KÜLTÜR SANAT - 13 Aralık 2023 Çarşamba 09:47

Eğitici kurslar kişisel gelişimin ve sosyal etkileşimin ortak noktası oldu

A
A
A
Eğitici kurslar kişisel gelişimin ve sosyal etkileşimin ortak noktası oldu

Uşak Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (USMEK), vatandaşları birbirinden renkli, sosyal ve eğitici kurslarda bir araya getirmeye devam ediyor. 8 farklı noktada kursiyerlerle buluşan USMEK, yeni hobiler edinirken sosyalleşmek isteyen Uşaklıların da ortak noktası oluyor.



Kurslara katılan vatandaşlar, kursların onlara sağladığı katkılardan ve sunulan tüm hizmetlerden büyük memnuniyet duyuyor. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a kendilerine sağladığı bu imkandan dolayı her fırsatta teşekkürlerini ileten kursiyerler; atölyelerde yeni hobiler kazandıklarını ve geleceklerine yatırım yaptıklarını belirttiler.



Sosyalleşmeye katkı sağlayan kurslar aynı zamanda kişisel gelişimde de büyük rol oynuyor. Makrome, Hüsnü Hat, Dikiş- Nakış, Ebru gibi toplamda 35 dala ayrılan Sanat ve Meslek Eğitim Kursları, büyükten küçüğe kadın erkek demeden her kesimden insana hitap ediyor. Ayrıca USMEK şehrin dört bir yanına ulaşarak; Atatürk Kültür Merkezi, Huzurkent Kurs Merkezi, Şehit Eren Bülbül Dikilitaş Mahalle Konağı, At Çiftliği, Karaağaç Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Mahalle Konağı, Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi, Bölme Kurs Merkezi ve Fatih Kurs Merkezi ile vatandaşlarla buluşuyor.



Kursiyerlerden Başkan Çakın’a Teşekkür


Bölme Kurs Merkezi’ndeki kursa katılım sağlayan Emine Altuğ, “Kursumuz çok güzel, imkânlarımız da çok güzel. Kurs yerini çok beğendik, bu imkanları bize sunduğu için Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.



Kursiyer Hatice Yıldız ise “USMEK kurslarını özellikle ev hanımlarına tavsiye ediyoruz. Gelecekte bir meslek edinmek için bu kurslar çok önemli; kurslar bizim yolumuzu aydınlatıyor. Belediye Başkanımıza bizlere bu imkânı sağladığı için teşekkür ederiz.” dedi.



USMEK İle hayata dokunan hikâyeler


USMEK bünyesinde Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen okuma yazma kursuna katılan 42 yaşındaki Şefika Bakşi, okuma yazma öğrenmenin en büyük hayali olduğunu söyledi. Bakşi, “Kurslardan öğrendiğim bilgiler ile çocuğuma da yardımcı oluyorum. Önceden bir yere giderken ya da bir yerden dönerken sürekli insanlara sormam gerekirdi, artık sormuyorum. Bize bu fırsatları sunan belediyemize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.



Eğitici kurslar kişisel gelişimin ve sosyal etkileşimin ortak noktası oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe’de 6 değişiklik Fenerbahçe, son oynanan Galatasaray derbisi 11’ine göre Başakşehir maçına 6 değişiklik ile çıktı. Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde RAMS Başakşehir ile karşılaşıyor. Sarı-lacivertlilerde, geçtiğimiz hafta Galatasaray ile oynanan derbide mücadele eden 11’den 6 değişikliğe gidildi. Teknik Sorumlu Zeki Murat Göle yönetimindeki takımda kırmızı kart cezalısı Ederson’un yerine kalede Mert Günok görev aldı. Milan Skriniar, Archie Brown, Matteo Guendouzi, Dorgeles Nene ve Sidiki Cherif’in yerine Çağlar Söyüncü, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Fred ve Anthony Musaba şans buldu. Fenerbahçe’nin 11’i Fenerbahçe mücadeleye; Mert Günok, Nelson Semedo, Çağlar Söyüncü, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, N’Golo Kante, İsmail Yüksek, Fred, Musaba, Kerem Aktürkoğlu ve Talisca 11’i ile başladı. Sarı-lacivertlerde Tarık Çetin, Engin Can Biterge, Edson Alvarez, Yiğit Efe Demir, Milan Skriniar, Kamil Efe Üregen, Marco Asensio, Oğuz Aydın, Sidiki Cherif ve Alaettin Ekici ise yedek bekledi. Takımın başında Zeki Murat Göle çıktı Fenerbahçe’de Teknik Direktör Domenico Tedesco ile yolların ayrılmasından sonra kalan geçici olarak göreve getirilen Yardımcı Antrenör Zeki Murat Göle, turuncu-lacivertlilere karşı takımının başında maça çıktı. Göle bu sezon Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Fatih Karagümrük maçlarından sonra 4. kez saha kenarında yer aldı. Sarı-lacivertlilerde 5 eksik Derbide kırmızı kart gören Ederson ile birlikte sarı kart cezalıları Archie Brown, Matteo Guendouzi ve Mert Müldür kadroda yer almadı. Sakatlığı bulunan Dorgeles Nene de Başakşehir maç kadrosuna alınmadı. Eldiven Mert Günok’ta Fenerbahçe’de deneyimli kaleci Mert Günok, Başakşehir karşısında kaleyi devraldı. Ara transfer döneminde takıma katılan Mert, ilk kez 13 Mart tarihinde Fatih Karagümrük mücadelesinde 11’de başlarken, geçtiğimiz hafta da Ederson’un kırmızı kart görmesi sonrası 65. dakikada oyuna dahil oldu. Mert Günok, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3 maçta 90 dakika kaleyi korudu. 37 yaşındaki kaleci, Beşiktaş formasıyla da bu sezon 8 maçta sahaya çıktı. Alvarez, 11 maç sonra kadroda Fenerbahçe’nin Meksikalı orta sahası Edson Alvarez, sakatlığını atlatarak takıma döndü. Kupada oynanan Erzurumspor FK maçının ardından sakatlanan ve sonraki süreçte ameliyat olan Alvarez, ligde 11 maç sonra kadroya girdi. Alvarez, bu sezon ligde 10’u ilk 11 olmak üzere maçta forma giydi. 18 yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet Fenerbahçe’nin Başakşehir ile oynadığı karşılaşma öncesinde kulüp yönetimi tarafından 18 yaş altı taraftarlara yönelik ücretsiz bilet tanımlaması yapıldı. Kanarya, bu sezon lig ve Avrupa kupalarında oynadığı tüm maçları dolu tribünlere oynarken, şampiyonluk iddiasının azalması nedeniyle bugün tribünler yarı yarıya boş kaldı.