GÜNDEM - 24 Ocak 2026 Cumartesi 18:06

AK Parti Uşak eski Milletvekili Altay son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
AK Parti Uşak eski Milletvekili Altay son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir kanser tedavisi gören AK Parti Uşak eski Milletvekili Mehmet Altay, Uşak’ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.



Mehmet Altay’ın 16 Ocak’ta Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine 20 Ocak’tan itibaren yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü belirtildi. Altay, dün hastanede hayatını kaybetti.



Altay’ın cenazesi, tören öncesinde Uşak merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan evinin önüne getirilerek ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Ardından naaşı Ulubey ilçesindeki Halil Efendi Camii’ne götürüldü. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Altay’ın naaşı Ulubey Mezarlığı’nda defnedildi.



Cenaze törenine Altay’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uşak Valisi Naci Aktaş, Artvin Valisi Turan Ergün, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, AK Parti Grup Başkanvekilleri Bahadır Yenişehiroğlu ve Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, milletvekilleri, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Cenaze namazının ardından konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç; "Çok değerli bir kardeşimizdi, özü sözü bir. İçi dışı bir bi kardeşimizdi. Çalışkanlığıyla, sevecenliğiyle, kadirşinaslığıyla temayül ettiğimiz bir kardeşimizdi. Tabi son zamanlarda bir rahatsızlık geçirdi. Ve rahatsızlığı neticesinde Rabbim... Bugün ebediyete uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun. Eşine çocuklarına Rabbim sabır versin. Bütün arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Uşak ilimize önemli hizmetleriyle uzun süre burada siyaset yaptı. Önemli çalışmalar yaptı. Uşak’ı da çok severdi. Uşaklı hemşehrilerimize de bir kez daha başsağlığı diliyorum." dedi.



AK Parti Uşak eski Milletvekili Altay son yolculuğuna uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray’da 3 değişiklik Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Atletico Madrid maçının 11’ine göre Fatih Karagümrük karşısına 3 değişiklikle çıktı. Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Atletico Madrid maçının 11’ine göre Karagümrük karşısında 3 değişiklik yaptı. Buruk; Eren Elmalı, Mario Lemina ve Leroy Sane’nin yerine Ismail Jakobs, İlkay Gündoğan ve Gabriel Sara’ya görev verdi. Sarı-kırmızılılarda takımla çalışmalara başlayan Wilfried Singo teknik heyet kararıyla kadroda yer almazken, sakatlığı devam eden Arda Ünyay da kadroda bulunuyor. Yeni transfer Noa Lang da kadroda yer almadı. Ismail Jakobs 7 maç sonra 11’de Galatasaray’da Senegalli sol bek Ismail Jakobs, Fatih Karagümrük müsabakasıyla 11’e döndü. Son olarak Antalyaspor ile deplasmandaki mücadelede 11’de görev alan Jakobs, daha sonraki 6 maçta Afrika Uluslar Kupası’nda olmasından dolayı oynamazken, geçtiğimiz çarşamba günkü Atletico Madrid karşılaşmasında ise sonradan oyuna dahil oldu. Leroy Sane yedek kulübesinde Sarı-kırmızılılarda Alman futbolcu Leroy Sane yedek kulübesinde bekledi. Süper Lig’de son olarak 8. haftada RAMS Park’ta oynanan Beşiktaş derbisinde yedeklerde yer alan Sane, daha sonraki 10 müsabakada 11’de başladı. Öte yandan 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon ligde 17 maçta 11’de görev aldı. Galatasaray’ın 11’i Galatasaray mücadeleye; Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, İlkay Gündoğan, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz ve Victor Osimhen 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Günay Güvenç, Batuhan Şen, Mauro Icardi, Leroy Sane, Eren Elmalı, Ahmed Kutucu, Kaan Ayhan, Gökdeniz Gürpüz, Kazımcan Karataş ve Mario Lemina bekledi. Taraftarlar takımını yalnız bırakmadı Galatasaraylı taraftarlar, Fatih Karagümrük deplasmanında takımını yalnız bırakmadı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda kendilerine ayrılan bölümünde maçı takip eden sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla futbolcuları maça hazırladı.