş, “Hızla değişen dünyada kendinize yer edinmenizin en önemli koşulları çok çalışmak, hayata farklı açılardan bakabilmek ve en az bir yabancı dil bilmek zorunda olmanızdır. Artık günümüzde sizin yaşınızda gençler büyük işlere imza atıyor. Sosyal medya araçlarını icat edenler ve bu icatlar sayesinde milyon dolarlar cirolar elde edenler bu gençler. Unutmayınız ki Fatih Sultan Mehmet 11 yaşında İstanbul’u fethetmeyi aklına koymuştu ve 5 dil biliyordu. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler yapılamaz denileni yapıp, bu ülkeyi daha da ileriye götürecek kişilersiniz. Yapılacak en iyi şey hedefe odaklanmaktır. Sizlerin önemli işlere imza atacağınıza inanıyoruz. Kendiniz için, aileniz için bu millet için bir hedefiniz ve idealiniz olsun. Hedefinize ulaşmak için çok çalışmanız gerektiğini unutmayın.” diye konuştu.



Konuşmasının ardından 1 Eylül Kampüsü rektörlük binası önünde kurulan “Ulusal ve Uluslararası Öğrenci Toplulukları” stantlarını gezen Prof. Dr. Savaş, öğrencilerle sohbet ederek topluluklar hakkında bilgi aldı. Oryantasyon Programı, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salonda; Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü ile Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere bilgi verilmesiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da turunçgil bahçelerinde doğa dostu mücadele dönemi başladı Muğla’da turunçgil üretiminde kimyasal mücadeleyi azaltıp doğal dengeyi korumayı hedefleyen "Biyotop Temelli Sürdürülebilir Mücadele" çalışmaları başladı. Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da pilot olarak yürütülen proje ile faydalı organizmaların yaşam alanları güçlendirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bitki Sağlığı Programı kapsamında Muğla genelindeki turunçgil bahçelerinde "Biyotop Temelli Sürdürülebilir Mücadele" çalışmaları resmen başlatıldı. Doğal dengeyi merkeze alan proje kapsamında Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçeleri pilot bölge olarak belirlendi. İlçelerde biyotop bahçelerinin oluşturulmasına yönelik saha uygulamaları, uzman ekipler ve üreticilerin katılımıyla başladı. Çalışma ile kimyasal mücadele yerine, zararlılarla mücadelede etkili olan faydalı organizmaların yaşam alanlarının zenginleştirilmesi hedefleniyor. Böylece turunçgil üretim alanlarında biyolojik mücadelenin güçlendirilmesi ve çevre dostu üretim anlayışının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, projenin sürdürülebilir tarım açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, "Doğal dengeyi koruyan, çevre dostu ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla Muğla’nın bereketli topraklarını geleceğe hazırlıyoruz. Biyotop bahçeleri sayesinde ekosistemi destekleyerek turunçgil kalitemizi dünya standartlarında korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yetkililer, proje kapsamında üreticilere yönelik bilgilendirme ve saha çalışmalarının da devam edeceğini kaydetti.
