ASAYİŞ - 04 Kasım 2022 Cuma 22:24

Öldürüldükten sonra gömülen çiftin davasında tanık kardeş konuştu

A
A
A
Öldürüldükten sonra gömülen çiftin davasında tanık kardeş konuştu

Kırşehir’de 2020 yılında öldürüldükten sonra gömülen Vildan ve Osman Çelik çiftinin davasında Çelik’in kardeşi olay gününü anlattı.

Kırşehir’de 2020 yılında öldürüldükten sonra gömülen Vildan ve Osman Çelik çiftinin davasında Çelik’in kardeşi olay gününü anlattı.


Edinilen bilgiye göre, Osman Çelik’ten (25) haber alamayan yakınları, jandarmayı arayarak ihbarda bulunmuş, ihbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri Osman Çelik’in en son Kaman ilçesine bağlı Bayramözü köyünde olduğunu tespit etmişti. Köyde geniş çapta arama yapan ekipler, Osman Çelik ve yeni evlendiği karısı Vildan Çelik’i (24) toprağa gömülmüş halde ölü olarak bulmuş, olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi tutuklanmıştı.


29 Ocak günü ise tutuklu sanıklardan M.S., adli kontrol şartıyla serbest kalırken 26 Temmuz günü ise Vildan Çelik’in annesi K.İ, ablası H.S. ve B.İ. suçun mahiyetinin değişme ihtimali ve tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.


Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davaya 5 tutuklu şahıs ve öldürülen Vildan Çelik’in kardeşi B.İ. (18) Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tanık B.İ., ablası Vildan Çelik’in dini nikahlı eşi R.İ. tarafından darp ve işkenceye maruz kaldığını, bundan kaynaklı evden kaçtığını söyledi. Bununla birlikte ablasının boynuna, R.İ.’nin kemer takarak da işkenceler yaptığını söyleyen B.İ., yapılan bu işkencelerden babası V.İ.’nin haberdar olduğunu ancak “Onunla evlisin, bir şey yapamam” diye tepki verdiğini belirtti. Vildan Çelik’in Osman Çelik’le olan ilişkisini de olaydan 2-3 ay öncesinden öğrendiğini ifade eden B.İ., “Ablam kaçtıktan sonra telefonla görüşüyordum. Belli bir süre sonra Osman abi ile evlendiklerini söyledi. Aile fertlerim ağız birliği ile babamın ağır hasta olduğunu ablama söyleyerek gelmesi için ikna ettiler. Ablamlar gelmeden önce dini nikahlı eşi geleceğini öğrenmiş. Babamlar odun kırarken babamın yanına gelerek ‘Vildan gelecekmiş’ dedi. Babam da ‘Biliyorum, senin burada ne işin var. Sen git’ dedi. Annem ve babam onu gönderdi. Ablam geldiğinde evli olduklarını kimse bilmiyordu. Ablamlar geldikten sonra kuzenim geldi diye ben kapıyı açarken bir anda eniştem R.İ. ve abim R.İ. içeri girdi, ellerindeki sopayla Osman abiye saldırdılar. Evdekiler ayırmaya çalışırken eniştem R.İ. mutfaktan aldığı bıçakla Osman abiyi bıçakladı, yoğun kan akmaya başlayınca da banyoya taşıdı. Banyoda benden kalın ip ve eşarp istedi. Korktuğum için vermek zorunda kaldım. 1 saate yakın bir süre sonra Osman abiyi salona getirdiler. Yanlarındaki 2 leğene yüz üstü yatırıp kıyafetlerini de sobada yaktılar. Hava kararınca annem Osman abiyi hastanelere götürmeleri için uğraştı ama annemi azarladılar, biraz süre geçince de Osman abiyi ve ablamı hastaneye götüreceklerini söyleyerek babam, abim, eniştem ve birkaç akrabam evden çıktılar. İlk küçük abim geldi, ağlayan annemi sakinleştirdi. Ben mutfakta otururken babam bana ‘Senin de kanını böyle akıtırım’ dedi. Oradan ağlayarak uzaklaşırken büyük abim R.İ.’nin kanlı kıyafetlerini değiştirdiğini gördüm. Yaşanan olaydan sonra eniştem R.İ.’nin ablama tabanca verdiğini ve Osman abiye sıkması istediğini, sıkmayınca da ablama 3 el, Osman abiye ise 6 el ateş ederek öldürdüğünü, bir sonraki gün de babamın talimatlarıyla ablam ve Osman abinin gömüldüğünü öğrendim” dedi.


