GENEL - 09 Ağustos 2018 Perşembe 14:17

Yukarı Yanıktaş Mahallesinde kilitli parke taşı çalışması

A
A
A
Yukarı Yanıktaş Mahallesinde  kilitli parke taşı çalışması

Van’ın Çaldıran Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğünce Tendürek Dağı eteklerindeki Yukarı Yanıktaş Mahallesi’nde bordürlü kilitli parke taşı yapımına başlandı.

Van’ın Çaldıran Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğünce Tendürek Dağı eteklerindeki Yukarı Yanıktaş Mahallesi’nde bordürlü kilitli parke taşı yapımına başlandı.


Tendürek Dağı eteklerinde bulunan 113 haneli ve 640 nüfusu bulanan Yukarı Yanıktaş Mahallesi’nde geçen yaz sezonunda yapılan aplikasyon çalışmalarının ardından 4 bin 500 metrekarelik kilitli parke taşı yol çalışması yapılmıştı. Kış mevsiminin gelişiyle birlikte yol yapımına ara veren Çaldıran Belediyesi ekipleri, yeni sezonla yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Yukarı Yanıltaş Mahallesi’ndeki tüm yolları kilitli parke taşlarıyla süsleyen ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Yukarı Yanıktaş Mahallesi’ni yaşanılabilir bir mahalle haline getireceklerini ifade eden Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, “Kırsal mahallemiz olan Yukarı Yanıktaş Mahallemizde ikamet eden 640 vatandaşımızın çamurlu yollarına son vermek adına geçen yaz sezonunda ciddi anlamda kilitli parke taşı yol çalışmalarımız oldu. Ancak mevsim koşullarından dolayı ara verdik. Bu yaz sezonunda ise 6 bin metrekare yol yapılması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnşallah bir iki gün içinde çalışmalarımızı tamamlayarak Yukarı Yanıktaş Mahallemizin yol sorununu tamamen çözmüş olacağız. Ekiplerimiz başladıkları hizmetleri tamamlayarak yol sorununu tamamen ortadan kaldırmış oluyor. Bizler için Tendürek Dağı eteklerindeki mahallelerimiz ne ise merkez mahallelerimiz de aynı hizmetten faydalanıyor” şeklinde konuştu.


Yukarı Yanıktaş Mahallesi sakinleri ise, ilk defa mahallelerinde ciddi çalışma yapıldığını belirterek, “Çamur deryası gibi olan yolları kullanıyorduk. Belediyenin yaptığı yol çalışması ile birlikte düzenli yollarımız oldu. İlk defa bu tür hizmetlerle tanıştığımız için Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’a teşekkür ederiz” diye konuştular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları başladı Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları Bodrum’dan başladı. Yarışlarda 16 ülkeden 26 teknede, yaklaşık 300 sporcu mücadele ediyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Muğla Valiliği’nin katkılarıyla İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları, bu yıl Halikarnas, İstanbul ve Cumhuriyet kupaları olmak üzere 3 ayrı etapta düzenleniyor. Yarışlar, bugün Bodrum etabıyla başladı. Tüm ekipler, “Coğrafi Rota Yarışı”nda Bodrum’un en güzel kıyılarında yarıştılar. 21 Mayıs Salı günü ise en zorlu parkur olan açık deniz yarışı başlayacak. Ekipler, sınıflarına göre Rodos ve Simi adasının etrafında dönerek, Yalıkavak Marina’ya gelecekler. Denizde birkaç gün sürecek büyük mücadelenin ardından kazananlar 25 Mayıs’ta Bodrum Kalesi’nde düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacak. İlk gün yarışlarının startına Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ile İlçe Müdürü Oktay Dumruk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Kurgan ile İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Başaşçı da katıldı. Vali Akbıyık: "Muğla sporun da bir merkezi" Muğla’nın sporun başkenti olma yolunda ilerlediğini söyleyen Muğla Valisi İdris Akbıyık, şunları dile getirdi; “Bu yarışlar, Bodrumumuza, Muğla’mıza inanılmaz katkı yapıyor, hem tanıtım anlamında hem turizm anlamında. Muğla gerçekten bir yeryüzü cenneti. Bu cennetin de en güzel yeri hiç şüphesiz Bodrum. Muğla, sporun başkenti olma yolunda ilerliyor aslında. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu yapılıyor ki inanılmaz ilgi alaka oluyor. Geçtiğimiz 58’incisinde sadece Babadağ etabını 1 milyar kişi izledi. Yine The Bodrum Cup Yelken Yarışları, artı bizim Köyceğiz’de su sporları merkezimiz var; çocuklarımız kanoda, yelkende çok başarılılar. Muğla sadece denizin, güneşin, kumun başkenti değil, sporun da bir merkezi, sporda da bir marka olma yolunda ilerliyor” dedi. Yemlihaoğlu: "16 ülkeden 300 sporcu ter dökecek" İstanbul Açık Deniz Yat Kulübü Başkanı Ekrem Tolga Yemlihaoğlu ise “Yalıkavak’tan bu sene start aldık. Hava oldukça hafif ama öğleden sonra gittikçe hızlanacak, şiddeti artacak. 5-6 saatlik bir rotada ekipler bu yarışı salimen tamamlayacaklar. Yine yarın sabah, esas açık deniz yarışı özelliği taşıyan 250 deniz millik, Rodos Adası’nı dönecekleri ve çok da zorlu olacağını düşündüğümüz uzun mesafeli bir açık deniz yarışına başlayacaklar. Yaklaşık 16 ülkeden 300’ün üzerinde sporcu bu yarışta ter dökecekler. Biz de bu mücadelenin galiplerini 25 Mayıs tarihinde Bodrum Kalesi’nde düzenleyeceğimiz ödül töreniyle mükafatlandıracağız” şeklinde konuştu.
Eskişehir ’Dönem Sonu İngilizce Proje Sergisi’ Turizm Fakültesi’nde sergilendi Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri için düzenlenen, ’Dönem Sonu İngilizce Proje Sergisi’ açılışı Turizm Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi. İkinci sınıf öğrencileri, Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel Yabancı Diller Bölümü Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Dr. Emel Akay ve Öğr. Gör. Burcu Yılmaz danışmanlığında dönem boyunca öğrendiklerini projelerine aktardılar ve çalışmalarını sergi katılımcılarına İngilizce konuşarak sundular. “Yenilikçi projelerinizi bizlere sunduğunuz için hepinizi tebrik ederim” Serginin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Semra Günay, “Öncelikle bu yenilikçi projelerinizi bizlere sunduğunuz için hepinizi tebrik ederim. Ayrıca sizlere bu çalışmalarınızı yapmanızda yardımcı olan öğretmenlerime de ayrıca teşekkür ediyorum. Ders çerçevesinde oluşturduğunuz bu projeler eminim ki profesyonel hayatınıza da yaptığınız çalışmalara da katkı sağlayacaktır. Hepinizin başarılarının devamını diliyorum” dedi. Sergi açılışına Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.