Bursa (Özel) Türkiye’nin konuştuğu cinayet anının görüntüleri ortaya çıktı Bursa’nın Yıldırım ilçesinde eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sevgi Yandık’ın son anlarına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, katil zanlısı Doğan Ş.’nin genç kadını evden alıp 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte parka götürdüğü, ardından da tartışmanın başladığı anlar yer aldı. Öfkeli adamın eşini daha önce de 7 yerinden bıçakladığı öğrenilirken, güvenlik kameraları görüntülerinde ise "Öl, öl" diye bağırdığı anlar yürek burktu. Öte yandan, bir görgü şahidinin gelmemesi üzerine dava 8 Temmuz’a ertelendi. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşanan trajik olay Türkiye gündemine gelmişti. Olay 27 Ağustos 2025 tarihinde saat 22.00 sıralarında İncirli Caddesi’nde meydana geldi. Annesiyle yaşayan 27 yaşındaki Sevgi Yandık, eski eşi 32 yaşındaki Doğan Ş. tarafından "konuşmak" bahanesiyle dışarı çağrıldı. 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte evden çıkan genç kadın, Doğan Ş. ile parkta buluştu. Kısa sürede büyüyen tartışmada Doğan Ş., yanında getirdiği bıçakla eski eşini parkta çocuğunun gözü önünde defalarca bıçakladı. Kanlar içinde yere yığılan Sevgi Yandık, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olay sonrası kaçan Doğan Ş., bir süre sonra karakola giderek teslim oldu ve sorgusunun ardından tutuklandı. Ortaya çıkan yeni güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelinin Sevgi Yandık ve çocuğuyla birlikte parka yürüdüğü anlar saniye saniye kaydedildi. "Öl" diye bağırdı, arkasına bakmadan gitti Ayrıca, ortaya çıkan son güvenlik kamerası görüntülerinde zanlı Doğan Ş.’nin olay anında eski eşi Sevgi Yandık’ı bıçaklarken "Öl, öl" diye bağırması yürek burktu. Cinayet soruşturması kapsamında bugün 20’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava ise bir görgü şahidinin gelmemesi üzerine 8 Temmuz’a ertelendi. Acılı aile, adalet için davanın görüleceği günü bekliyor.
Bursa Türkiye’nin konuştuğu cinayet anının görüntüleri ortaya çıktı Bursa’nın Yıldırım ilçesinde eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sevgi Yandık’ın son anlarına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, katil zanlısı Doğan Ş.’nin genç kadını evden alıp 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte parka götürdüğü, ardından da tartışmanın başladığı anlar yer aldı. Öfkeli adamın eşini daha önce de 7 yerinden bıçakladığı öğrenilirken, güvenlik kameraları görüntülerinde ise "Öl, öl" diye bağırdığı anlar yürek burktu. Ayrıca, dava da ertelendi. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşanan trajik olay Türkiye gündemine gelmişti. Olay 27 Ağustos gecesi saat 22.00 sıralarında İncirli Caddesi’nde meydana geldi. Annesiyle yaşayan 27 yaşındaki Sevgi Yandık, eski eşi 32 yaşındaki Doğan Ş. tarafından "konuşmak" bahanesiyle dışarı çağrıldı. 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte evden çıkan genç kadın, Doğan Ş. ile parkta buluştu. Kısa sürede büyüyen tartışmada Doğan Ş., yanında getirdiği bıçakla eski eşini parkta çocuğunun gözü önünde defalarca bıçakladı. Kanlar içinde yere yığılan Sevgi Yandık, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olay sonrası kaçan şüpheli Doğan Ş., bir süre sonra karakola giderek teslim oldu ve sorgusunun ardından tutuklandı. Ortaya çıkan yeni güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelinin Sevgi Yandık ve çocuğuyla birlikte parka yürüdüğü anlar saniye saniye kaydedildi. "Öl diye bağırdı, arkasına bakmadan gitti Ayrıca, ortaya çıkan son güvenlik kamerası görüntülerinde şüpheli Doğan Ş.’nin olay anında eski eşi Sevgi Yandık’ı bıçaklarken "Öl, öl" diye bağırması yürek burktu. Cinayet soruşturması kapsamında bugün 20’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava ise bir görgü şahidinin gelmemesi üzerine 8 Temmuz’a ertelendi. Acılı aile, adalet için davanın görüleceği günü bekliyor.