Tanık B.İ.’nin dinlenmesinin ardından tutuklu şahısların ve avukatlarının tanık beyanına ilişkin savunmalarını dinlemesiyle birlikte tutuklu şahısların tutuklu hallerinin devamına ve mahkemenin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Batman’da 50 yıllık cami yıkıldı, minaresi kaldı Batman’da Seyitler ile Güneykent mahallelerinin birleşim noktasında bulunan yaklaşık 50 yıllık cami, kullanım ömrünü tamamlaması ve tavanında çökme meydana gelmesi nedeniyle yıkıldı. Caminin yalnızca minaresi ayakta kalırken, mahalle sakinleri yeniden yapılması için hayırseverlerden destek bekliyor. Seyitler Mahalle muhtarı Süleyman Rüzgar, caminin uzun yıllardır vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi. Yaklaşık 50 yıldan beri vatandaşların bu camide ibadet ettiğini belirten Rüzgar, "Son zamanlarda özelliğini kaybetti. Caminin tavanı çökmeye başladı. Tavan çöktükten sonra yıkmak zorunda kaldık. Cami cemaati dağılmaya başladı. Mahalleli olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne gittik. Ekipler gelip caminin durumuna baktı ve camiyi mühürledi. Ardından yıkım kararı alındı. Camimizi yıktık, sadece minaresi kaldı. Gelen insanlar sadece caminin minaresini görüp gidiyorlar. Allah’ın izniyle camimizi yeniden yapmaya başlayacağız" dedi. Güneykent Mahalle muhtarı Salih Cihan ise caminin iki mahalleyi bir arada tutan önemli bir ibadethane olduğunu ifade ederek, "50 yıllık camimiz iki mahalleyi bir arada tutuyordu. Vatandaşlarımız burada ibadet yapıyordu. Son zamanlarda tavanları çöktü. Tekrar camimizi yapmak için hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Mehmet Direk de caminin mahalle için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "50 yıllık bir camimiz vardı ve artık kullanılmayacak durumdaydı. Yetkililer yıkım kararı aldı. Camimizin konumu ana cadde üzerinde, iki mahallenin tam ortasında bulunuyor. Şu anda uzak noktalara gidip namaz kılıyoruz. Camimizin cemaati dağılıyor. Hayırseverlerden ve yetkililerden destek bekliyoruz. Camimizi yeniden yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Zonguldak Zonguldak’ta Eczacılık Günü paneli düzenlendi 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında 17. Bölge Zonguldak Eczacı Odası tarafından düzenlenen panelde, eczacıların sağlık sistemindeki rolü ve mesleki sorunlar ele alındı. Oda konferans salonunda gerçekleştirilen panele,TEB Genel Başkanı Ecz. Mehmet İrfan Demirci, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Mustafa Özkan Gün, BEUN Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Sait Yücel ve çok sayıda akademisyen ile eczacı katıldı. Programda konuşan TEB Genel Başkanı Mehmet İrfan Demirci, eczacıların sağlık sistemindeki önemine dikkat çekerek, "Birinci basamak sağlık hizmetinin merkezinde eczacılar olmalı" dedi. İnternet üzerinden ilaç ve gıda takviyesi satışına ilişkin düzenlemelere de tepki gösteren Demirci, bu uygulamaların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Esra Geyikli ise açılış konuşmasında mesleki dayanışmanın önemine vurgu yaparak, bu tür organizasyonların sektör açısından büyük değer taşıdığını söyledi. Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem de eczacıların toplum sağlığının korunmasında büyük emek ve sorumluluk üstlendiğini belirterek, " Toplum sağlığının korunmasında büyük emek ve sorumluluk üstlenen tüm eczacılarımızın Eczacılık Bayramı’nı kutluyor, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.