POLİTİKA - 28 Eylül 2025 Pazar 09:28

CHP Genel Başkanı Özel, Uşak Belediyesi Ferdi Zeyrek Amfi Salonu açılışına katıldı

A
A
A
CHP Genel Başkanı Özel, Uşak Belediyesi Ferdi Zeyrek Amfi Salonu açılışına katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yenilenen ve restore edilerek hizmete açılan Uşak Belediyesi Ferdi Zeyrek Amfi Salonu’nun açılış programına katıldı.


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Belediye Başkanı Özkan Yalım tarafından yenilen ve restore edilerek hizmete açılan Uşak Belediyesi Ferdi Zeyrek Amfi Salonu’nun açılış programına katıldı. Açılışa, salonun ismini taşıyan merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek de katıldı.


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Nurcan Zeyrek konuşmasında, "Bugün görüyorum ki Ferdi’nin hayalleri, idealleri Manisa’yı aşıyor ve yaşamaya devam ediyor. Ve ben inanıyorum ki Ferdi’nin adının yaşatıldığı her tesiste etkinlikler yapıldıkça onun ruhu da orada olacaktır. Emeği geçen herkese bir kez daha en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel tesisin Uşaklılara hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.


Nurcan Zeyrek’in konuşmasının ardından merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in anısına video gösterimi oldu.


Ardından konuşma yapan Genel Başkan Özel ise, "Bugün burada bir amfi tiyatronun yeniden açılışını yapacağız. Ancak Ferdi’nin adını taşımasıyla çok anlamlı. Ferdi Başkan’ın adını Türkiye’de taşıyan, sadece Manisa’da değil Türkiye’de yüzlerce belediyelerimiz hizmetler yapıyorlar. Kent lokantaları, halk ekmek büfeleri, kreşler, öğrenci yurtlarına ismi veriliyor. Ama bugün biraz önce Nurcan kardeşimin de dikkat çektiği gibi burada Ferdi’nin ve benim bir ortak hayalimiz gerçekleşmişti. Bizim Ferdi ile en ortak yanımız şuydu. Aynı hayali kurabilmek, birbirinin hayalini paylaşabilmek ve o hayali gerçekleştirmek için durmadan çalışmak Ferdi ile bizim ortak yanımızdı" dedi.


Özel sözlerine şöyle devam etti: "Bugün geldiğimiz yerde bu 4 bin kişi kapasiteli amfi tiyatroya ismi verilmiş. Tabii buranın daha önceden 2002 yılında daha önceki belediye başkanı sırasında Ali Bey tarafından yapıldığını ve onun bu eseri buraya kazandırdığının hakkını teslim edelim. Ama sonrasında çok metruk bir halde kalmıştı. Baştan aşağı yenilendi ve Ferdi kardeşimin adı verildi."


Ferdi Zeyrek adına vakıf kurulacağını aktaran Özel, "Ferdi Zeyrek kardeşimi bir kez daha rahmetle, özlemle, minnetle anıyorum. Pazartesi günü sevgili Nurcan, Manisa’daki bir lansmanla Ferdi Zeyrek Vakfı’nı hayata geçirecek, tanıtımını yapacak. Ferdi Zeyrek’in vefatında biz ne yapabiliriz diyen herkesi Ferdi Zeyrek Vakfı’na destek olmaya, kimsesiz çocukların okumasına, yoksulların burs almasına katkı vermeye ve bu büyük dünyanın en iyi insanının bu iyilik hareketini vakıfta sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinize saygılar sunuyorum, iyi ki varsınız" diye konuştu.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek amfi tiyatro resmî olarak hizmete açıldı. Daha sonra hediye takdimleri gerçekleştirildi.


Programının devamında Özgür Özel ve beraberindeki heyet, amfi tiyatro sahnesinde düzenlenen Fazıl Say ve Serenad Bağcan konserine katıldı.



CHP Genel Başkanı Özel, Uşak Belediyesi Ferdi Zeyrek Amfi Salonu açılışına katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna yükseldi Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında deplasmanda İtalyan ekibi Juventus’a uzatmalarda 3-2 mağlup olmasına rağmen ilk maçı 5-2’lik skorla kazandığından dolayı adını son 16 turuna yazdırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında Galatasaray deplasmanda İtalyan ekibi Juventus ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, 90 dakikasını 3-0 geride tamamladığı müsabakadan uzatmalarda bulduğu gollerle 3-2 mağlup ayrıldı. İlk maçı İstanbul’da 5-2 kazanan Aslan, bu sonuçla adını son 16 turuna yazdırdı. Galatasaray, Juventus ile Avrupa kupalarında 8. kez rakip oldu. Sarı-kırmızılılar, bu maçla İtalyan ekibine 2. kez yenildi. Diğer müsabakalarda sarı-kırmızılılar 3 galibiyet elde ederken, 3 karşılaşma da berabere sona erdi. Bu mücadelelerde Aslan; 16 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. 2013-2014 sezonundan sonra ilk kez son 16’da Galatasaray, Juventus karşısında istediği sonucu aldı ve yoluna son 16 turunda devam etti. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda son olarak 2013-2014 sezonunda mücadele etti. Cimbom bu sonuçla 12 yıl sonra son 16 turunda yer alacak. Devler Ligi’nde 7. kez son 16 turunda Şampiyonlar Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda 18. kez yer alan sarı-kırmızılılar, 7. defa adını son 16 turuna yazdırdı. Cimbom daha önce 1993-1994, 1994-1995, 2000-2001, 2001-2002, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Devler Ligi’nde son 16 turunda yer aldı. Victor Osimhen, Şampiyonlar Ligi’nde 7. golünü attı Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, Juventus karşısında sarı-kırmızılıların ilk golünü kaydetti. Müsabakanın 105+1. dakikasında Barış Alper Yılmaz’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Osimhen, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 3-1 oldu. 27 yaşındaki futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde 7. golünü kaydetti. Bu sezon Süper Lig’de de 9 gol atan Osimhen, toplamdaki gol sayısını 16’ya çıkardı. Osimhen ayrıca maçın oyuncusu ödülünü kazandı. Barış Alper Yılmaz, Şampiyonlar Ligi’nde ilk golünü kaydetti Sarı-kırmızılı futbolcu Barış Alper Yılmaz, karşılaşmanın 119. dakikasında attığı golle maçın skorunu tayin etti. Orta sahadan Wilfried Singo’nun ara pasında defansın arkasına sarkan Barış Alper, ceza sahası içinde yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 3-2’ye getirdi. 25 yaşındaki futbolcu böylece kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi golünü kaydetti. Ligde 6, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa’da da 1’er golü bulunan sarı-kırmızılı futbolcu, toplamdaki gol sayısı 9 yaptı. Rakip Liverpool veya Tottenham olacak Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu kura çekimi cuma günü yapılacak. Galatasaray, bu turda Liverpool ya da Tottenham’dan biriyle eşleşecek. Sarı-kırmızılılar, Liverpool ile bu sezon lig aşamasında karşılaşırken, Tottenham ile de geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oynamıştı.