EĞİTİM - 26 Eylül 2025 Cuma 11:13

Filistinli 30 öğrenci staj için Uşak Üniversitesine gelecek

A
A
A
Filistinli 30 öğrenci staj için Uşak Üniversitesine gelecek

Uşak Üniversitesi Filistin Polytechnic Üniversitesi ile yapılan ikili iş birliği ve Erasmus+ ICM KA171 Projesi anlaşmaları kapsamında Polytechnic Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencilerine bu yıl da staj imkanı sunacak.



Bu yıl Filistinli 30 öğrenci, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 9 farklı branşta staj yapacak. Daha önceki yıllarda 2022 yılında 9 öğrenci, 2023 yılında 10 öğrenci, 2024 yılında 30 öğrenci staj yapmıştı.



Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Filistinli öğrencilere destek vermeye devam edeceklerini belirterek, Filistin halkının ve öğrencilerinin yanında olduklarını bir kez daha vurguladı. Rektör Prof. Dr. Savaş, Filistin’in Türkiye için kardeş bir ülke olduğunu ve Filistinli öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.



Uşak Üniversitesi’nden Filistinli öğrencilere staj desteği


Uşak Üniversitesi’nin uluslararası ikili iş birliklerine çok önem verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, "Tıp eğitimi alan bu pırıl pırıl öğrencilerimiz yaptığımız anlaşmalar sayesinde 4 yıldır üniversitemizde staj yapmaya geliyorlar. Öğrencilerimiz, hastanemizin farklı bölümlerinde staj yapıyorlar. İlk yıl 9 öğrencimiz geldi ve Acil Tıp Anabilim Dalı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Üroloji Anabilim Dalında staj yaptı. 2023 yılında öğrenci sayısı 10’a çıktı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Acil Tıp Anabilim Dalı ve İç Hastalıkları Anabilim Dalında staj yaptılar. 2024 yılında 30 öğrenci staj yaptı. Bu yıl yine 30 öğrenci staj yapacak." dedi.



Uşak Üniversitesi olarak Filistinli öğrencilerine yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Savaş, "Bu iş birlikleri sayesinde üniversitemizin uluslararası alandaki akademik ilişkilerini güçlendiriyor ve Filistinli öğrencilere önemli eğitim fırsatları sunmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.


Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Tolga Kargın, Polytechnic Üniversitesi ile yapılan ikili iş birliği ve Erasmus+ ICM KA171 Projesi anlaşmaları kapsamında Filistinli öğrencilere staj imkanı sunduklarını, proje çalışmaları çerçevesinde öğrencilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.



Filistinli 30 öğrenci staj için Uşak Üniversitesine gelecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna yükseldi Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında deplasmanda İtalyan ekibi Juventus’a uzatmalarda 3-2 mağlup olmasına rağmen ilk maçı 5-2’lik skorla kazandığından dolayı adını son 16 turuna yazdırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında Galatasaray deplasmanda İtalyan ekibi Juventus ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, 90 dakikasını 3-0 geride tamamladığı müsabakadan uzatmalarda bulduğu gollerle 3-2 mağlup ayrıldı. İlk maçı İstanbul’da 5-2 kazanan Aslan, bu sonuçla adını son 16 turuna yazdırdı. Galatasaray, Juventus ile Avrupa kupalarında 8. kez rakip oldu. Sarı-kırmızılılar, bu maçla İtalyan ekibine 2. kez yenildi. Diğer müsabakalarda sarı-kırmızılılar 3 galibiyet elde ederken, 3 karşılaşma da berabere sona erdi. Bu mücadelelerde Aslan; 16 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. 2013-2014 sezonundan sonra ilk kez son 16’da Galatasaray, Juventus karşısında istediği sonucu aldı ve yoluna son 16 turunda devam etti. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda son olarak 2013-2014 sezonunda mücadele etti. Cimbom bu sonuçla 12 yıl sonra son 16 turunda yer alacak. Devler Ligi’nde 7. kez son 16 turunda Şampiyonlar Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda 18. kez yer alan sarı-kırmızılılar, 7. defa adını son 16 turuna yazdırdı. Cimbom daha önce 1993-1994, 1994-1995, 2000-2001, 2001-2002, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Devler Ligi’nde son 16 turunda yer aldı. Victor Osimhen, Şampiyonlar Ligi’nde 7. golünü attı Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, Juventus karşısında sarı-kırmızılıların ilk golünü kaydetti. Müsabakanın 105+1. dakikasında Barış Alper Yılmaz’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Osimhen, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 3-1 oldu. 27 yaşındaki futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde 7. golünü kaydetti. Bu sezon Süper Lig’de de 9 gol atan Osimhen, toplamdaki gol sayısını 16’ya çıkardı. Osimhen ayrıca maçın oyuncusu ödülünü kazandı. Barış Alper Yılmaz, Şampiyonlar Ligi’nde ilk golünü kaydetti Sarı-kırmızılı futbolcu Barış Alper Yılmaz, karşılaşmanın 119. dakikasında attığı golle maçın skorunu tayin etti. Orta sahadan Wilfried Singo’nun ara pasında defansın arkasına sarkan Barış Alper, ceza sahası içinde yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 3-2’ye getirdi. 25 yaşındaki futbolcu böylece kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi golünü kaydetti. Ligde 6, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa’da da 1’er golü bulunan sarı-kırmızılı futbolcu, toplamdaki gol sayısı 9 yaptı. Rakip Liverpool veya Tottenham olacak Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu kura çekimi cuma günü yapılacak. Galatasaray, bu turda Liverpool ya da Tottenham’dan biriyle eşleşecek. Sarı-kırmızılılar, Liverpool ile bu sezon lig aşamasında karşılaşırken, Tottenham ile de geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oynamıştı.