SAĞLIK - 14 Kasım 2023 Salı 09:03

Uşak Üniversitesinden yemek menülerinde bir ilk daha

A
A
A
Uşak Üniversitesinden yemek menülerinde bir ilk daha

Uşak Üniversitesi, çölyak hastası öğrenciler ve personelinin güvenle beslenebilmeleri için yemekhane menülerini gözden geçirdi ve özel diyet ihtiyaçlarına uygun seçenekler ekledi. Yeni menü, çeşitli glutensiz tahıllar, taze meyve-sebzeler, baklagiller ve diğer protein kaynaklarını içeriyor.



Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu adımın öğrencilerin sağlığını ve refahını ön planda tutma amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, çölyak hastalarının daha rahat bir üniversite yaşantısı geçirmelerini sağlamak için sürekli olarak geri bildirimlere açık olduklarını ifade etti.


Rektör Savaş: ‘‘Çölyak hastalığına sahip öğrencilerimizin ve personelimizin de tam ve etkili bir şekilde üniversite yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu tür önlemleri almak önemlidir.’’


Rektör Savaş; Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından üniversite yemekhanesinde, çölyak hastalığına sahip öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olarak özel menüler hazırlamakta olduğunu aktararak ‘’13 Kasım 2023 tarihinden itibaren Bir Eylül Yerleşkemizde bulunan ve günlük ortalama 7 binin üzerinde öğrenci ve personele yemek hizmeti veren yemekhanemizde glütensiz menü çıkarmaya başladık. Günde 2 öğün olarak hem öğlen hem de akşam bu menümüz olacak. Çölyaklı öğrencilerimiz ve personelimiz, günlük yemeklerini rahatlıkla seçebilir ve beslenme ihtiyaçlarına uygun bir şekilde beslenebilirler’’ dedi.



‘‘Bu adım, kampüs yaşamını daha kapsayıcı ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.’’


2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı başladığında konuyla ilgili çalışmalara başladıklarını; SKS tarafından özel beslenme gereksinimli öğrencileri tespit etmek amaçlı duyuru ve çalışmalar yapıldığını ve geçtiğimiz ay Uşak Çölyak PKU Elele Derneği ile de bir araya geldiklerini anlatan Prof. Dr. Savaş ‘‘Konuyla ilgili hem üniversitemiz içinde hem de şehrimizin sivil toplum kuruluşlarıyla istişarelerde bulunduk. Üniversitemizde öğrenim gören çölyaklı öğrencilerimizin ve personelimizin isteklerini ve görüşlerini dinledik. Konuyla ilgili neler yapabilirizi konuştuk. Çölyaklı öğrencilerimizin ve personelimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için hemen harekete geçerek yemekhanemizde glütensiz yemek çıkarmakla ilgili çalışmaları başlattık. Bugün itibariyle glütensiz yemek servisimiz başlamış bulunuyor. Üniversitemizde beslenme hizmetlerine başvuran toplam 12 çölyaklı öğrenci ve personel bulunmakta ve yapılan duyurular ile daha birçok çölyaklı öğrenciye ulaşıp hayatlarına katkı yapmak amaçlanmaktadır. Bu süreç içerisinde Uşak Çölyak PKU Elele Derneği ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.



Bu uygulamadan önce yemek konusunun kendileri için bir problem olduğunu ifade eden öğrenciler, bu menünün kendileri için büyük bir kolaylık olduğunu belirterek ‘‘Yemekhanemizin çölyak hastalarını düşünüp bir menü çıkarması oldukça güzel. Bu menünün çıkması bizim gibi çölyak hastaları için büyük bir kolaylık. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere üniversite yönetimine ve Uşak Çölyak PKU Elele Derneğine teşekkür ederiz’’ dediler.


Uşak Çölyak PKU Elele Derneği de yaptıkları paylaşımla Rektör Savaş’a ve üniversite yönetimine oluşturdukları farkındalık için teşekkür ettiler.



Uşak Üniversitesinden yemek menülerinde bir ilk daha

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Büyükşehir, Karaağaç-Artur yolunu yaza hazırlıyor Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından olan Gömeç ilçesinde, Karaağaç-Artur arasındaki 4,6 kilometrelik yolda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt serim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Hızlı bir şekilde devam eden çalışmalarla yol, kısa sürede vatandaşların hizmetine açılacak. Mayıs ayının gelmesiyle asfalt sezonunu açan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanında yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi. Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarına sahip olan Balıkesir’de; hem hemşehrilerinin hem de turistlerin daha güvenli, konforlu ve modern yollarda seyahat etmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına yön veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Gömeç ilçesi Karaağaç-Artur arasındaki 4,6 kilometrelik yolda, asfalt serim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kısa sürede tamamlanacak çalışmalarla Karaağaç-Artur arasındaki yol, yaz sezonu öncesinde vatandaşların hizmetine açılacak. Kış koşulları ve yoğun yağışlar sonrasında yolun oldukça kötü hale geldiğini ifade eden Ergin Savcı "Ahmet Başkanımıza teşekkür ederim, Karaağaç bölgesindeki herkes çok mutlu olmuştur. Güzel bir ekip ve ekipmanlarla güzel bir çalışma yapılıyor." diye konuştu. Karaağaç-Artur yolunda yıllardır mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Muhammet Ali Arat "Mükemmel bir yol yapıldı şu anda bütün sorunlarımız giderildi. Ahmet Başkanımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz çok sağ olsun. Onun sayesinde oldu bu yollar. Bundan sonra artık burada rahat bir yolculuk yapacağız." şeklinde konuştu.
Antalya Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Antalya-Antalya etabını Davide Ballerini kazandı 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 152.8 kilometrelik Antalya-Antalya etabını Astana Takımı’ndan İtalyan sporcu Davide Ballerini 3 saat 19 dakika 41 saniye ile kazandı. 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 152.8 kilometrelik Antalya - Antalya etabı sona erdi. Dünkü tırmanış etabından sonra 147 sporcu imza atarak yarışa başladı. Astana Takımı’ndan İtalyan sporcu Davide Ballerini 3 saat 19 dakika 41 saniye ile kazanan isim oldu. Konya Büyükşehir Belediyespor’dan Mustafa Tarakçı tekerlek farkı ile dördüncü oldu. Genel ferdi klasmanda Caja Rural’dan Sebastian Berwick yarınki etapta da Turkuaz mayoyu giyecek. Yeşil Mayo ise el değiştirdi ve 1 puanla Tom Crabbe’den, Davide Ballerini’ye geçti. Berwick aynı zamanda Kırmızı Mayo’yu da taşımaya hak kazandı. Mayolar sahiplerini buldu TGA - GoTürkiye sponsorluğundaki Beyaz Mayo, Mustafa Tarakçı’ya Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali tarafından takdim edildi. Türk Telekom sponsorluğundaki Turkuaz Mayo, Sebastian Berwick’e Antalya Valisi Hulusi Şahin tarafından takdim edildi. Spor Toto sponsorluğundaki Yeşil Mayo, Davide Ballerini’ye Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından takdim edildi. Türk Hava Yolları sponsorluğundaki Kırmızı Mayo, Sebastian Berwick’e Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan tarafından takdim edildi. Tur yarın başkentte sona erecek 8 gün boyunca süren ve 8 etaptan oluşan 1153 kilometre uzunluğundaki 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın koşulacak 105.2 kilometrelik Ankara - Ankara kriteryumu ile sona erecek. Şampiyonlar, takım birincileri kupa ve madalyalarını düzenlenen törenle alacak.