Kayseri Öğrencilerden askeri saha operasyonlarına otonom müdahale aracı Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 7.’si düzenlenen Bilim Şenliği’nde öğrenciler projelerini sergiledi. Öğrenciler, geliştirdiği Kuzgun isimli İHA ile operasyon bölgelerinde otonom olarak kolaylık sağlamayı hedefliyor. Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 7. Bilim Şenliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte öğrenciler geliştirdikleri projeleri stantlarda sergiledi. Okul öğrencileri geliştirdikleri Kuzgun isimli İHA ve Kudret isimli insansız kara aracı ile yine kendi geliştirdikleri Yavuz-27 isimli elektronik tetikleme sistemi ile askeri saha operasyonlarında tam otonom olarak kolaylık sağlamayı hedefliyor. Projeleri ile ilgili bilgi veren Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü 11. sınıf öğrencisi Oğuzhan Tuna Denizhan, "Geliştirmiş olduğumuz Kuzgun adlı insansız hava aracımız, operasyon bölgelerinde askeri sahalarda operasyon öncesinde kamikaze görevi ve çevre izleme görevine sahip Kudret adlı bir insansız kara aracı bırakabilmektedir. İnsansız kara aracımız operasyon bölgelerinde görüntü aktararak hem olması muhtemel bir tehlikeye karşı önlem alınmasını sağlıyor hem de aynı zamanda kamikaze görevlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Yavuz-27 adlı elektronik tetikleme sistemimiz var ve bunu da kendimiz geliştirdik. Elektronik tetikleme sistemimiz de operasyon bölgelerine bırakıldıktan sonra Kudret’in görevini sorunsuz bir hassasiyetle gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Yanıcı barut ve patlayıcı maddeleri tetiklememize yardımcı oluyor. GSM ve radyo frekansı kumandalarla beraber Yavuz-27’yi kontrol edebiliyoruz. Nihai amacımız projemizin ilerleyen süreçte envantere alınması. Ayrıca gençliğin de teknolojiye olan ilgi ve hassasiyetini de arttırmayı hedefliyoruz" dedi. Elektrik Elektronik Öğretmeni ve TÜBİTAK 4006 Fuar Organizasyon Sorumlusu Mehmet Şahin ise, "Bilim Şenliği’nde amacımız öğrencilerimizin öncelikle somut bilimsel projelere katkı sunması, içinde olması ve onu tanıtması. Bir şeyleri ortaya çıkarırken yaşanan prosesleri bizzat içinde olarak faaliyette bulunmalarıdır. Burada toplam 20 tane proje ve her projede de en az 2 öğrenci olarak toplamda 60’a yakın öğrenci var. Amacımız bilimine ve ülkesine sahip çıkacak şekilde bir takım yararlı faaliyetlerle çocukları haşır neşir etmek. Bilime yatkın hale getirmek" ifadelerini kullandı. (EK
Aydın Otizmli öğrencilerin eserleri büyük beğeni topladı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerde otizmli öğrencilerin hazırladığı eserler sanatseverlerden tam not alırken, Engelsiz Buluşma ve fidan dikim etkinlikleri de yoğun katılımla gerçekleştirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Engelliler Haftası kapsamında her yaştan vatandaşı birbirinden anlamlı etkinliklerle buluşturdu. Başkan Çerçioğlu tarafından Aydın’a kazandırılan Otizm Destek Merkezleri’nin öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Bizde Varız’ yıl sonu sergisi, Aydın Tekstil Park Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu. Öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin yer aldığı sergi vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Serginin açılışına katılan aileler ve vatandaşlar, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları ilgiyle inceledi. Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir diğer program ise Aydın Büyükşehir Belediyesi Engelliler Korusu’nda gerçekleştirildi. ‘Benim de Ağacım Var’ etkinliğinde öğrenciler, aileleriyle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlikte renkli görüntüler oluşurken, çocuklar ve aileleri keyifli anlar yaşadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerden bir diğeri ise Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Engelsiz Buluşma Etkinliği oldu. Engelli dernekleri ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Başkan Çerçioğlu, toplumun her kesiminden vatandaşa yönelik çalışmalarının devam edeceğini belirterek "Aydınımızın dört bir yanında her yaştan vatandaşımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Engelliler Haftası kapsamında kentimizin farklı noktalarında hemşehrilerimizi etkinliklerimiz ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduk. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Etkinliklerden memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar da Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.